Ülkemizde hip hop denilince hemen akla serserilerin uğraş alanı ya da batıya özenenlerin yaptığı müzik akla gelir.Aslında hip hop ya da rap müziği şöyle bir analiz ettiğimizde şu sonuçlara varılır:
1) Kesinlikle serserilerin yapabileceği bir müzik değildir. ülkemizdeki hip hop sanatçılarına baktığımızda ya edebiyatla ilgili ya da popüler olan bölümlerden mezun olduğu görülür.Zaten bir insanın sanat yapabilmesi için belli bir bilgi birikimine sahip olması gerekir.
2) Mevcut müzik türlerinden farklı olmak üzere rap müziğinde sosyal konular (işsizlik, eğitimsizlik, yasadışı faaliyetler) işlenir ve belki de gençlerin rap müziğe olan ilgisini artıran sebepler bunlardır.Tabi ülkemizde rap bir kültür olmadığı için ilk görüşte ön yargıyla yaklaşılması normaldir. Ayrıca Türkiye’de rap müziğin üstadı diyebileceğimiz kişilere baktığımızda gündelik yaşamları sade, gelenek ve göreneklerine de sım sıkı bağlı insanlar olduklarını görürüzSon söz olarak diyebilirim ki rapin dışında her türlü müzik türü de dinlenebilir. Mesela: halk müziği klasik müzik rock gibi