bildirgec.org

64 bit hakkında tüm yazılar

32 Bit .Net uygulamalarını 64 Bit’te çalıştırmak

jubujup | 30 April 2011 14:57

64 bit bilgisayarınızda 32 bit .Net uygulamalarını çalıştırmak istiyorsunuz fakat sürekli sorun çıkarıyor, acil bir işiniz olduğu zaman 32 bit makine arıyorsunuz.

Çözüm işte burada;

(Windows 7 64 Bit baz alınmıştır)

1- Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırıyoruz.

2- Komut İstemi’ne aşağıdaki kodu yazıp enter’lıyoruz:

C:WINDOWSMicrosoft.NETFramework64v2.0.50727Ldr64.exe SetWow

Bu noktadan sonra sadece .Net 32 bit CLR kullanan uygulamaları çalıştırabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri geri alıp her şeyi ilk haline getirmek için ise;

Adobe Flash Player: 64 bit Önündeki Engel

admin | 04 August 2010 10:22

…..

Linux’un aksine Windows işletim sistemi 64-bit’e geçişte oldukça geride kaldı. Pek çok linux kullanıcısı işletim sistemlerinde 64-bit tarayıcılar (örneğin Opera) kullanabiliyor.

Windows cephesinde ise 64-bit tarayıcı kullanımı önündeki önemli engellerden biri adobe flash player.

Windows 64-bit’te Flash Player neden sorun? Flash player için alternatif olarak Silverlight kullanılamaz mı?
————————–

Adobe Flash Player günümüz modern web sitelerinin vazgeçilmez bir parçası. Microsoft’un Flash Player‘a karşı geliştirdiği Silverlight bazı özellikleriyle daha iyi olsa da özellikle platform (işletim sistemi) uyumsuzlukları ve büyük dosya boyutu gibi özellikleriyle flash player‘a tam bir alternatif değil.

Flash Player – Silverlight için detaylı bir karşılaştırmayı burada okuyabilirsiniz.

“30-günlük-deneme sürümü”nü ömür boyu yapın

slipstream | 12 April 2010 18:33

“30-günlük-full fonksyonel-deneme sürümü” programları indirip ömür boyu kullanabilmek ister misiniz? Üstelik tamamen yasal…

Sandbox (kumhavuzu) soyut ortamları anlatmak için kullanılan bir tabir. Simüle edilmiş bir dünya olarak düşünün, aynı matrix filmindeki gibi, içerik sizin belirlediğiniz kurallara göre düzenleniyor öyle ki kimse sizin kontrol ettiğiniz sınırların dışarısına çıkamıyor.

Bilgisayar güvenliğinde ise sandbox, programlara içinde çalışacakları onlara özel kaynaklar (RAM, HDD) ayrılması ve sanki yeni satın alınmış bir bilgisayarda, diğer yüklü programlardan bağımsız, sanki onlar hiç yokmuş gibi çalışmasını sağlamaya, sanallaştırmaya(virtualization), yönelik bir yöntem.
Temelde amaç henüz doğru düzgün test edilmemiş programları çalıştırarak test etmek ve sistemle etkileşimini, sistemi bozmasına da izin vermden incelemek. Tabii farklı amaçla kullanmamıza bir engel yok. Şahsen binlerce dolarlık programların tamamen fonksyonel deneme sürümlerini sürekli ve yeniden yükleyerek kullanabiliyorum.

