bildirgec.org

altavista hakkında tüm yazılar

Google’dan ‘L’ Demeden Leblebiyi Anlayan Özellik

aycsoft | 22 March 2011 15:57

Google Chrome hızda kendini bile aştı. Sadece teknolojisiyle değil! Bu sefer anlayışı ile rakiplerinin başını öne eğdirdi.

Google Chrome'dan 'leb' demeden Leblebi'yi Anlayan Özellik... :D
Google Chrome Leblebi Özelliği 😀

Google Chrome’un Windows versiyonunda yeni uygulamaya koyduğu bir özellik sabah sabah gözlerimi kamaştırdı. Tam bildirgec.org yazacaktım ki “b” tuşuna basar basmaz Bildirgeç karşımda beliriverdi. O’da ne siteyi siz yazarken Enter tuşuna basmadan anında yükledi. Denedim diğer sitelerde de aynısını yaptı. Kendi kendime dedim ki: “Bu sefer Google kendini bile aştı!”. Gerçekten de hız için neredeyse takla atan tarayıcıların ve biz kullanıcıların aklına bile gelememiş basit bir yöntemi uyguladı sadece!

Geleceği tahmin mümkün mü? Hem de internetten… Buyrun RecordedFuture.com

slipstream | 04 February 2011 15:58

Sadece Internet’te olanları getiren değil, geçmişi, şimdiyi ve geleceği analiz eden “arama motoru” ya da “analiz motoru”. Yani armut pişsin ağzınıza düşsün…

RecordedFuture.com
RecordedFuture.com

Internetin şeklini ciddi anlamda değiştiren arama motorlarını biliyorsunuz… Eskiden amaçsızca dolandığımız, bir sayfadan diğerine atlarken samanlıkta iğne aradığımız bir ağ vardı.

Backlink Sorgulama

55memo55 | 03 May 2010 16:19

Merhaba! Google amca ne yazıkki Backlink kontrolü yaparken tüm backlinklerimizi görmüyor. Belkide görüyor ama bize göstermiyor. Peki şimdi biz nerden bulacağız doğru düzgün backlink gösteren siteyi? İşte tam bu sırada Altavista devreye giriyor. Altavista backlink sorgusu yaparken en azından Google nin bize gösterdiğinden daha fazla backlinklerimizi gösteriyor. Bu yüzden Altavista backlink sorgulamayı backlink sayınızı merak ettiğiniz zamanda kullanabiliriz.
Örnek Bir Altavista Backlink Kontrol Sitesi(Multi)

Web Tasarım ve Evrim

angelsdemos | 02 December 2009 14:51

Yıl 1990. İlk web tasarımları yayınlanmaya başlandı. Web tasarımcılar (ki sayıları şimdiye göre çok daha az) sadece metin tabanlı sayfalar hazırlıyorlardı. Metinler ve linkler haricinde görsel olarak herhangi bir şey görmek olanaksızdı. Ancak bu uzun sürmedi. Sonunda css tabanlı tasarımlar ve flaş keşfedildi, buraya kadar gelindi ve daha da ilerleyeceğe benziyor.

İlk web sayfaları
Sıcak bir ağustos günü Tim Berners-Lee içinde birkaç link olan sadece metinden oluşan ilk web sayfasını yayınladı. Birkaç paragraf dışında pek bir şey olduğu söylenemez. İnsanlara World Wide Web (www)’in olduğu hakkında bilgi içeren bir sayfaydı bu.
Html (HyperText Markup Language) biraz daha gelişince paragraf, başlık, link vb. özellik geldi. Sonraki sürümlerinde sonunda görsellik eklenebiliyordu.
1994 yılında ise World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) kuruldu.

ilk web sayfası (1992)
ilk web sayfası (1992)

