bildirgec.org

surrogates hakkında tüm yazılar

Radha Mitchell

queennothing | 15 February 2010 14:04

12 Kasım 1973 tarihinde, Avustralya, Melbourne’de dünyaya gelen Radha Rani Amber Indigo Anunda Mitchell, model bir anne ve film yapımcısı bir babanın Hindu inancı ile yetişen kızlarıydı. Boşanan ebeveynlerinin ayrı yaşamlarına ayak uydurmaya çalışan küçük Radha, Avustralya’da ikamet eden St. Michael’s Grammar School‘da okudu. Henüz 15 yaşındayken ilk TV deneyimini yaşayan Radha, “Sugar and Spice” adlı aile dizisinde ‘Pixie Robinson‘ karakterini canlandırdı. 1993 ve 1994’te de dizi oyunculukları devam edecekti. “Phoenix“e konuk olan genç oyuncu, “All Together Now“, “Blue Heelers” ve “Law Of The Land“ın bir kaç bölümüne konuk oldu. 1995 senesinde “Halifax F.P: My Lovely Girl” adlı TV filminde ‘Sarah‘ karakterine can veren Radha‘nın ilk sinema deneyimi Emma-Kate Croghan‘ın yönetmenliğini yaptığı “Love and Other Catastrophes” oldu.

Bu arada 1994’ten, 19997’ye dek tam 22 bölüm boyunca ‘Catherine O’Brien‘ karakteriyle “Neighbours” adlı TV dizisinde rol alan genç aktris, 1998 senesinde Cliff Curtis ile “The Chosen” adlı TV filminde (‘Sarah Gordon‘ karakteriyle) rol aldı. Aynı sene Lisa Cholodenko‘nun yönetmenliğini yaptığı bağımsız film “High Art“da ‘Syd‘ karakterini canlandıran Radha‘nın yıldızı adeta parladı. Yine aynı sene ‘Sophie‘ karakteriyle “Cleopatra’s Second Husband“da rol alan aktris, 1999 senesinde “Sleeping Beauties” adlı kısa filmde ve “Kick” (‘Tamara Spencer‘ karakteriyle) adlı sinema filminde rol aldı.

SURROGATES

emsvizyon | 17 June 2009 17:17

bir çizgi roman uyarlaması olan surrogates‘in başrollünü bruce willis oynuyor. hikayesi oldukça ilginç olan yapım 2017 yılı dünyasını yansıtıyor beyaz perdeye. insanların sosyal olmak için robotları kullandıkları dünyada, gerçek bedenler “güvenli” evlerinde bir bilgisayar aracılığı ile robot bedenlere bağlıdır. onlar ne görür,duyar, hissederse gerçek beden de onu hissedecektir. hatta evlilikler bile robot bedenler ile yapılmakta, birbirlerine “gerçekte” hiç dokunmamış ve hiç birzaman biraraya gelmemiş kişiler yaşamlarını beraber sürdürmektedirler. gerçekliği, sosyal yaşamı ve algılayışlarımızı sorgulayan film, bunu bilim kurgu temalı bir dedektiflik hikayesi ile sunuyor bize.

rastgele saldırılara uğrayıp yokedilen surrogatelerin sahipleride hemen ardından ölü olarak bulunmaktadır. detektifimiz de bu cinayetlerin peşindedir.
film çözüme ulaşırken, çevredeki manzara insanların sosyal yaşamlarındaki maskelerin ardını görmemiz için gerekli pencereyi aralamaya çalışıyor, çeşitli ip uçları da sunuyor.
ülkemizde 25 eylül 2009 da gösterime girecek filmin fragmanı burada.

Surrogates (2009)

13thMonkey | 31 January 2009 09:37

Bu duruş filmi izlemek için yeterli
Bu duruş filmi izlemek için yeterli

Robot savaşları başlıyor! 2009 yılının iki dev bütçeli,dev robotlu filmi Transformers: Revenge Of the Fallen ve Terminator: Salvation arasındaki gişe savaşına Surrogates de katılıyor.

Filmin yönetmeni Terminator 3: Rise of the Machines ‘te de kamera arkasına geçmiş olan Jonathan Mostow. Senaryo ise Robert Venditti‘nin aynı adlı çizgi romanından yine T3‘ün senaristleri John Bracanto ve Michael Ferris tarafından uyarlandı.

Surrogates 2054 yılında, insanların dış dünyayla sadece vekil robotlar(surrogates) aracılığıyla iletişim kurduğu bir gelecekte geçiyor. Başrolde FBI ajanı Greer’ı canlandıran Bruce Willis var. Willis’in yanında diğer bir FBI ajanı rolünde ise Silent Hill‘de de başrolde izlediğimiz ve son dönemlerde yıldızı parlayan Radha Mitchell var. Filmde olaylar vekil robotların mucidinin de içinde olduğu gizemli bir cinayet etrafında gelişiyor.

Seks terapistliği : Surrogate

nihilanth | 14 May 2007 14:01

Surrogate, ingilizce “yerine geçen” anlamına geliyor. Tıp dünyasında ise bu ismin farklı bir yeri var. Seks terapistliğine surrogate deniyor. Seks terapistleri ABD’nin bazı eyaletlerinde, Avustralya, İsrail gibi ülkelerde seks terapisi ekiplerinde görev alıyorlar.

IPSA adında profesyonel bir oluşumları var, ayrıca AASECT‘de destek veriyor.

Kendilerini fahişeler olarak görmeyen surrogate’ler etik ilkelerinde, fahişelerle kendilerini şöyle ayırıyor,