bildirgec.org

rechargeable hakkında tüm yazılar

Spotlight El Feneri

zabun | 29 May 2009 19:24

Arabada bir el feneri bulundurmanın yararlarından bahsetmeye gerek yoktur sanırım. Ama piller tam ihtiyaç olduğu anda enerji veremeyecek kadar boşalmışsa, el feneri arabada yer işkal etmese de olur. Peki arabadaki çakmak adaptöründen istifade ederek, daima şarjlı kalabilen bir el feneri olamaz mı? İşte Spotlight el feneri, böylesi bir kullanım için biçilmiş kaftan. Spotlight, tüm gövdesiyle beraber arabadaki çakmak adaptörü yuvasına giriyor ve ihtiyaç duyulan anda kullanıma hazır kalıyor. Fiyatı 15$ olan fenerin özellikleri şöyle:

  • 0.5W, 25+ Lumen yüksek güçlü beyaz LED
  • 6061 anodize alüminyum gövde
  • Su geçirmezlik IPX7 Rated
  • Şarjedilebilir Ni-HM pil
  • 12 volt Power Outlets
  • Şarj belirteci kırmızı ışık
  • 5cm uzunluk
  • 45g ağırlık
  • 180+ dakika kullanım süresi
  • 7 saat şarj süresi
  • Daima şarjlı kalabilme
  • 10 farklı gövde rengi seçeneği

[dansdata] [technfun] [knifeforums]

Kendi Kendini Doldurabilen Pil

zabun | 25 August 2008 18:09

Sıradan şarj edilebilir Ni-MH bir pilin gövdesinin içerisine, esnek bir güneş paneli yerleştirme fikri Pichaya Puttorngul‘a red dot tasarım ödülü kazandırmış. Fikir işe yarar ve yapılabilmesi son derece olası. Pil bittiğinde yapmanız gereken tek şey, pilin gövdesi içerisinde rulo halinde kıvrılmış film şeklindeki güneş panelini çekip açmak ve güneş gören bir yere bırakmak.

mumlarınızın şarjı bitti mi?

hkmt | 02 April 2008 19:07

sıcak bir yaz akşamı kameriyemizde ya da balkonumuzda biraz mistik biraz romantik anlar yaşamak istediğimizde artık klasik mumların yerine şarjedilebilir silikondan yapılmış şık mumları kullanabiliriz.4-lü ve 12-li set halinde satılan bu mumlar 12 saat aralıksız yanabiliyor. aynı zamanda ışığı doğal mum ışığı gibi titriyor.

Sanyo’dan Eneloop Serisi Piller

zabun | 13 July 2006 13:00

Şarjlı pil alırken sormanız gereken sorular vardır. NiCd piller eski teknolojili ve doğayı kirleten pillerdir. NiMH pillerse yeni teknolojidir ama bunlar da markalarına göre değişiklik arzederler. Bazı markalar saat başına daha yüksek miliamper üretebilen piller geliştirmişlerdir. Bu da yüksek güçle çalışan zamazingolarınızın ihtiyaçlarını karşılar. Şarjlı piller kullanılmadan bekletildiklerinde kendiliğinden boşalmaktadır. Uzun süre zarfında doldurulmazsa pil kapasitelerinden bir miktar kayba uğrarlar. Tamamen bitmeden doldurulursa yine pil dolum sığaları azalır. GP gibi bazı markalar akıllı şarj cihazları geliştirerek, pili önce deşarj edip sonra doldurmakla bu sorunu aşmaya çalışmışlardır. Bu markalar daha sonra sıfır “memory effect” pilleri de üretebilme başarısı gösterebilmişlerdir. Ayrıca şarj süresini 25-15 saatten, 15 dakikaya kadar indirebilmişlerdir. Pil, şarj makinesinde dolduktan sonra da tutulabilir hale gelmiştir. Böyle bir uygulamayı eski cihazlarda yapamazdınız, çünkü bu cihazlar dolum bittikten sonra şarjı kesemezlerdi. Şimdiki cihazlar pilin boşaldığını anladıklarında, pili şarj etmeye otomatik başlayabiliyorlar. Her şarjlı pilin, 500 ila 1000 defa kadar doldurulma ömrü vardır. Bu ömür pilin kullanma talimatına harfiyen uyduğunuz vakit, azami sefere erişir. Aşılan pil ömrü sonunda, pil, dolum kapasitesinin çok büyük bir bölümünü zaman içinde yitirir ve şarj tutmaz olur. Buraya kadar anlattıklarımdan çıkaracağınız özet şu olmalıdır; ” tüm şarj cihazları ya da şarjlı piller aynı değildir!”.

Sanyo’dan Yeni Hacimde Pil

zabun | 21 June 2006 15:00

Taşınabilir cihazlarda her parça küçüldü, buna pillerde dahil ama diğer bileşenlere oranla yine de en büyük hacmi piller kaplıyor. Standart haline gelmiş pil ebatları o kadar çok ki, bunları her yerde bulmak güçleşmeye başladı. Çoğu marka, yerleşik pillerin kullanıldığı cihazlar üreterek çözüm sunmaya çalışıyor. Bununla beraber taşınabilir bir cihaz alıyorsam, pili bittiğinde çıkarıp yedeği ile değiştirebilmek isterim. Çünkü yerleşik bataryalı cihazlar bir nükleer reaktör anlamına gelmiyor. Bir kaç gün şarj etmezseniz boşalıyor ve sizi yarı yolda bırakıyorlar. Sanyo yeni bir ebatta, yüksek performanslı, şarjedilebilir lityum iyon pil üretmeye başladı. Sanyo UR655 adlı üründe, akrabalarından farklı olarak, yeni bir yapılandırma sözkonusu. Böylece pil kapasitesindeki kayıplar minimuma indirilmiş. Hacim olaraksa, AAA pillerin yarısı kadar küçültülebilmiş.