bildirgec.org

akademik hakkında tüm yazılar

Zotero

bir kan | 25 November 2010 17:05

Zotero internet ortamında, bilgi kaynaklarını toplamak, düzenlemek, yönetmek ve alıntı oluşturmak için kullanabileceğiniz; özgür yazılım lisansına sahip, kullanımı basit bir Firefox eklentisidir. Akademik araştırma yapanlar, internette bir konu üzerinde çalışıp kaybolanlar için biçilmiş kaftandır kendileri. Kısa kısa zotero nedir, ne iş yapar bakalım.

ZOTERO TEMEL KULLANIMI:

Zotero Nedir?
Zotero’nun neler yapabileceğine geçmeden önce onun ne olduğunu bilmek gerekir. Zotero Firefoxweb tarayıcısı için geliştirilmiş bir eklentidir. Firefox programının durum çubuğunun sol tarafına yerleşir ve tıkladığınızda ayrı bir pencerede çalışır.

Bilinmeyen Google Uygulamaları – 2

angelsdemos | 27 May 2010 18:01

Google internet devi olma aşamasında kullanıcıları için birçok kişinin bilmediği uygulamalar hazırlamakta.Bu uygulamaları tamamen bitirmeden önce deneme sürecinde gizli tutarak veya sadece bazı Google kullanıcılarına sunarak saklıyor.Bunu daha iyi hizmet vermek için yapan Google’ın onlarca farklı uygulaması bulunmakta.İşte bilinmeyen farklı Google uygulamaları ;

Orkut

Facebook, Twitter gibi uygulamaların sosyal medyayı canlandırmasının ardından Google’ın hazırladığı sosyal paylaşım ve haberleşme servisi.Birçok kişi tarafından denenen fakat beğeni görmeyen bu Google uygulaması şuanda sadece Brezilya ve Hindistanda popüler.

Paperobot Havalı, Basit ve Hızlı Akademik Yayın Arama Motoru

studentT | 11 December 2008 11:48

Paperobot Logosu
Paperobot Logosu

Paperobot sitesi os-youth ekibi tarafından geliştirilmiş bir akademik yayın (makale, tez, vs) arama motorudur.

Sitenin amacı akademik yayınlara internet üzerinden erişimi hızlandırmak, akademik veritabanı yaratmaktır.

Kullanılan teknolojiler php, Codeigniter
, Mootools, MySQL, freebsd dir. Kullanılan teknolojilere ve siteye bakılınca önümüzdeki yıllarda akademik camianın google’u, facebook’u, imdbsi olmaya aday bir sitedir.

Akademik GOOGLE

sudenayay | 16 November 2008 22:09

Arama motoru olan google bilmeyenimiz yoktur. Google çok kısa zamanda, büyük bir girişimcilik örneği gösterek, büyüdü ve dünyanın sayılı şirketleri arasında yerini aldı. Benim kanımca, şirket yekilileri arama motorunda ki eksikleri bulup, onu tamamlayarak yaptılar. Bunlardan biri akademik google olup, sadece makaleleri ilgili kütüphanelerden, kurumlardan araştırıp, buluyor. Burdan

‘Google Akademik’ Anasayfada Yazım Yanlışı

ysfkck | 18 September 2008 14:32

‘Devlerin Om(u)zunda Yüksel’
Google amcanın çiftliğinde neler yok ki.

Ama bir düzeltmeyle başlayayım, kimse görmedi mi yahu bunu?

Yukardaki başlık Google Akademik Anasayfasında çıkıyor. Düzeltilmesi gereken nedir? Siz de mi görmediniz yoksa!!!

Tabi ki, bir yazım yanlışı: ‘Omuzunda’ yerine ‘Omzunda’ olmalıydı değil mi? Hatırlayın ilkokul bilgilerinizi… Ben google Türkiye’nin telefonunu buldum. Gecenin bi’ saati arayıp söyleyeyim dedim ama tabii herkes uyuduğu için kimseye bi’şey diyemedim 🙂 Bari vereyim numarayı da siz sabah sabah arayın söyleyin: Google Türkiye telefon numarası bu: 0 212 319 76 38

