bildirgec.org

testesteron hakkında tüm yazılar

Erkek Aklı

siyah zeytin | 13 August 2007 10:17

Erkek Aklı:

Erkek aklı ne işe yarar:

Bir: Testesteronu aktive geçirecek eylemler yakalamaya. Bkz: nemfomania

İki:Tuhaf, işe yarayacağı meçhul, garip icatlar yapmaya. Bkz: yaprak dolması yapma makinesi

Üç: Araba kullanmaya Bkz: Kadın şöfor istatistikleri

Dört: Binlercesi bir araya gelerek, 22 kişilik mücadeleleri löy löy löy löy löy löy löy löy lööööööö ooooooo lölölööööö sesleri ile delicesine kutsamak. Bkz: Ali Semi Yen, İnönü, Şükrü Saraçoğlu vs…

Not: Bu liste gelişebilir, değişebilir.

kadınlar prezervatifsiz daha mutlu !

neoturk | 29 May 2007 10:00

Psikoloji bugün adlı sitede yayınlanan çalışmaya göre cinsel ilişki sırasında partnerinin prezervatif kullanmadığı kadınların daha az depresif olduğu gösterildiği. Çalışmada tam bir korelasyon sağlanmasa da erkek menisinde bulunan bazı hormonların bu etkiyi sağlayabileceği söyleniyor bunlar : testesteron,östrojen, prolaktin, lutein,prostaglandin
Tabi bu durumun kadınların güven ve mutluluk arasında tercih yapmalarını gerektirir mi bilemem.Çalışmanın tam kanıtlanmış olmaması güvenden yana olan tavrı arttıracaktır.
tek eşliler içinse neden prezervatif kullanıyorsunuz ki 🙂 yada kullanın sizi böyle kötü durumlardan kurtarsın

fazla testesteron beyni öldürüyor !

neoturk | 27 September 2006 14:25

Kızlara hava atmak için kas mı çalışıyorsunuz ? çalışmalarınız sonucu vermiyor ve testesteron hormonu takvisyesi mi alıyorsunuz dikkaaat ! son yapılan çalışmalar aşırı miktarda alınan testesterone hormonunun beyinde hücre kaybına yol açtığı kanıtlandı. Aslında bu durum bir çok garip çıkarımlarda da yol açtı bence kadınlar neden zekidir ! Aşırı seks düşkünlerinin neden kafası çalışmaz ! işte hepsinin cevabı belki de erkek vücudunda normal olarak bulunan testesteron hormonunda gizlidir. Hormonun beyin hücre kaybına yol açtığını gösteren deney Yale School of Medicine da yapıldı. Ayrıntı

Ne kadar Andropoz o kadar puan

redbutterfly | 01 November 2005 03:28

Andropoz gerçekten var mı, yok mu, tartışması sürüyor. Kadınlardaki menopozun erkeklerdeki karşılığı olduğu öne sürülen andropozun kelime anlamı “erkekliğin sonu”. Uluslararası dernekler ve bilim adamları, andropoz yerine başka bir deyimi yerleştirmeye çalışıyor: İlerleyen Yaşlarda (Geç) Oluşan Hipogonadizm. İngilizcesi Late Onset Hypogonadism (LOH). Kısa adı ESSM olan Avrupa Cinsel Sağlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Akkuş’un verdiği bilgiye göre erkeklerin 50 yaşından sonra, testosteronları yılda yüzde 0.4-1 azalıyor. Ama bu testosterondaki küçük düşüşler, kadınlardaki gibi üreme fonksiyonlarının sona ermesine yol açmıyor. Bundan etkilenen erkeklerin sayısı, menopozdan etkilenen kadınlarda kadar yüksek değil. Prof. Dr. Emre Akkuş – Erkeklere hormon verirken iki kere düşünmek lazım Testosteron kaybı küçük oranlarda. Buna rağmen erkekler çok mu etkileniyor? – Aslında bu yaşlanma sürecinin bir parçası. Birçok erkeği de hiç etkilemiyor. Farkında bile değiller. Genellikle cinsel fonksiyonlarında da bir azalma varsa ciddiye alıyorlar. Aslında hormondaki değişim vücuttaki fiziksel yapıları da etkileyebiliyor. Kasların gücü azalıyor. Algılamada farklılıklar oluyor. Cinsel hayata olumsuz yansımalarının da etkisiyle biraz daha stresli, sinirli, daha tepkisel insanlar olmaya başlıyor. Bunun getirdiği bir kısır döngüyle cinsel ilişkiden kaçma eğilimi de gelişiyor. Yaşadığı bazı başarısızlıklar hormonal gibi algılanıyor. Bunlar üst üste gelince kısırdöngü oluşuyor. Erkekteki fiziksel değişimler ruhsal değişimler de yaratır. İş performanslarında düşüşler başlar. Bütün bunların sonunda klasik erkek geyiği başlar: Sen andropoza girdin! Testosteron eksikliği olan erkeklere, menopozdaki kadınlarda olduğu gibi hormon takviyesi mi öneriyorsunuz? – Hepsine değil. Erkeklere hormon verirken iki kere düşünmek lazım. Testosteron hormonu özellikle prostatı direkt etkiliyor. Prostat bezinin büyümesi veya prostat kanserinin başlamasını tetikleyebilir. Hormonal değerlendirmeleri iyi yapmak şart. Prostat kanserine ait bazı belirteçleri önceden bilip, kontrollü olarak hormon tedavisini vermek gerekir. Zaten testosteron düzeyi normalse hormon önermiyoruz. Çok nadir erkeğe, çok kontrollü veriyoruz. Benim kişisel tercihim dönemsel tedavilerle hormonların dengede tutulması. Uzun süreli tedavilerin yan etkileri var. Karaciğer, sinir sistemini olumsuz etkileyebilir. Andropozdaki her erkeğe hormon tedavisi veriliyor mu? – Hayır. Her erkeğe direkt verelim, demek yanlış. Prostat kanseri şüphesi olanlar, prostat büyümesi nedeniyle ciddi idrar yolu sorunu olan hastalara vermemek lazım. Bir de vücuttaki kan yapımını da bozabilir. Yine ciddi psikiyatrik sorunları bulunanlarda da dikkatli kullanmak lazım. Meme kanserli erkekler (ender de olsa rastlanıyor) ve yüksek kolesterollülere de vermek sakıncalı. Test Aşağıdakilerden hangisi sizin şu anki şikayetlerinizi en iyi tarif ediyor? Her yakınma için uygun olan kutucuğu işaretleyin.