bildirgec.org

neoberg

11 yıl önce üye olmuş, 11 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Kendinizi pazarlamak için 15 ipucu

neoberg | 01 July 2010 14:15

Kendinizi pazarlamak derken yanlış anlamayın 🙂 Freelancer olmaktan bahsediyoruz.

Freelancer olmak kolay değil. Freelance çalışan tasarımcılar her gün daha da çoğalıyor, yetenek ve bilgi seviyesi sürekli yükseliyor. Bundan dolayı yarış çoğu iş alanından daha hızlı ve zorlu. Şöyle bakacak olursanız, özellikle yurtdışında tasarımcılar css ve grafik galerilerine çalışmalarını ekleyerek kendilerini sergiliyorlar. Siz bi rotayı takip etmeyin. Farklı olun, kendiniz yaratın ve kendinizi kendiniz pazarlayın.

Şu anda piyasadaki bu kalabalık arasında ayakta durmak birkaç yıl önceki kadar kolay değil ama aşağıdaki ipuçları size yardımcı olabilir.

Ölü pikselleri canlandırın

neoberg | 25 February 2008 14:47

ölü pikselleri canlandırın
ölü pikselleri canlandırın

Kill Deadpixel ile LCD monitörünüzdeki ölü pikselleri yeniden yaşama döndürebilirsiniz.Sadece sitedeki kımıl kımıl olan resmi ölü pikselin olduğu yere sürükleyin ve 1 saat boyunca bekleyin.resim ölü pikselinize kalp masajı,yapay solunum vb. yapmaya çalışacak.eğer 1 saat sonunda düzelmezse

Full screen version:
800×600 1024×768

yazan kısımdan ekran çözünürlüğünüzü seçin ve F11’e basarak tam ekran yapın. yukarıdaki toolbarları da iptal edin. (sitede bunları bırakmanın ekrana zarar verebileceğini yazmışlar.)

Ve bu durumda 12 saat bekleyin.

İnternetteki zamanınızı yönetin

neoberg | 24 February 2008 12:03

İnternette ne kadar vaktinizi nerelerde harcadığınızı biliyor musunuz?Gözünüze çarpan linklere tıklayıp vakit mi kaybediyorsunuz? bazı yararlı firefox eklentileri ile internet alışkanlıklarınızı ve nerede ne kadar zaman harcadığınızı ölçebilirsiniz. aşağıdaki 6 eklentiden size uygun olanını seçip yükleyin ve vaktinizi kontrol altına alın.

8AWeek.com
8AWeek.com

8AWeek.com:Bir toolbar eklentisi olan 8AWeek internet alışkanlıklarınızı ve hangi sitelerde ne kadar zaman harcadığınızı ölçüyor.ayrıca bu zamanları kısıtlamanız da mümkün.hedef ise (adında da geçtiği gibi) haftada 8 saat kazanmak.

GetMeeTimer.com
GetMeeTimer.com

GetMeeTimer.com:online dadınız gibi olan bu araç,internetteki aktivitelerinizi sadece kaydetmekle kalmıyor;LinkWarn ve TabWarn özellikleri ile yeni bir link ya da tab açacağınız zaman uyararak gerçekten yapmak isteyip istemediğinizi sorabiliyor.

PageAddict.com
PageAddict.com

PageAddict.com:Bu araçta sitelere etiketler verip,bu etiketlere göre kategorilenmiş halde istatistik tutmasını sağlayabiliyorsunuz.ayrıca istediğiniz etiketlere erişilmesini sınırlayıp (oyun,eğlence vb.) boş yere vakit kaybetmenizi engellemiş oluyorsunuz.

Timer
Timer

Timer:Çok basit bir eklenti olan “Timer”ın saymaktan başka yeteneği yok.siz başla dediğinizde saymaya başlar,dur dediğinizde ise durur.tarayıcınızın karşısında ne kadar vakit geçirdiğinizi ölçebilirsiniz.

TimeTracker
TimeTracker

TimeTracker:Tarama geçmişinizi ve sürenizi kaydedecek olan bir eklenti.diğerlerinden farkı tarayıcının açık olduğu süreyi değil,tarama süresini sayması.istediğiniz sitelerde sayacın durmasını sağlayabilirsiniz.

