Bu yazı TrGamer sitesindeki Ahmet Ozan‘ın yazısından alınmıştır.


LG 32x10x cd yazicisi olanlara müjde! Artık 40x12x’de yazabilirsiniz.

Aşağıda anlattığım işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde CD yazıcınız 8320b’den, 8400b’ye transfer olacak..

40x’le ve daha önceki bütün özelliklerini koruyor bu firmware güncellemesi.

Güncelleme yapmak için 3 gereken dosya var. Bunlardan biri flash programı, diger ikisi de firmware guncellemeleri. Bu firmware guncellemelerin ilki 40x güncellememize olanak saglayacak yeni 32x guncellemesi. Diğeri ise yazıcımızı 40x12x yapacak/yükseltecek güncelleme. Bir de bu güncellemerin ace ile şıkıştırılması nedeniyle Ace2.0 uyumlu bir programa ihtiyacınız var (winrar 3.0 ve winace 2.2 işe yarar bunlar için).

Bunları çektikten sonra (güncellemeleri de açacaksınız tabii) dos’ta rahatça görebileceğiniz/bulabileceğiniz bir klasöre yerleştirin dosyaları.

Dediklerimizi doğruca uyguladıysanız klasörde şu üç dosya olmalı:
– je3.exe
– Je3lg409.hex
– Je4lg401.hex

Şimdi Dos’a geçirmeliyiz makineyi ve daha sonra klasöre girip (örneğin c:/lg klasörüne) komut satırına,

“je3 Je3lg409.hex” yazın, update’i bekleyin. Bitince de “je3 Je4lg401.hex” yazın, bekleyin tekrar. Herşey tamam olduktan sonra da resetleyin makineyi. Bitti, artık 40x cd yazıcınız var.

Anlaşılan, LG 32x cdyazıcıların, LG’nin 40x12x yazıcısı 8400B’den üzerlerindeki etiketler dışında pek bir farkları yok. Anlamadığınız yerler için yorumları kullanabilirsiniz.

Önemli Not: Burada anlatılanları yapmak veya yapmamak, yapılanların çalışması veya çalışmaması tamamen sizin sorumluluğunuzdadır ve bir garantimiz yoktur. Herhangi bir arıza, uyumsuzluk vb. durumunda sitemiz sorumlu tutulamaz.