bildirgec.org

RaidenCeviz

11 yıl önce üye olmuş, 3 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Resim Upload Sınıfı

RaidenCeviz | 20 May 2009 16:05

Bir çoğumuz uygulamalarımızda dosya uplaodı illaki kullanmışızdır. Özellikle de resimlerle ilgili uploadlar olduğunda zaman zaman resize, watermark ve crop gibi işlemler için bir sürü site dolaşmışızdır ya da zamanla artık kendi sınıflarımızı yazıp hali hazır uygulamalarda onları kullanmışızdır. Ben de geçenlerde keşfettiğim bir sınıfı sizle paylaşmak istedim. Colin Verot ‘un yazmış olduğu dosya upload sınıfından bahsedeceğim.

Bu sınıf sadece resimlere yönelik bir upload sınıfı ve desteklediği formatlarda PNG,JPG,GIF ve BMP dir. Bunlar üzerinde türlü türlü işlemleri kolayca yapabilir ve uygulamalarınıza kolayca dahil edebilirsiniz.

Php ve SQLite ile Online Ziyaretçi

RaidenCeviz | 24 April 2009 14:55

Bugün bir arkadaşımın patronuyla iddialaşması üzerine beni de gaza getirmesi sebebiyle online ziyaretci sayısını bildiren bir betik yazmamı istedi. Bunu SESSION ile yapmamı istedi ama bu sessionla olacak bir iş değildi. Patronu da MySQL kullanımına izin vermeyince farklı bir veritabanı kullandık. Bu veritabanı SQLite idi. Kendisi php 5 ile gelen içerisine sql veritabanı motoru enjekte edilmiş c kütüphanesi olarak bilinir.

Madem ki mysql istemiyordu bende sqlite ile yapayım dedim ve başladım ufak bir betik yazmaya ve ortaya güzel bir nesne çıktı. SQLite hız vs açısından pek bişey diyemeceğim lakin fazlasıyla tatmin edeceğinden eminim. Ayrıca normal veritabanı olarakda kullanabilirsiniz uygulamalarınıza dahil edebilir yönetebilirsiniz. Gerçi biraz normal sql den farklı ama onu da sitesinden döküman okuyarak çözebilirsiniz.

Php ile İki Tarih Arasındaki Gün Farkını Bulma

RaidenCeviz | 24 April 2009 11:40

Merhaba arkadaşlar şuan boştayım bişeyler yazayım dedim. Bu yazımda mktime() fonksiyonu kullanarak iki tarih arasındaki gün farkını bulacağız. Evet mktime() fonksiyonunu da bu arada tanımış ve görmüş olacağız.

Devam edelim bakalım…

Php’nin mktime() fonksiyonu kendisine verilen değerlere göre o tarihin unix timestamp cinsinden değerini vermektedir. Yani 01.01.1970 den bu yana kadar geçen süreyi saniye cinsinden vermektedir.

Kullanımına bakalım:

int mktime( int saat, int dakika, int saniye, int ay, int gun, int yil);