bildirgec.org

vmware hakkında tüm yazılar

VMware Workstation 6 ACE Edition Full

gezer33 | 07 December 2010 11:00

Bu program sayesinde Windows yüklü bilgisayarınızda sanal bir makine kurarak merak ettiğiniz işletim sistemini kurup, nasıl bir işletim sistemiymiş bakalım diyerek merakınızı esas bilgisayarınıza kurmadan giderebilirsiniz. Yada internetten indireceğiniz bir programı virüslü olma ihtimaline karşı önce sanal işletim sisteminize indirip orada dener eğer virüssüz ve işe yarar bir program olduğuna kanaat getirirseniz esas bilgisayarınıza kurarsınız. Programin linki: Link

Sanal makine yazılımı üstelik ücretsiz

Fatihhilmi | 23 February 2010 16:56

VirtualBox InnoTek firması tarafından geliştirilen Bilgisayarınızda aynı anda birden fazla işletim sistemini tek masaüstünde çalıştırabilmenizi sağlayan “sanal makine yazılımı”dır.

Yani bilgisayarınız masaüstünden işletim sisteminiz ne olursa olsun windows,linux,Mac OS farketmez ücretsiz bu programı indirerek istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz.

Ekran görüntüleri için Tıklayın

Hatta sisteminiz 32 bit olsa bile 64 bit bir işletim sistemini o masaüstünden çalıştırabiliyorsunuz işte bu harika:) (tabi sisteminiz 64 biti destekliyor olması gerekiyor)

Windows’un kapatılmayan açığı

altinburak | 05 October 2009 15:11

Immunity adlı güvenlik firması Microsoft’un 7 Eylül’de tespit edilen ancak henüz kapatılmayan bir açığı sağlayan bir kod geliştirdi. Bu kodu kendi ücretli üyelerine dağıtmaya başladı. Aslında buraya kadar pek de bir sorun yok. Ancak Metasploitadlı bir grup buna benzer bir kodu kendileri geliştirip herkesin ulaşabileceği şekilde internette yayınladılar.
Metasploit‘ten HD Moore yazdıkları kodun Vista SP1 ve SP2’de bir de Windows 2008 SP1 işletim sistemlerinde işe yaradığını belirtti. Fakat Immunity’den Kostya Kortchinsky, Metasploit’in dağıttığı kodun Vista’da VMwarekurulu makinelerde çalıştığını iddia ediyor.
Bütün bu gelişmelere rağmen Microsoftşu anda bir yama hazırlamadı fakat bu kod açığı başlarını ağrıtmadan bir çözüm geliştirmek zorundalar.

Microsoft ve Google’dan şimdi de VMware’de

wheezarth | 22 July 2009 20:00

Mark Lucovsky
Mark Lucovsky

Microsoft‘tan Google transfer olduğunda büyük olay yaratan Mark Lucovsky şimdi de Google’dan ayrılıp VMware‘a geçti. Windows NT dolayısıyla Windows XP’nin mimarı olan Lucovsky, kernel dosyalarının ve Windows API’nin büyük bir kısmını yazmıştır. Google’da da Google API’leri oluşturmuştur. Microsoft ve Google’ a milyonlarca dolar kazandıran Lucovsky VMware’de neler yapacak göreceğiz.

Autorun özelliğini aktif hale getirmek

sduman | 23 September 2008 10:12

Bir çoğunuz windows kullanımında yaşanan küçük ama sıkıcı bu sorunla karşılaşmıştır. Autorun özelliğini bozulması (windows’un koyduğunuz CD’nin içindeki otomatik çalışan programı otomatik çalıştırmaması)

Nette araştırmalarım sonuçu çeşitli örnekleri ve çözümleri bulduğum içerikleri sizinle paylaşmak istedim.

1. Vmware kurulumundan sonra bozulan autorun özelliğini aktifleştirmek için;
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorerNoDriveAutoRun bu anahtar değeri eğer 255 ise, çift tıkalyın ve açılan pencerede ondalık şeçeneğini tıklayın ve ardından kutucuktaki değeri 145 yapın. Sisteminizi yeniden başlatın. (Bende vista x64 var. Sonuç olumlu)

İşletim Sistemleri Gibi Yazılımları da Sanallaştırın

positive | 10 March 2008 09:00

İşletim sistemlerini harddiske kurmadan denemek için kullanılan virtual pc, vmware gibi sanallaştırma yazılımlarını bilmeyenimiz kalmamıştır. Bu yazılımlar sayesinde; harddiskte ayrıca bölümler oluşturmadan, dosya sistemlerini bozmadan işletim sistemlerine gözatıp ne olduğu hakkındaki merakımızı giderebiliyoruz.

Peki yazılımları sanallaştırmakta neyin nesi?
Aşağıdaki grafikte bir yazılımın normal şekilde çalışma prensibini görüyorsunuz:

sanallaştırmada yeni bir boyut: XEN !

beder | 09 March 2008 13:35

Gün gectikce bilgisayarlarımızın artan perforformansları artık aynı anda farklı işletim sistemlerini çalıştırabilecek yapıya geldiler.
Bir bilgisayara birden fazla işletim sistemi kurulabileceği bilinen bir durum.Ama bunun daha da ötesi aynı anda tek bir bilgisayar üzerinde farklı işletim sistemlerini kullanabilmek.
İşletim sistemlerini test edenler ve yazılım üreticileri için kolaylık olan bu çeşit uygulamalar maliyetleri düşürmek için server sahipleri tarafından kullanılmakta. Keza tasarladıkları internet sayfalarını farklı işletim sistemleri altında görmek isteyen web geliştiricilere birer velinimet konumundalar.
İlgilenenler için en bilinenleri sırasıyla VMware, sun firması tarafından bünyesine katılan virtualbox, microsoft virtual pc, bochs ve qemu.
Bu yazılımlar yapısı itibarıyla işlemci-ram arasında bir köprü kurarak donanıma erişim sağlıyan yazılımlar. Bir nevi emülatör, donanım taklidi yapan uygulamalar.
Size bu yazılımlardan bahsetmek yerine sanallaştırma olayını bir adım daha ileriye götürmüş olan XEN den bahsedeceğim.
XEN Cambridge Üniversitesi tarafından başlatılmış bir proje. Ayrıntılara boğulmadan anlatmak gerekirse xen donanıma yukarıda bahsettiğim yazılımların aksine arabirimsiz erişmekte, performans bakımından harikalar yaratmaktadır.
Lisanslama sebepleri yüzünden windows sürümü bulunmayan bu uygulama Unix ve türevleri altında rahatça çalışmaktadır. Örneğin GNU/Linuxda.
Kernele entegre edilebilen XEN, ana işletim sistemi açılışında çalışmakta, isteyen işletim sistemine ise donanımı kusursuz kullandırtmaktadır.
Daha fazla bilgi için projenin resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Örnek videolar ise burada 1, 2, 3

ubuntu’da windows programları

taninmayan-103521 | 06 July 2007 12:22

venturecake sitesinde 10 dakikada windows uygulamalarını ubuntu’da nasıl kullanabileceğimizi anlatan bir yazıya rastladım.

ubun-dos ekran görüntüsü!
ubun-dos ekran görüntüsü!

ubuntu üzerinde windows uygulamalarını çalıştırabilmek için ilk yapmanız gereken adımsa ubuntu’nun “Synaptic Package Manager” yani paket yönetim sisteminden “vmware-server” ve “rdesktop” paketlerini yüklemek gerektiği yazılı.