Geçtiğimiz zaman diliminde “”internet”” aleminde binlerce “”photoshop”” derslerine yer verildi. Ama bu “”doküman”” veya derslerin geneli “”plug in”” dediğimiz yardımcı “”argümanlar”” sayesinde oluşturuldu.Gariptir ki “”photoshop””da çalışma yaparken “”plug in”” olmadan güzel bir şey çıkaramama korkusu, “”photoshop”” “”kullanıcı””larını bu “”program””ı kullanmaktan uzak tuttu. Şimdi sizlere plug in olmadan nasıl “”ateş efekti”” oluşturulabilir, resimlerle destekleyerek onu anlatacağım.

İlk önce uygun arka planı oluşturarak işe başlayarak üzerine isim veya resmimizi yerleştiriyoruz.
İlk önce uygun arka planı oluşturarak işe başlayarak üzerine isim veya resmimizi yerleştiriyoruz.

“”Layer””(katman) oluşturduktan sonra “”klavye””mizin “”ALT”” tuşuna basılıyken, “”mouse”” veya yön tuşlarıyla öğemizi iki tane veya aynı işlemi tekrarlayarak daha fazla sayıya çıkartabiliriz.


Çalışma yapacağımız layer ı seçerek üst menüden Edit>Transform>Rotate 90 yaparak resmi yatay çeviriyoruz.

daha sonra “”photoshop filtre””lerini kullanarak resmimize ilk şeklini veriyoruz. sırayla “”Filter””>Stylize>wind yaparak resmimizin yayılma oranını ayarlıyoruz. Yeterli “”alev”” büyüklüğünü ayarlayabilmemiz için bu “”wind”” filtresini birkaç kez kullanmanız gerekirse çekinmeyin. Yazı veya “”resim”” boyutunu aşıp bir alev boyunu alana kadar tekrarlayabilirsiniz. Yeterli boya ulaştığınıza kanaat getirdikten sonra, yatay çevirdiğimiz resmi tekrar yazının veya resmin üzerine gelecek şekilde çeviriyoruz. Sonrası zaten şu şekilde oluyor.

Resim bu hale geldikten sonra “”photoshop”” un olmazsa olmazı filtrelerden distort> ripple ı seçiyoruz. Yani fitler>””distort””>ripple yaparak oranımızı 100 den ileriye veya geriye isteğimize göre ayarlıyoruz. Böylece resmimiz dalgalanmış ve dağılmış oluyor. Ekranımızın sol tarafındaki “”araçlar””ımızdan “”Smudge Tool”” u seçerek “”Layer”” “”copy”” üzerindeki filtrelenmiş kısmın keskinliğini almak ve biraz alev edasıyla sağa sola sürüklemektir. Bunun için “”fırça”” büyüklüğü (“”brush””) 5-10 kadar veya uygun büyüklüğü siz ayarlayın. Oran (strength) ise p civarında olursa iyi olur.

Eğer resmimiz hazırsa geriye kalan tek şey ona alev rengi vermek ve “”psd”” formatındaki çalışmamızı istediğimiz uzantıyla (“”jpg””, “”gif””, “”png””) vs. çevirmektir.Seçili olan kopyamızı renklendirmek için Layer>New Adjustment Layer> “”Colour Balance”” adımlarını izleyerek renk ayarlarını açıyoruz. Ayarlarımızı;””Shadows””: 10 0 -23″”Midnotes””: 90 0 -100″”Highlights””: 0 0 -37şeklinde ayarlıyoruz. Bu ayarlar değiştirilerek mavi vb istediğimiz renkte alev elde edebiliriz.

Layer copy ile asıl “”Layer”” , layer üste gelecek şekilde Layer ların yerlerini değiştirin. Daha sonra isteğe bağlı olarak blending options>””outer glow””>ovarley yapabilirsiniz. Teşekkürler.