bildirgec.org

sport hakkında tüm yazılar

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

elizabethtaylor | 02 September 2011 21:24

İki defa Emmy’e aday gösterilen Amerikan yönetmen Adam McKay‘ın yönetmenliğini yaptığı sinema filmi “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby“, 2006 senesinde çekildi. Chicago Film Eleştirmenleri Derneği ve MTV Film Ödülleri dahil olmak üzere pek çok film festivalinde ödül kazanan bu aksiyon komedisinde “Stranger Than Fiction”daki başarılı performansıyla tanıdığımız ve şimdilerde “The Office” dizisine dahil olan aktör Will Ferrell, “Borat” ile tanıdığımız aktör Sacha Baron Cohen, Oscar adaylığı bulunan Amerikan aktör John C. Reilly, aktris Jane Lynch, Amy Adams, Michael Clarke Duncan, Leslie Bibb, Greg Germann, Pat Hingle ve Molly Shannon gibi isimler rol alıyor.

Bir F1 şampiyonunun hayatı; Senna (2010)

queennothing | 12 August 2011 20:52

1960, Brezilya doğumlu Ayrton Senna, üç defa Formula 1 şampiyonu olmuş ve dünyanın en iyi yarışçılarından biri olarak kabul edilmiştir. İlk kart yarışını babasının da desteğiyle 12 yaşındayken yapan Senna, 1988, 1990 ve 1991 senelerinde F1 Dünya Şampiyonu oldu. 1955 doğumlu Fransız yarış pilotu Alain Prost’un takım oyuncusu olarak McLaren Takımı’na dahil olan genç yarışçı, yağmur yağmasına rağmen herkesi şaşırtan biçimde kullandığı arabasıyla tarihe geçti. Toleman, Lotus ve McLaren’den sonra Williams’a giren Senna, maalesef 1994 senesindeki F1 yarışında trajik bir kazaya kurban giderek yaşamını yitirdi. Dünyaca ünlü bu büyük yarışçının yaşam öyküsü, BAFTA adaylığı bulunan yönetmen Asif Kapadia tarafından bir belgesel film haline getirildi. “Senna” adını taşıyan bu yapım, 2010 senesinde çekildi. 106 dakika olan bu belgeselde Ayrton Senna’nın röportajları ve çalışmaları mevcut.

Rocco e i suoi fratelli (1960)

queennothing | 31 March 2011 14:12

İtalyan Sineması’nın önemli yönetmenlerinden biri olan Luchino Visconti, 1906 ile 1976 tarihleri arasında yaşamış ve on beşten fazla filme imza atmıştır. Yönetmenin çektiği sinema filmi “Rocco e i suoi fratelli“, 1960 (ülkemizde 1962) senesinde vizyona girdi. Çekimleri İtalya’da gerçekleşen film, Giovanni Testori’nin kitabından uyarlandı. Fransa’da dünyaya gelen aktör Alain Delon‘un başrolünde yer aldığı filmde Renato Salvatori, Annie Girardot, Alessandra Panaro, Katina Paxinou, Corrado Pani ve Rocco Vidolazzi gibi isimler de rol alıyor.

Kocasını kaybettikten sonra dört oğluna tek başına bakmak zorunda kalan Rosario, yaşam koşullarının daha iyi olduğu gerekçesiyle Milano’ya taşınır. Beşinci oğu Vincenzo’nun yaşadığı bu şehirde oğullarının parlak bir geleceğine sahip olacaklarını düşünen anne Rosario, tahmin ettiğinden fazla sorunla karşılaşsa da bunlarla baş etmenin yolunu bulacaktır.

Bir kadın jokeyin öyküsü; Secretariat (2010)

queennothing | 29 January 2011 14:52

1949 doğumlu Amerikan yönetmen Randall Wallace‘nin “The Man In The Iron Mask” ve “We Were Soldiers”den sonraki üçüncü yönetmenlik deneyimi olan “Secretariat“, 2010 senesinde çekildi. Ülkemizde Şubat ayının ilk haftası vizyona girmesi beklenen filmde Amerikan aktris Diane Lane başrolde yer alıyor. Lane’nin yanısıra filmde aktör John Malkovich, Margo Martindale, Dylan Walsh, Otto Thorwarth, Nelsan Ellis, James Cromwell, Richard Fullerton, Fred Dalton Thompson ve Scott Glenn gibi isimler de rol alıyor.
Ev işlerinden başka meşguliyeti olmayan Penny Chenery, hasta babasının Meadow adındaki at çiftliğini devralır. Atlar hakkında hiçbir bilgisi olmamasına rağmen böyle cesur bir girişimde bulunan genç kadın, zamanının en muhteşem atını yetiştirecek ve Secretariat efsanesini yaratacaktır.

Abi, kardeş ve boksör; The Fighter (2010)

queennothing | 24 December 2010 09:42

1958, Amerika doğumlu yönetmen David O. Russell‘ın yönetmenliğini üstlendiği 2010 çıkışlı sinema filmi “The Fighter“ın (Dövüşçü) senaryosu Keith Dorrington, Scott Silver, Eric Johnson ve Paul Tamasy tarafından yazıldı. Amerikan aktör Mark Wahlberg, İngiliz aktör Christian Bale, İtalyan aktris Amy Adams ve Amerikan aktris Melissa Leo‘nun başrollerini paylaştıkları filmde Jack McGee, Melissa McMeekin, Erica McDermott, Bianca Hunter ve Jill Quigg gibi isimler de rol alıyor.
Döneminin en iyi boksörlerinden biri olan Dicky Eklund, darmadağın olan ailesini üvey kardeşi Mickey Ward’ın kendisi gibi boksa heves etmesi sayesinde toparlayacak, hayatını ve kardeşiyle olan ilişkisini gerçek bir düzene sokacaktır.
“The Fighter”, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu (Wahlberg), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Bale), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalına hem Leo, hem de Adams, Altın Küre adayı oldu.

