Prenses Hatşepsut Mısır tarihinin ilk kadın firavunudur.İlk kadın firavun olmanın dışında daha büyük özellikleri bulunan Hatşepsut, o dönemdeki en büyük ticaret yolunun girişimcisidir ve kendisi ölümünden yüzlerce yıl sonra kadın olarak açıklanan bir firavundur.
Evet Prenses Hatşepsut, ilk kadın naip ve ilk kadın firavundur, ve türlü entrikalara ragmen 22 yıl tahtta kalabilmiştir.Mısırlı tarihçiler tarafından hep erkek olarak belirtilen prenses, DNA testiyle sonradan kadın olarak tarihe geçmiştir. Sakallı heykelleri bulunmasının sebebi, o dönemdeki fravunların takma sakal takma gelenegidir. Genç yaşında üvey kardeşi II. Tutmosis ile evlenen prenses, diğer üvey kardeşlerinin komplolarına ragmen inanılmaz derecede güçlü kişiligiyle hanedanlığı yönetmiştir. Ölümü için bile kardeşleri tarafından zehirlendiği rivayet edilsede, açıklanan ölüm şekli kemik kanseridir.
Tutankamun’un mezarının bulunmasından beri yapılan en büyük arkeolojik keşif olarak belirtilen, prenses Hatşepsut mumyası, uzun yıllar teşhis edilemeden bekletilmiş ve mumyada eksik olan bir dişin bulunması ve dişin mumyaya uyması ve takma sakalının olması sonucu, Zahi Havas tarafından kurulan özel DNA Laboratuvarı’nda çalışan bilim adamlarınca teşhis edildi.106 yıl aradan sonra teşhis edilen Hatşepsut, kendisinden sonra gelenlerin kendisini tarih sahnesinden silme girişime ragmen, hakettigi şekilde yerini almıştır.Mısır tarihinde çok önemli bir yere sahip olmasına ragmen,sırf bu yüzden adından fazlaca söz edilememiştir.