bildirgec.org

dizzydazzy

11 yıl önce üye olmuş, 4 yazı yazmış. 3 yorum yazmış.

13 Adet Yüksek Kaliteli ve Özel Seçilmiş Duvar Kağıdı Listesi

dizzydazzy | 26 May 2009 15:43

1983’ten 2009’a Cep Telefonunun yaşadığı Değişim

dizzydazzy | 25 May 2009 18:00



Cep telefonları ilk ortaya çıktıkları 1983 yılından günümüze hem tasarım açısından hem de işlevsellik açısından büyük değişim geçirdi.
Aşağıdaki listede bu değişimi çok rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

1983
Motorola DynaTAC 8000X
Analog Motorola DynaTAC 8000X Üst Düzey Mobil Sistemi telefonu.


1989
Motorola MicroTAC 9800X
Taşınabilir ilk telefon. Daha öncesinde cep telefonu olarak tabir edilen telefonlar sadece araba vb. taşıtlar üzerine monte şekilde idi ve cebe sığmayacak kadar büyüktü.


en iyi 5 ücretsiz veri kurtarma yazılımı

dizzydazzy | 05 May 2009 22:21

Veri kaybının önüne geçmek için en etkili yol, verilerin anlık olarak güvenli bir ortama yedek alınmasıdır. Fakat ne kadar dikkatli olursanız olun, hiç beklemedeğiniz anlarda veri kaybı ile karşılaşabilirsiniz. Bazen tatil resimlerinizi fotoğraf makinenizin hafızasından okuyamazsınız, bazen akıllı oda arkadaşınız bir haftadır üzerinde çalıştığınız ödevi bir çırpıda silebilir. Sayacağımız acil durum veri kurtarma araçları, verilerinizi sonsuza göndermeden önceki kurtarıcılarınız olabilir.

1. TestDisk (Windows/Mac/Linux)

TestDisk açık kaynak olarak geliştirilmiş çok güçlü bir araç. TestDisk FAT, NTFS ve ext2 dosya sistemlerinde bulunan silinmiş verileri kurtarmakla kalmayıp birçok ek özelliği de beraberinde getiriyor. TestDisk’i kullanarak önceden aldığınız bir backup dosyası üzerinden boot sektörünüzü kurtarabilirsiniz. boot sektörünüzü baştan oluşturabilirsiniz, FAT tablolarını tamir edebilirsiniz, MFT’nizi düzeltebilirsiniz, ext2/ext3’lerde bulunan SuperBlock kısmını yedekleyebilirsiniz, diskin değişik bölmelerinde bulunan silinmiş dosyaları kurtarabilirsiniz, ayrıca silinmiş disk bölümlerini çok değişik formatlarda olsa bile tekrar bulabilirsiniz. TestDisk komut satırı tabanlı bir araç, bu yüzden herhangi bir arayüze sahip değil, fakat yazılım içerisinde bulunan menüler ve wiki sayfasında bulunan dökümanlar sorunsuz bir başlangıç için oldukça yeterli.

0,40 m2‘lik Bir Alanda 50 kg Patates Yetiştirme Tekniği

dizzydazzy | 29 April 2009 09:56

Bildiğiniz üzere patates en besleyici ve sağlıklı besinlerden biridir. Bu dosyada küçük bir alanda nasıl çok miktarda patates yetiştirebiliriz onu inceleyeceğiz.

Bu özel tekniğimize geçmeden önce patates yetiştirmekle ilgili temel bilgileri öğrenmekte fayda var.

• Patates bitkisinin dikimi için toprağın 8-10 derece sıcaklıkta olması gerekir. Bu sıcaklık bölgelere göre değiştiğinden, patates Türkiye’nin değişik yerlerinde Şubat ayının başından itibaren dikilmeye başlanır. Bazı bölgelerimizde bu süre Mayıs ayına kadar devam eder. Bölgenizdeki patates ekiminin zamanını İl Tarım Müdürlüklerine sorarak öğrenebilirsiniz veya hava durumlarını takip ederek kişisel kararınızı verebilirsiniz. Patates verimliliği farklı da olsa ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişebilir.

• Patates, fazla bakım isteyen bir bitkidir. Bu yüzden belirli aralıklarla patateslerimizin çevresinde çıkan yabancı otları tırmık veya elimiz ile temizlemeliyiz.

• Patates bitkilerinde su ihtiyacı alt yapraklardaki solma ve sararmayla kendini belli eder.

• Tohum olarak kullanacağınız patatesleri büyük patateslerden seçmeye özen gösteriniz. Ayrıca kestiğiniz her parçada en az iki adet göz bulunmasına dikkat edin.

Patates Gözleri
Patates Gözleri

• Kestiğiniz patateslerin açıkta kalan kısımlarını una bulayarak, bakterilerden gelen etkileri azaltmış olursunuz.

• Yetiştirme dönemi boyunca birkaç defa standart çiftlik gübresi kullanmanız üründen alacağınız verimi artıracaktır. 0,40 m2’lik bir alanı bir kere gübrelemek için yaklaşık 1kg gübre yeterlidir.

• Düzenli sulamayı ihmal etmeyiniz böylece bitkilerinizin toprağı, belirli bir nem seviyesinde tutulmuş olur.

• Patatesleri uzun yıllar boyu aynı alana dikmeyiniz veya bu sistemimiz için sürekli aynı toprağı kullanmayınız. Aksi takdirde hem veriminiz düşecek hem de patatesiniz değişik hastalıklara maruz kalabilecektir.