öss tercih zamanı-doğru tercih

ex choice | 14 July 2008 14:54

öss tercih
öss tercih

öss sonuçları açıklandı ve öğrencileri tercih merakı sardı.meslek,üniversite araştırmaları bölümlerin taban puanları öss sıralaması.vs.ciddi bir analiz yapmak istiyorsanız internet üzerinden de bir noktaya başvurabilirsiniz.bu siteni adı dogrutercih.com.meslekten,akademik ve öğrencilerin ağzından bölümler hakkında bilgi alabilirsiniz.geçen yıl taban puanlarını öğrenebilir.rehberlik ekibini takip edebilirsiniz.tercih döneminde uğranılması gereken bir site.doğru tercihler için ciddi analiz yapmalı ve en uygun sizin isteklerinize cevap veren kafanızdaki o yeri şekillendirmenizde yardımcı olabilecek kaynaklardan biri.ve tabiki üniversitelerin sitelerini ziyaret etmelisiniz.internet üzerinden girmeyi düşündüğünüz adreslere bakabilirsiniz.

dünya istatistikleri

beyrek | 12 April 2008 22:04

aneki dünya ülkelerinin ve dünya’daki ‘en’lerin istatistiklerini veren bir site. bu sitede dünyadaki ekonomik, sosyal, teknolojik, çevresel, akademik istatistik bilgiler verilmiş.
bu bilgilerden bazıları şunlar:
dünyanın;
en zengin kişileri,
en zengin adamı,
en zengin kadını,
en kalabalık şehirleri,
en pahalı şehirleri,
uzaya ilk insan gönderen ülkeleri,
en iyi, en kötü, en temiz, en tehlikeli şehirleri,
kadın liderli ülkeleri,
ençok alkol tüketen ülkeleri,
doğum oranı en yüksek ve en düşük ülkeleri,
ölüm oranı en yüksek ve en düşük ülkeleri,
akciğer kanseri, mide kanseri, karaciğer kanseri, pankreas kanseri, gırtlak kanseri, prostat kanseri, oranı en yüksek olan ülkeler,
çığ, kuraklık, deprem, tusunami, tehlikesi en yüksek olan ülkeleri,
en uzun ırmakları,
en yüksek dağları,
en sıcak ve en soğuk yerleri,
müslüman nüfusun en geniş olduğu ülkeleri,
yıllık çalışma saati en yüksek olan ülkeleri,
en eğitimli ülkeleri,
en büyük adaları,
en iyi havaalanları,
nükleer silahlı ülkeleri,
hristiyan nüfusun en çok olduğu ülkeleri,
en yeni kurulan ülkeleri,
en çok dünya güzeline sahip ülkeleri,
internet kullanıcılarının en çok olduğu ülkeleri,
en çok üniversiteye sahip ülkeleri…..
türkiye’nin sıralamaya girdiği istatistikler de şunlar;
okuma-yazma oranı en yüksek olan ülkeler sıralmasında 30. sırada,
asya kıtasının en zengin ülkeleri sıralamasında 8. sırada,
enflasyon oranında 10. sırada…..
ve diğerleri.
ayrıca en çirkin köpek, işte bu

en uzun yılan, en uzun boylu insan, en hızlı araba, en şişman adam, en esnek adam, en tembel hayvan, en çok can kaybı yaşanan deprem ve daha birçok istatistiki bilgiye ulaşabilirsiniz.

Öğrenciye Bedava Yazılım Microsoft’tan

Ege | 21 February 2008 15:02

Her ne kadar, yetişmekte olan kalifiye elemanları Microsoft bağımlısı yapma girişimi olarak algılanabilecek olsa da, Microsoft’un pek çok ürününün, seçilmiş okulların öğrencilerine bedavaya dağıtılmaya başlanması, önemli bir gelişme. Listelenen ülkeler arasında henüz Türkiye yok ve Microsoft’un sayfası da sadece İngilizce ve Çince dil desteğiyle hazırlanmış ama, listedeki okullarda okuyan belki vardır diye paylaşmak istedim.

Daha fazla bilgi için, Microsoft Dreamspark

questia

odo | 18 November 2007 23:27

questia gerçekten ilginç bir web sitesi. hani çevrimiçi kütüphane ya da e-kitap katalogları alışık olmadığımız birşey değil ama burada bana bazı şeyler daha ince düşünülmüş gibi geldi. şu anda bünyesinde 6bin’den fazla kitabı barındıran site akademik makale ya da kitaplar için oldukça iyi bir kaynak olarak görünüyor.