bildirgec.org

karaib

11 yıl önce üye olmuş, 6 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

c#’ta dosyayı veritabanı gibi kullanmak

karaib | 02 July 2011 11:04

Arkadaşlar, bu yazımda c# dilinde .txt dosyalarını veritabanı şeklinde kullanımını göreceğiz.
İlk olarak bilgilerimizi dosyaya belli bir düzende girmemmiz gerekiyor. Bilgilerimizi aralarına ‘#’ karakteri koyarak satır satır girelim. Örneğin aşağıdaki gibi;

1
2
3
1001#elma#3,56
1002#kiraz#2,45
1003#gofret#0,50

Daha sonraki işlemlerde bu dosyadaki bilgileri alacağız ve ‘#’ karakterine göre ayrıştıracağız. Şimdi bu ayrıştırma işlemini yapalım. Hatta bunu yapan bir fonksiyon oluşturalım.
Fonksiyonumuzun adı tara olsun.

32+ Button Tasarımı

karaib | 27 January 2010 13:34

Button tasarımı genellikle bir web sitesi için ince bir unsurdur. Ancak genel görünüm ve sitenin kullanılabilirliği açısından önemli etkisi olabilir.
Bu yazıda webden seçme button tasarımları bir araya getirilmiş. Umarım bazılarına ilham kaynağı olur.

Epic Event

epic event
epic event

Js ile ‘Devamını oku’

karaib | 07 August 2009 17:04

devamını oku eklentisi
devamını oku eklentisi

Tüm bloglarda görürüz, herkes yazısının bir bölümünü keser ve tamamının görüntülenmesi için bağlantı verir. Bu bana göre değildir ama neyse benim bu yazımda anlatacağım şey bu işi ayrı bir sayfa açmadan yapmak. Bu işlem için js kullanacaz.
Uygulamanın örneğine isterseniz bakın. Şimdi nasıl yapılıyor ona geçelim.

Nereye Gidiyoruz

karaib | 05 August 2009 17:50

arkadaşlar baştan söylemem gerek bu yazının siyasi askeri vb. şeylerle ilgisi yoktur. sadece zamanın getirdiği ve bizim ‘hayatımızı kolaylaştıran’ dediğimiz gereksiz araç ve gereçlere yaptığım eleştiridir.

kitap tutacağıymış
kitap tutacağıymış

evet nereye gidiyoruz. hayatımızı kolaylaştırdığını söylediğimiz araçlar bize yarardan başka neler getiriyor ve bunun karşılığında bizden götürdükleri neler ?

hepduymuşuzdur şu sözü ‘hiçbir şey karşılıksız değildir.’ geçenlerde bir araç gördüm. kolaylık için hazırlanmış bir araç adına kitap tutacağı demişler. siz yüz üstü uzanırken kitabınızı tutmaya yarayan bir araç. Ellerimiz varken neden kullanalım ki bu aracı. Peki kullandık diyelim emin misiniz bize sadece yarar getireceğinden.

Sayfa Kenarında Sabit Kutu

karaib | 04 August 2009 15:25

sabit kutu
sabit kutu

Arkadaşlar özel günlerde gün hakkında kısa yorumlarda bulunabileceğimiz. Yada sizin için önem arz eden bir düşünce yada olayı ziyaretçilerinizin görmesini kolay ve kesin kılan küçük ama kullanışlı ve yapması çok kolay bir css uygulamasını anlatacağım.

İşlemimizde iki tür kod bulunuyor. Biri css diğeri html.

Css kodları aşağıda bulunuyor. Kısaca açıklamak gerekirse; position: fixed; kutunun sabit olarak kalmasını sağlıyor. Bu kodu değiştirmeyin.
bottom:1%; right:1%; kodu sırasıyla alttan ve sağdan yüzde birlik boşluk bırakmasını söylüyor. right ı left ile bottom ı top ile değiştirirseniz kutunuzu farklı konumlara taşırsınız.
Css ile alakalı son olarak background arka plan rengini belirler ve border ise kutunun kenarlarına çekilen çizgidir.

Google Webmaster

karaib | 02 August 2009 14:37

Yeniden google webmaster diyoruz ve yazımıza başlıyoruz.
Google Webmaster sitenizi google’a daha rahat entegre edebilmenizi sağlar. Google’ın sitenizde bulduğu sorunları size bildirir ve çözüm üretmenizde yardımcı olur. Google arama sonuçlarında üst sıralar yer alabilmeniz için yapabileceklerinizi daha kolay yapmanıza yarayan bir araçtır.

Google Webmaster ile site trafiğinizin nasıl artacağını öğrenebilirsiniz. Google Webmaster sitenizde en çok hit alan içeriklerinizi ve arama motorlarında ençok aranan anahtar kelimelerinizi gösterir. Sizde bu alanlarda yazılarınızı çoğaltıp sayfalarınızın pr değerini ve ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz. Böylece sitenizin geliride artabilir. Ayrıca diğer web sitelerinden size verilen bağlantıları görebilirsiniz. Böylece içerik hırsızlığınıda bir ölçüde engelleyebilirsiniz.