Usage Counter
Usage Counter

Usage Counter:Basit yapılı bir eklenti.Timer ile benzerlik gösteriyor.Fakat istatistiklerinizi oturumlar bazında tutabiliyor.Ayrıca bu eklentide de istediğiniz sitelerde sayacın durmasını sağlayabiliyorsunuz.

İphone için teleskobik lens

neoberg | 23 February 2008 13:52

İphone kamerasını daha da geliştirmek isteyenler için olan bu zamazingo klasik fotoğraf makinesi teleskobik lenslerinin İphone’a uyarlanmış hali. Bu zamazingo ile İphone’a +6X zoom özelliği eklenmiş oluyor.

 iPhone Telescope with Crystal Case
iPhone Telescope with Crystal Case
 iPhone Telescope with Crystal Case
iPhone Telescope with Crystal Case

Bu zamazingonun fiyatı ise 18.99$ olarak belirlenmiş.

Bill gates neden yahoo’ya ihtiyaç duyduklarını açıkladı

neoberg | 22 February 2008 08:10

Cnet‘in bill gates ile yaptığı röpörtajda bill gates,Yahoo’ya neden ihtiyaç duyduklarını açıkladı.Röpörtajdan bu konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“google’ın baskın olduğu arama motorları arenasında da yarışmakla ilgili bir stratejimiz var.bu stratejimiz doğrultusunda yahooya teklif sunduk.Fakat yahoo olmadan da yarışabiliriz.yahooyla yapılan bir birleşme tabiki olayları ilginç bir yönde hızlandıracaktır,çünkü çok iyi işler yapmış mühendislere sahipler.bu durumda;onların ve bizim işlermiz birleştiğinde, hızla büyük yenilikler ortaya çıkacaktır.”

Billy baba her yere el atacak ya hayırlısı…

Not defterini unutun…

neoberg | 21 February 2008 23:56

Çoğu kullanıcı yazı tabanlı dosyaların düzenlemeleri için not defterini kullanır.Fakat belgenize her yerden ulaşmak ve daha gelişmiş/basit uygulamalar kullanmak istiyorsanız online düzenleyicilere bir göz atabilirsiniz.
Aşağıda yazı yazabileceğiniz,web dillerini düzenleyebileceğiniz,pdf dosyaları açıp-okuyabileceğiniz 8 tane online düzenleyici bulabilirsiniz.
Cross-Browser Rich Text Editor:Düzenleme için gerekli olan bütün temel özellikleri içeriyor ve kolayca kopyalayıp sitenize koyabilmeniz için html kodunu da veriyor.

Cross-Browser Rich Text Editor
Cross-Browser Rich Text Editor

Editez:Dosyalarınızı kaydetmek için İnternet explorer kullanmanız ve bir activex denetimi yüklemeniz gerekiyor.Temiz bir görünümü var.

Editez
Editez

FCKEditor:Birçok ek özellik,dil desteği,toolbar seçimi ve farklı görünüm seçenekleri gibi özellikler sunan özelleştirilebilir bir düzenleyici.

FCKeditor
FCKeditor

Jtageditor:Editez‘in yapımcılarından,daha çok html düzenlemeye yönelik bir düzenleyici.

Jtageditor
Jtageditor

Monkeytex:Pdf oluşturmaya yönelik bir düzenleyici.Pdf oluşturmanın yanında bunları paylaşma ve diğer dökümanları aramayla ilgili özellikleri de mevcut.

Monkeytex
Monkeytex

Pote:Bundan daha basitini bulamazsınız.kullanmak için üye olmanız yeterli.kontroller ise yazı bölümünün altındaki sarı yazılardan ibaret.

pote
pote

Typeit:Yabancı dillerde yazmak üzerine yoğumlaşmış bir düzenleyici.türkçe,çekçe,fransızca,almanca,ingilizce,italyanca,polonyaca,romanca,ispanyolca ve isveçce dillerini destekliyor.

typeit
typeit

wordpress:wordpress bir günlüğünüz var mı?wordpressin yazı yazma bölümünde güzel bir düzenleyici olduğunu farkettiniz mi?

