1. ve 2. Balkan savaşı sonucunda osmanlı devletinin imzaladığı anlaşmalar vardır, Bunlar İstanbul, Atina, Bükreş ve Londra anlaşmalarıdır. Tarihlrini vermeyeceğim merak edenler bulabilirler. Lozan da kaybedildiği iddia edilen Ege Adaları ve Batı Trakyanın 1. dünya savaşı öncesi Padişahın onayı ile nasıl elimizden çıktığını anlatacağım sizlere:Altta ki yazı bir yorumumun kısaltılmış halidir.2. Balkan savaşının sonucunda Edirne’yi tekrar nasıl aldık? anlaşmaların nasıl bir değeri yok. Bunlar barış anlaşmalarıdır. Bu barış anlaşmaları ile Bulgaristan 1. Balkan harbinde elde ettiği şu an Yunanistan’da olan Güney batı trakyayı kaybetmiştir, Arnavutluğu biz kaybetmişizdir. Osmanlı bal gibi imzaladı bunları, Ege adalarını (12 adalar hariç ) ve özerklik verdiğimiz girit adasını bu anlaşmalarla kaybettik, şimdi çamura yatmadan bu anlaşmaların doğruluğunu kabul edin;Bükreş Antlaşmasıİstanbul AntlaşmasıAtina Antlaşması:1. balkan harbinde neler oldu hatırlayalım ?2. Balkan harbi aslında Bulgarlara karşı savaşımızdır, yunanlılara değil şimdi Atina anlaşmasının 3 ana başlığını özetleyelim:

Osmanlı Devleti bu savaşın sonunda Yunanistan’la Atina Antlaşması’nı yaptı. Girit ve Ege Adaları, Yunanistan’a verildi. Yunanistan’da kalan Türklerin durumu da düzenlendi. Sırbistan ve Karadağ’ın, Osmanlı Devleti’yle sınırı kalmadığı için antlaşma imzalanmamıştır.

Anlaşma imzalanmış olup imzalayanlar:Galip Kemal Bey ve D.Panas dır. yani anlaşma imzalanmıştır, ha isteyen için resmini koyayım :

Atina anlaşması
Atina anlaşması

50 tl si olan gittigidiyor dan alabilir.Bu anlaşma ile osmanlı 1. balkan savaşında yenildiği ve 2. balkan savaşında karşılaşamadığı Yunanistan dan bazı haklar koparabilmiştir. Bunların en önemlisi Batı Trakya da azınlıkların sahip oldukları haklardır. Ki bu anlaşma da oldukça ağır yer tutar, günümüzde ki Batı Trakyalı Türklerin hakları bu anlaşmadan gelir, yunanistan 1990 da tek taraflı olarak anlaşmaları yürütmeyeceğini ilan etti, halbu ki altında kendi krallarının şeref sözü ve Parlementolarının imzası vardır… Nihayetinde Londra anlaşması ile 6 büyük devletin görüşüne bırakılan adalar (fiili olarak hala yunan işgalinde ) Yunanistana bırakılmasını Osmanlı kabul etmiştir. Lozan da Atina anlaşması ile terkedilen Bozcaada ve Gökçeada alınmıştır, atıp tutanlara duyurulur…İnsan düşünüyor, 1 tanecik adaya bile saldırıp alacak gücümüz yok muydu, neyse devam edelim…En basiti sağdan soldan ( tabiki de yönlendirilmiş bilgiler ) duyduğu bilgileri bizlere gerçekmiş gibi aktaranlar… İnanmayın, araştırın, sorgulayın… Onlar sizin sorguladığınızı görünce yakanızı bırakacaklardır…Son söz : Lozan da beceriksiz denilen görüşmeciler acaba Tuna nehrinde ki minnacık bir ada için ne kadar ısrar etmişlerdir, bilen var mıdır? Şimdi yok olmuş o adacığın ismini bilene benden bir aferim 🙂