Büyük tehlikelerin ortasında küçücük kahramanların olduğu harika bir oyun…

Oyun dünyasında genellikle kaslı ve canavarımsı kahramanlar düşmanlarını ezip geçer. Ancak bazı zamanlar bu durum biraz sıkıcı olabilir. Eğer sizde kaslı kahramanlardan bıktıysanız buyurun Mini Ninjas oynayın. Warner Bros tarafından üretilen bu oyun piyasadaki birçok karizmatik ve güçlü karakter yapımına sahip oyunlardan büyük oranda daha kaliteli ve eğlenceli bir yapıya sahip. Karakterleri küçük ve sevimli olan bu oyunda düşmanlarınıza bile büyük sempati besleyeceksiniz.Oyunun yapım ekibi piyasa ki en iyi suikastçılık oyunlarından biri olan ve hatta filmi bile çıkan Hitman’ın kadrosu. Anlaşılan ekip piyasaya çıkardığı Hitman serisinden sonra hızlı bir tarz değişikliğine girişip Kane ve Lynch: Dead Men gibi serileri yaptı. Ardından tarzında birazcık daha oynama ile şimdide Mini Ninjas serisini piyasaya çıkardı.

Kısa boylu karakterlerden oluşan bu oyunda Hiro adlı minik ancak aşırı yetenekli bir ninjayı kontrol ediyoruz. Hiro ile şeytani samurayları yok ederek istilaları engellememiz gereklidir. Bu zorlu yolda iki ekip arkadaşımız, silahlarımız ve büyülerimizden başka güvenebileceğimiz hiç kimsede yok. Düşmanlarımıza hem combolarımız hem de büyülerimizle beraberde saldırabiliyoruz. Aynı zamanda Hiro üstün kaybolma tekniklerine sahip çünkü Ninja hatta filmlerde duman atıp yok olan Ninjalar görürüz onu bilene yapmamız mümkün.Oyun diğer yapımlar gibi ilerleyip her düşmanı yok etmeyi amaçlayan bir yapıya sahip değil. Gerektiğinde gizlenmemizi hatta düşmanlarla hiç karşılaşmamızı bile gerektirecek zamanlar oluyor. Bunun dışında da bazı özel düşmanları yendikçe yeni yetenekler kazanıp Ninja seviyemizi de arttırmamız mümkün.

Genel olarak oyunu ele almamız gerekirse minik sevimli karakterlerden oluşan teknik değil de eğlence amaçlı yapılmış bir seri diyebiliriz.