CÜMLE KURMANIN YAZILMAMIŞ HAZİN BİYOGRAFİSİ

neoberg | 19 February 2008 15:30

Okulumuzun çıkacak dergisini neredeyse tek başıma yapıyorum.Burada yayınlanmak amacıyla derlenen bir yazı çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim.

Ağzımızdan çıkan ilk kelimeyle yüreğimizi ısıttık,yüzünüzü güldürdük,neşeniz olduk.Bize neden cümle kurmanın ızdıraplı,çetrefilli,riskli bir yol olduğunu söylemediniz de,kelimenin mutluluğuyla avunduk yıllarca.Cümle kurmanın acemisi olduk,muzdaribi,yorgunu olduk.Bir cümle kurarak,bir kalbi kırdık.Bir cümle kurarak,bir başlangıca imza attık.Bir cümle kurarak bir filmin “SON” yazısının harflerini oluşturduk.Bir özne ve bir yüklemin yeterli olduğunu söyleyen dilbilgisi kitaplarının basitliğinin aksine,hayatımız hangi cümlelerde özne olmanın ve hangi yüklemleri yüklenmenin ağır tercih sınavlarıyla geçti.Hangi cümlede ‘ben’ olacaktık?Hangi ‘biz’e katılacaktık?Kim için ‘sen’,kim için ‘siz’,kim için ‘o’ olacaktık?’-Di’li geçmiş zamanlarımıza eklenecek,’-yor’ ekli fiiler belirleyecekti,’-ecek’lerimizi.Ve bizi asla ilgilendirmeyecekti,elalemin ‘-miş’leri.Bizim için ‘-dır’ların kesinliği olacaktı,gözümüzle gördüğümüz ya da gözümüzle görmüş kadar kesin olan.Kimi zaman ‘gizli özne’ olsak da bir ‘ben’ olarak var olacak,faili olmadığımız filleri üstlenecektik.Kimi zaman ‘edilgen’ bir fiilde gizleyecektik kendimizi.’Ben’ diye yükseltecektik sesimizi,gurur duyulası cümlelerde ve kısık sesle dile getirilen bir savunma cümlesindeki yarım ağızla söylenecekti yine aynı ‘ben’.İlk ‘anne’,ilk ‘baba’ kelimeleri dökülürken ağzımızdaniaklınızdan uçuverdi söylenen sözlerin geri alınamazlığı.Ve biz,müfredat lisanıyla konuşan öğretmenlerimizden bir kompozisyon konusu olarak öğrnedik,dilin kemiğinin olmadığını bir atasözü olarak.Biz, ‘seviyorum’ cümlesinin öznesi olmanın ağırlığı kadar, bu cümlenin söyleyicisi ve muhatabı olmanın ayakları yerden kesici başka bir ağırlığını da bizzat yaşayarak öğrenmek zorundaydık.Yürümeyi düşerek öğrendiğimiz gibi, cümle kurmanın zorlu güzergahını da, yanlış zamanda, yanlış muhatablara, yanlış kelimelerle kurulmuş cümlenin pişmanlık raporuna eklenmesiyle öğrendik.Ama dizimizdeki yaralar kadar kolay geçmedi,dilimizdeki ve kalbimizdeki yaralar.İlk cümlelerimiz kalbimizle paraleldi.Kalbimizde ne varsa, cümlelerimizde de o vardı.Sonra kalbimizi gizlememiz gerektiğini öğrendik,nerden öğrendiysek.Bu ayrışma o kadar yoğunlaştı ki, kalbimiz sızlar, cümlelerimiz yalanlarla kirlenir oldu.Hayat, cümle kurma satrancı haline geliverdi.Her kelime bir hamle, her imalı söz bir ‘şah’, her cevap verilemeyen cümle bir ‘mat’ oluverdi. O insanın içini ısıtan, yüreğine su serpen, aklını karışıklıklardan, beynini bulanıklıklardan, hayatı karamsarlıktan kurtaran cümleler azaldı. ‘Seni seviyorum’lar çoğaldı ama, kalpteki sevgilerden çok daha fazla. ‘Ben’ler arttı, benliklerin şımarması oranında.Hayatı, cümle kurmanın, kuramamanın, cümlelere muhatap olmanın ızdıraplı, çetrefilli, riskli yolu biçimlendirdi. ‘Anne’ sözcüğünün sevimliliğiyle başlayan hayat, her zaman aynı sevimlilikte bitmedi.Yapılacak hesaplar arasına, kurulan cümlelerin sorumluluğu da eklenerek verildi son nefesler.