Google Chrome ile Tam Site Bilgisi

Oozamca | 06 July 2009 16:35

Başlığı google chrome olarak atsam dahi bunu ie ve mozillada da uygulayabilirsiniz. sitenizin veya içerisinde bulundugunuz sitenin tam bilgilerine ulaşmak istiyorsanız çok kullanışlı bir araç. verdiğim linki sadece “yer imi araç çubuğu” kısmına sürükleyip bırakmanız yeterli böylece sayfanın pagerank,index ve alexa bilgilerine ulaşabileceksiniz. İşte çok kullanışlı eklenti

javascript:void(window.open(“http://bilalbhatti.com/checksite.php?url=”+escape(location.href),”Bilal%20Bhatti”,”height=150,width=450,top=0,left=0,location=0″))

(sadece link olarak kaydedin, sürükleyin ve bırakın).

Sitelerinizin günlük ziyaretçi sayısı

mentira | 19 December 2008 15:52

stat brain
stat brain

statbrain sitelerinizin günlük ziyaretçi sayısını tahmin eden bir site, bu tahminlerini Alexa, Google, Yahoo, Altavista, AllTheWeb, gibi sitelerden aldığı bilgiler sonucu ortalama bir tahmin yapıp ortalama bir günlük ziyaretçi sayısı çıkartıyor.

bildirgeç
bildirgeç

bildirgeç‘in günlük ziyaretçi sayısını bulmak için bir deneme yaptım. burada dikkat edilmesi gereken nokta linki yazarken http:// kullanmamanız gerekiyor, www.bildirgec.org şeklinde linki yazıyoruz statbrain’in bildirgeç için günlük ziyaretçi tahmini 32,326 olarak çıkıyor. bildirgeç’in statbrain sayfası burada
anasayfada en çok aranan linklerin listesi var sanırım herkes ararsa bildirgeç’de o listeye girebilir. statbrain hakkında sayfasına bakabilirsiniz.
tahmin ne kadar doğrudur bunu pilli yetkilileri bilebilir, siz de kendi sitelerinizin tahminleri ve sayaç sonuçlarını karşılaştırıp ne kadar doğru bir tahmin olduğunu görebilirsiniz.

Php’de Spider tespit etme

admin | 15 December 2008 20:37

Bazen web sayfası hazırlar iken gelen ziyaretçilerin normal ziyaretçimi yoksa spidermı olup olmadıklarını test etmem gerekiyor. İşte o zaman aşağıdaki kodları kullanıyorum. Hazır bu blogu açmışken neden diğer arkadaşlarım ile paylaşmıyayım dedim. Kullanıma sunduğum fonksiyonlar ile spider testi, browser testi ve işletim sistemi testlerini yaptırabilmektesiniz. Hazırladığım eklenti “GoogleBot, Google AdSense, Google FeedFetcher, Google Images, Google Mobile Spider, Google Wireless Transcoder, Lycos, Ask Jeeves, Hot Bot, What You Seek, Archive.org, Altavista, Alexa, MSN Search, Yahoo!, Yahoo Publisher Network, Yahoo! Blogs, Yahoo! FeedSeeker, Yahoo! Vertical Crawler” tanıyabilecek şekilde ayarladım.

eğer arama motorları aksiyon oyuncuları olsaydı

hoodly | 13 June 2008 11:52

arama motorları internet dünyasının artık vazgeçilmez birer üyesi durumunda, yada aslında şöyle demek daha doğru olur hayatımızın belli bölümünü tamamlayan bir ihtiyaç dersek daha doğru olur gibi geliyor bana. sizin görüşleriniz daha farklı olabilir tabiki, mesela şurdaki vatandaşın arama motorları için farklı bir düşüncesi var. aslında ortaya koyduğu şey onları bir çok aksiyon filminde izlediğimiz aktörlere benzetmek. bunu genelde insanlar için kullanırız; şu adamın aksanı aynı brat pitt gibi yada tıpkı kemal sunal gibi gülüyor. bunlar basit birer örnek tabiki. gelin bakalım hangi arama motorunu, hangi oyuncuya benzetmiş ve sizce bu benzetmeler doğrumu.