bildirgec.org

advergaming hakkında tüm yazılar

Lezzetli Kelimeler

bithikotsis | 26 April 2011 11:45

lezzetli kelimeler
lezzetli kelimeler

Mayıs ayında bizlerle buluşacak yeni bir advergame tarzı yarışma, Lezzetli Kelimeler.

Atatürk Orman Çiftliği‘nin (AOÇ) ürünlerini tanıtma amaçlı olan bu yarışmada, başaldığınız zaman yukarıdan kelimeler düşüyor ve siz de bonus topluyorsunuz. Yarışma 17 Mayıs’ta başlıyor. İstediğinizde ateş yazarak kelimeleri yakıyorsunuz, istediğinizde buz yazarak kelimeleri donduruyorsunuz.

Smarty Fan Club’da eğlenceye doyun.

bithikotsis | 30 March 2011 12:33

d smart
d smart

Smile adsl ve D-Smart kampanyalarına ait advergaming unsurlu eğlenceli bir oyun sizleri burada bekliyor.
Oyun nasıl oynanıyor? Öncelikle karşınıza çıkan labirennten soruları bilerek çıkıyorsunuz sonra bir tünele geliyorsunuz. Peynir ve logoları topluyorsunuz, faturalara dikkat ediyorsunuz çünkü faturalar sizi yavaşlatıyor. İyi eğlenceler…

Interaktif Pazarlama Zirvesi

Cannabisss | 15 September 2008 08:35

Kasım ayında üçüncüsü düzenlenecek olan İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nde interaktif pazarlama, sektörün gelişimi, profesyonellerin rolü çerçevesinde oturumlar yapılacak. Display, online planlama satın alma, mobil dünya, search engine marketing gibi konular derinlemesine işlenecek.
Interaktif Pazarlama Ödülleri GIA-Grand Interactive Awards 2008, 6 Kasım’da Mövenpick otelde düzenlenecek olan zirvede sahiplerini bulacak.

Kategoriler:
En İyi Standart Banner Tasarımı
En İyi Rich Media Banner Tasarımı
En iyi Mobil Kampanya
En iyi E-postaya Dayalı Pazarlama Çalışması
En iyi Arama Motoruna Dayalı Pazarlama çalışması
En iyi Advergaming Uygulaması
En İyi interaktif Pazarlama Kampanyası
Jüri Özel ödülü

İnternet Sitelerine Reklam Veren Sektörler

fReewave | 14 June 2008 16:45

Ben bu yazıda firma adları vermek yerine genel olarak internet sitelerine reklam veren Sektörlere değineceğim.

İnternete baktığımızda genel olarak Finans, otomotiv, Telekominikasyon vb. birçok reklam çeşidini görürüz. Reklam çeşitlerine baktığımızda dünya üzerinde de bunun genel olarak böyle olduğu söylenebilir.

Mesela gıda ve kozmetik hızlı bir sektör grubudur. Bunlara ait reklamları dergilerde çok sıklıkla görmemize rağmen internet sitelerinde görme oranı çok düşüktür. Sebepleri olarakda ürün çeşitliliğinin fazlalığı , tüketiciyi etkilemenin zorluğu gibi faktörler ön plandadır. Genel olarak içecek, gıda gibi sektörlerin reklamlarını oyunlar içinde sponsor olarak görebiliriz. (Fanta‘nın yaptığı sponsorluk vb.)
advergaming denen oyun çeşitliliğine reklam veren ,potansiyel müşteri olarak gördüğü kişilerle etkileşim kurma yolunu seçerler. Bu etkileşim sonucunda firma kendisine olan talepten memnun kalırsa bu uygulamaya devam eder.

Çal Oynasın

Battlehammer | 06 December 2007 01:03

Advergame olarak adlandırılan ve Reklam ile oyunun bir arada sunulmasına dayanan reklam biçimi gün geçtikçe daha çok tercih edilen bir yöntem haline geliyor. Özellikle standart reklam biçimlerinden yararlanması zor olan firmalar, mecralarının darlığını bu alternatif yollar ile kapatmaya gayret ediyor

Reklam yapmanın hayli güç ve sınırlı olduğu alkollü içki pazarı da alternatif yöntemlerın son derece sık rastlandığı bir dal.

Dünya Gezegeni

Battlehammer | 05 December 2007 12:20

BBC tarafından yapılan ve dünyanın en iyi belgesellerinden biri olarak kabul edilen, 4 emmy ödüllü (aldığı tüm ödüller ve adaylıklar buradan görülebilir) Planet Earth, BBC dışında Discovery Channel tarafından da gerek yayın gerek ise dijital medya formatında izleyicilere sunulmaya devam ediyor.

Bir kutuptan diğerine, dağlar, tatlı su, mağaralar, çöller, buz dünyaları, büyük ovalar, sığ denizler, mevsimlik ormanlar ve derin okyanus adlı 11 bölümden oluşan belgesel dizisi, muhteşem görselleri dışında ünlü film müziği yaratıcısı George Fenton’ın ortalamanın hayli üzerinde müzikleriyle de dikkat çekiyor.

Turuncular Sarmış Dört Bir Yanımı

Battlehammer | 27 November 2007 05:54

Oyle bir viagra furyası var ki şu minik dünyamızda, 8 yıldır değil dindirmek, daha hafifletebilen olmadı. Mail kutularımızı dolduran, hemen her reklam mecrasında karşımıza çıkan, kimimizin bu kadar cinsel problemi olan insanın varlığına şaşırmasına, kimimizin ise küstüğü hayatıyla tekrar barışmasına neden olan bu mavi mucize, yüzyılın icatları arasındaki haklı yerini çok kısa bir sürede aldı.

Ancak kapitalist ekonominin genel kuralları, ilaç şirketleri arasında hep var olan kıyasıya rekabetin alışılageldik süreci sonunda elbette piyasada tekel olarak uzun süre kalamadı. Önce taklitleri, ardından ciddi Ar-Ge süreçleri sonucu yaratılan kimi daha üstün, kimi zayıf rakipleri piyasada yerini aldı.