Bu sandbox uygulamalarına hoşunuza gidecek örnek daha önce ilk versyonu bildirgeçte tanıtılmışSandboxie adlı yazılım ve bunun en son sürümü. Bu 1.4MB yer tutan eli öpülesi yazılımın son sürümü32-bit ve 64-bit versiyonlarda Windows Vista ve Windows 7 uyumlu olarak gelmekte ve size genel faydaları şunlar;
• Web sayfalarını bu program ile açarak bilgisayarınızın başına gelebilecek her tür, javascript, activex vb. tehtidi anında savuşturabilirsiniz.
• Ziyaret ettiğiniz siteler, geçici internet kaşesi , “cookie”ler vb. hafızadan sonsuza dek silinir gerisin geri bulunamaz bile (özellikle yetişkinlere yönelik içerik açısından bilgisayar tertemiz kalır).
• E-mailinizi bu program altından çalıştırırsanız e-maillerin ekinde gelen bir sürü belayı dert etmezssiniz bile.
• İnternetten merak ettiğiniz programları indirir, kurar, tadına bakarsınız, bilgisayarınıza virüs bulaşmaz.
• Bu kurduğunuz programlardan vazgeçtiniz mi registry, windows dizini, program files dizini gibi yerlerde abuk sabuk dosyacıklar bırakamazlar, bilgisayarınız temiz, derli ve toplu kalır.
Windowsun zaman içerisinde bir sürü programa ait yükleme dosyaları, kullanım bilgilerinin birikmesi, dlllerin birikmesi vb sebeplerden ötürü yavaşlamasının önüne geçersiniz.
En enteresanı da;
• Deneme sürümü programların bilgisayarınıza gizledikleri ve bir daha yüklemeye çalıştığınızda size deneme sürenizin geçtiğini hatırlatan programcıkları barınamaz bile. Bu durumda deneme sürümlerini istediğiniz kadar tekrar yükleme ve çalıştırma şansına sahip olursunuz.

Pardus 64 Bit Geliyor!..

mgokay | 08 July 2009 17:48

Pardus
Pardus

Ulusal işletim sistemimiz Pardus‘un yakında 2009 sürümü KDE 4 altyapısı ile geliyor.Pardus 2009 yol haritası için buradan.Ve yeni duyurulan bir gelişmeye bakılırsa Pardus‘un 64 Bit sürümüde 2010 Haziran’ına kadar Çanakkalede Necdet Yücel önderliğinde kurulan bir ekip tarafından hazırlanacak.
Daha fazla bilgi için buradan.

Windows 64-Bit Desteği Geldi Ama…?

turkuas | 06 September 2008 11:45

32-Bit ve 64-Bit

Windows XP 64-Bit ile başlayan ancak bu sürümü çok yaygın olarak kullanılmayan 64-Bit destekli Windows işletim sistemleri, özellikle Vista 64-Bit sürümüyle daha yaygın kullanılmaya ve 64-Bit kavramından daha çok söz edilmeye başlandı. Bazı yazılımlar 64-Bit için uygun sürümlerini çıkarmaya başladılar; ama ihtiyaç duyduğumuz pekçok yazılım hala 32-Bit olarak hazırlanmaya devam ediyor. 64-Bit konusunda en ciddi adımları ESET ve Bitdefender gibi güvenlik yazılımı şirketleri attı. Oysa 64-Bit işletim sistemi geliştirici Microsoft, Office 2007’yi 32-Bit olarak pazara sürdü.

Vista Mı? Xp mi?

HotkeySystem | 01 May 2008 13:18

ZdNet Blog‘unda yapılmış olan Vista ve Xp türevleri (32 bit,64 bit) arasında ki performans testleri (PassMark) yayınlanmış.
Sonuçlar ise biraz şaşırtıcı (Vista Sp1 in Xp Sp3 den geri kalması gibi)

İşte Sonuçlar:

XP Professional:

XP RTM
PassMark rating: 1001.4

XP SP2
PassMark rating: 891

XP SP3

PassMark rating: 990.8

Vista 32-bit:

Vista RTM
PassMark rating: 1002.4

Windows 64 Bit Farkı Nedir?

InTheEnd | 21 April 2007 10:19

Windosw 64 bit farkı nedir? 32 bit ve 64 bit arasında ki başta bellek olmak üzere hız, performans, verimlilik ve benzeri konularda ki farkları merak ediyorsanız burda.