Ülkemizdeki önemi ve popülerliği her zaman tartışılan ve hep belirsiz olan bir konu tekrar gündemimizde.
Türk Milli Takımı 2009 yılı Basın Toplantısı
Maalesef özellikle Türkiye’de hak ettiği değeri bulamayan onlarca önemli etkinlik ve mesleki gelişimden biri olan “On Parmakla Klâvye Kullanımı” metodu günümüzde halen iş ve günlük hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor.
2009 yılı Dünya Bilgisayar-Klâvye Şampiyonu Türkiye!
2009 yılı Dünya Şampiyonası, Pekin/Çin
2009 yılını büyük başarılarla kapatan ve Pekin’deki 2009 Dünya Bilgisayar-Klâvye Şampiyonalarına 11 kişilik ekibiyle katılan Türk Milli Takımı, kazanmış olduğu Dünya Şampiyonluğu, ve yanında 3.lük, 4.lük, ve 8.lik dereceleri ile 2009 yılında bu konuyu iyi bir şekilde gündeme getirmeye çalışmıştı.Türkiye’nin en büyük klâvye yarışı
2010 yılına aynı başarılarla devam etmek ve yeni Dünya Şampiyonlarını da yetiştirmek amacıyla intersteno türkiye temsilciliğinin 2006 yılından beri düzenlediği “Türkiye internet Klâvye Şampiyonaları“nı, bu yıl 9 Ocak – 28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirecek.
Türk Milli Takımı 2009 Basın Toplantısı
Yarışın kayıtları 7 Aralık tarihinden beri devam ediyor ve bitmesine sayılı günler kaldı. Yarışın asıl amacı, önce Türkiye’de ve sonra da dünyada tüm dünya gençlerinin bilgisayar-klâvye kullanımını daha bilinçli ve seri şekilde yapabilmesine yardımcı olarak mesleki gelişimlerini sağlamak.
Yarış tamamen internet üzerinden yapılıyor ve Federasyonun Yönetim Kurulu tarafından sağlanan sunucuların kontrolü altında gerçekleşiyor. 10 Dakikalık bir yarış metni (daha önce kimsenin görmediği) üzerinde bir yazılım vasıtasıyla yarışıyorsunuz.
Yarışa kayıt olmak için; MEB’e bağlı bir eğitim kurumu sorumluluğuna ihtiyacınız var ve kayıt ücreti de 10 TL. Bunların amacı; yarışta adaleti sağlayıp hileleri önlemek, ve gereksiz sahte katılımların önüne geçmek. Çünkü yarış sonunda ilgili hız barajlarını aşıp sıralamaya girdiğinizde, size Intersteno Türkiye Temsilciliği onaylı bir sertifika da veriliyor!
2010 Türkiye internet Klâvye Şampiyonası
Yarış hakkında ayrıntılı bilgileri ve kayıt yönergelerini web sitesinden öğrenebilirsiniz. Kendinizi test etmek ve yarışın hız barajlarına göre ne durumda olduğunuzu öğrenmek için de şu adresi kullanabilirsiniz.Ayrıca; yarışın hemen ardından, aynı şekilde yapılmakta olan “2010 Dünya internet Klâvye Şampiyonası” da Mart-Nisan aylarında gerçekleşecek.Umarım tüm bu organizasyonlar; ülkemizdeki tüm kullanıcıların bilinçli bilgisayar ve klâvye kullanımını, ve bunun yolunun da ancak “F Klâvye” üzerinde “On Parmak Kullanım” metodu ile olması gerektiğini de öğrenmelerini sağlayabilir…