Yazı+Resim+CSS3…Neler yapılabilir!

neoberg | 18 February 2008 14:12

Firefox ve safari css3’ün şu seçimlerle ilgili elementini destekliyor.
Şuradaki uygulama ise bu özelliği kullanarak yazı içerisine resim ya da resim içerisine yazı gizliyor.Gizli içerik görünen içeriği seçince ortaya çıkıyor.
örnek olması için ben de google logosunu kullanarak örnek bir uygulama hazırladım.

İyi bir blog yazarı olmak için ipuçları

neoberg | 17 February 2008 21:29

15 Fantabulous Tips to Better Writing başlıklı ingilizce bir yazı dikkatimi çekti ve kendi yorumumu da katarak Türkçe’ye çevirme gereği duydum.

Blog galaksisi gün geçtikçe büyüyor ve yazarlar her gün artıyor.Aşağıdaki 15 ipucu size iyi bir blog yazarı olmanız konusunda yardımcı olabilir.

  1. interaktif olun:Konuşuyor gibi yazın.Yazınızın okuyucuyla sohbet eder gibi bir havası olsun.
  2. Sadece inandığınız/ilgilendiğiniz şeyler hakkında yazın:Sadece sizin ilgilendiren,dikkatinizi çeken konularda yazmaya özen gösterin.Yalnızca okuyucuyu çekmek amacıyla yazmayın.Unutmayın ki sizi ilgilendiren konularla ilgilenen başkaları mutlaka vardır ve ilgili olduğunuz konulardaki yazılarınız daha etkileyici olacaktır.
  3. Örnekler,küçük hikayeler ve alıntılar kullanın:Yazınızın ilgi çekiciliğini artırın.Küçük hikayeler ve alıntılarla bunu sağlayabilirsiniz.
  4. Yazınızı gerçeklere dayandırın:İstatistiklerden faydalanın.Yazmaya başlamadan önce bir miktar araştırma yapın.
  5. Listeler kullanın:İçeriğinizi derli toplu bir şekilde sunun.Okunabilirliği olabildiğince artırın ve okuyucuyu yormayın.Örneğin ;liste kullanmaya dikkat edin.
  6. Alışkanlıklarınız belirleyin:Belirli alışkanlıklarınız dahilinde yazın.Yazılarınız arasında bütünlük olmasına dikkat edin.
  7. Fikirlerinizi not edin:Fikirlerin ne zaman sizi bulacağı belli olmaz.Her zaman cebinizde bir not defteri bulundurun.Aklınıza gelenleri unutmadan not edin.
  8. Dilinize dikkat edin:Argo kullanmaktan kaçının.Fakat abartmamak kaydıyla konuşma dili kullanabilirsiniz.
  9. Zamanı kontrol edin:Bir yazıyı yazmak için kendinize hedef bir süre verin fakat acele etmekten kaçının.
  10. Okuyucularınız için yazın:Okuyucuların ne istediğini araştırın ve ona göre yazın.Örneğin anketler yapabilir okuyucu isteklerini ölçebilirsiniz.
  11. İyi bir yazar olduğunuza inanın:Değil misiniz?
  12. Okuyun:Okumak yazar ile karşılıklı kahve içmek gibidir.Okumaya vakit ayırın ve öğrenin.
  13. Paha biçin:Her yazınıza maddi bir değer verin.Her seferinde daha yüksek fiyatlı yazılar yazmaya çalışın.
  14. Yazmayı sürdürün:
    • Yazın
    • Daha fazla yazın
    • Daha da fazla yazın
    • Hep daha fazla yazın
    • Yazmak istemediğinizde de yazın
    • Birşeyler yaptığınızda yazın
    • Birşeyler söylemek istediğinizde yazın
    • Hiç bir şey yapmadığınızda da yazın.
    • Her gün yazın
    • Yazmayı sürdürün

15.Bana inanmayın:Yazarken kural yoktur yaratıcılığınızı kullanın.