cloud computing kavramının yayılmasından nasibini alan sadece internet uygulamaları değil. bu çiçeği burnunda bulutlu dünya, güvenliğe de el atmış durumda. ancak bulutlardan inen bu güvenlik yazılımları diğerlerine bir çok yönden fark bindiriyor. yazımda bilinen 2 adet bulut antivirüs yazılımını inceliyorum, keyifli okumalar!neden cloud antivirus?
öncelikle, bu yazılımların özelliği, virüs veritabanını güncellemeye ihtiyaç duymadıkları için her an güncel bir koruma sağlamaları. dahası; tarama dahil tüm işlemlerde bulut veritabanından yararlanarak sistem kaynaklarını az tüketmesi, bu da daha iyi bir performans manasına geliyor.* panda cloud antivirus
birçoğumuzun bildiği panda, güvenlik yazılımları ile meşhur. ancak bulutlarda yerini hazırlamak istemiş olacak ki, panda cloud antivirus, bulutlardan gelen ilk antivirus yazılımı olarak karşımıza çıkıyor. ücretsiz* ve pro sürümleri bulunuyor. (*küçük bir not: ücretsiz sürüm sadece kişisel kullanım amaçlı olarak ücretsiz kullanılabiliyor.)panda cloud antivirüs, temel olarak bilgisayarınızı anlık korumaya alıyor, zararlı yazılımları etkisiz hale getirerek koruma sağlıyor. ancak tabii ki gelişmiş özellikler için pro sürümüne yükseltme yapmanız gerekmekte.

panda cloud antivirus, oldukça basit bir arayüze sahip. bu özelliğinden dolayı son kullanıcıya daha çok hitab eden bir yönü mevcut.panda cloud antivirus’ un artılarının yanısıra eksileri de yok değil. panda cloud antivirus, başka hiçbir güvenlik yazılımını yanında istemiyor. başka bir deyişle, panda cloud antivirus ile başka bir güvenlik yazılımını çalıştıramıyorsunuz.* immunet protect
immunet protect, bir başka bulut güvenlik yazılımı olarak karşımıza çıkıyor. ücretsiz ve plus sürümleri bulunuyor.i̇mmunet protect de, panda cloud antivirus’ e benzer bir şekilde temel bir güvenlik ve anlık koruma vaadediyor.buna ek olarak, immunet protect, panda cloud antivirus ile karşılaştırıldığında performans olarak bir adım öne geçiyor. sistem kaynağı kullanma konusunda immunet’ in daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. ayrıca immunet protect diğer antivirusler ile uyumlu olarak çalışabiliyor. bu da bilgisayarınızda bulutun gücünden yararlanırken geleneksel tedbirleri de elden bırakmamanıza yarayabilir.

arayüz bakımından immunet protect birtakım gelişmiş özellikler barındırıyor. panda cloud kadar olmasa da basit bir arayüz ile karşımıza çıkıyor.i̇mmunet protect’ in bir başka cezbedici özelliği, sosyal özelliklerinin bulunması. i̇mmunete davet ettiğiniz kişilerle kendi ağınızı oluşturabiliyor, immunet sitesinden facebook, twitter gibi sosyal ağlar aracılığıyla arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz. ağınız genişledikçe de birtakım ek imkanlara kavuşuyorsunuz.yazım burada sonlanıyor, ancak siz değerli bildirgec okurlarına bir sorum var;peki, siz hangi antivirus yazılımını neden kullanıyorsunuz?