The Blind Side (2009)

queennothing | 03 December 2010 16:04

Amerikan sinemacı John Lee Hancock‘un yönetmenliğini yaptığı sinema filmi “The Blind Side” (Kör Nokta), 2009 senesinde vizyona girdi. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Oscar Ödülü kazanan filmde Amerikan aktris Sandra Bullock, Quinton Aaron, Tim McGraw, Kathy Bates, Lily Collins ve Catherine Dyer rol alıyor.13 çocuklu bir evde kalan siyah ve normalin üstünde iri genç bir çocuğun hayatını anlatan film, tamamen gerçek olaylara dayanıyor.

Uyuşturucu müptelası bir anne tarafından büyütülen Michael Oher, kendi ailesi tarafından bile hor görüldüğü için özgüvenini yitirmiş, ancak yine de hayata karşı hevesli bir çocuktur. Derslerinde başarısız olan Michael’ın hayatı, Amerikalı Tuohy Ailesi tarafından evlat edinilince bütünen değişecektir.

Caddyshack (1980)

queennothing | 03 December 2010 09:50

80’li yılların en sevilen komedi yapımlarından “Caddyshack“, BAFTA Ödüllü Alman yönetmen Harold Ramis tarafından çekildi. İki defa Altın Küre’ye aday gösterilen Amerikan aktör Chevy Chase, 2004 senesinde hayatını kaybeden aktör Rodney Dangerfield ve Bill Murray‘ın başrollerini paylaştıkları filmde Michael O’Keefe, Ted Knight ve Henry Wilcoxon rol alıyor. Devamı için bakınız: “Caddyshack II“.
80’lerin Amerika’sında sıradan ve kalabalık bir Amerikan ailesinin genç üyesi Danny’nin henüz oluşmamış tutkularını ve korkularını anlatarak başlayan yapım, bir golf kulübünde yaşanan olaylara alaycı bir gözle yaklaşıyor. 1980 ve sonrasında yapılmış komedi filmleri arasında üst sıralarda yer alan “Caddyshack”ın senaryosu, yönetmeni Ramis, Bill Murray’ın abisi Brian-Doyle Murray ve Douglas Kenney tarafından oluşturuldu. Film, 6 Milyon Dolarlık bütçeyle çekildi.

6.Nesil iPod Nano

majesty s infinity | 05 September 2010 15:23

Ses ve bilgisayar devi Apple 6.nesil iPod Nano’yu duyurdu. Yeni iPod Nano’da devrim niteliğinde değişikliklere gitmiş olan Apple, tasarımı tamamen yenilemiş ve konsepti olabildiğince küçültmüş. Eklenen yeni özellikleri ve detaylı fotoğrafları yazının devamında okuyabilirsiniz!

Whip It (2009)

queennothing | 27 February 2010 19:04

Amerikan aktris Drew Barrymore‘nin ilk yönetmenlik deneyimi olan 2009 çıkışlı sinema filmi “Whip It“, Shauna Cross‘un romanından uyarlandı. Kanadalı aktris Ellen Page‘nin başrolünde yer aldığı filmde Juliette Lewis, Drew Barrymore, Zoe Bell, Eve, Kristen Wiig ve Jimmy Fallon gibi isimler rol alıyor.
Bliss, gündüzleri restoranda çalışan ve üniversite sınavlarına hazırlanan 17 yaşında bir genç kızdır. Kuralcı annesinin güzellik yarışmasına katılmasını istediği Bliss, alışverişe çıktığı bir gün paten kayan kızları görür. Kızların dükkandan aldıkları el ilanına göz atan Bliss, kızlardan oluşan paten yarışı takımına yeni kızların arandığını öğrenir ve hemen Austin’e doğru yol alır.
Akşam yarışlarını izleyen Bliss, gerçek yaşını saklar ve kendini 22 yaşında olarak gösterip, ertesi günkü seçmelere katılmaya karar verir.

Seçmelerde başarılı olan genç kız, kurulan takıma alınır ve iki senedir şampiyon olan kızlar takıma rakip olur. Tutkuyu, arkadaşlığı, aşkı ve en önemlisi de yaşamayı keşfeden Bliss, isteklerinin peşinden gidecektir.

Fair-Play Elvan …

macro | 20 January 2010 11:38

Elvan Abeylegesse
Elvan Abeylegesse

Uzun zamandır futbolumuzla arttıramadığımız fair-play puanlarımızı atletizm gururumuz Elvan yükseltti. Almanya‘nın Berlin şehrinde yapılan son Dünya Atletizm Şampiyonası‘nda ilginç bir olay yaşanmıştı. 15 Ağustos 2009 tarihinde koşulan bayanlar 10 bin metre yarışı olmuştu.

Elvan gibi yarışın favorilerinden olan Etiyopyalı atlet Meselech Melkamuayakkabılarını otelde unutuyor. Bunun üzerine Elvan Abeylegesse yedek ayakkabılarını Melkamu’ya veriyor yarışması için. İşin enteresan tarafı ayakkabı sponsorları farklı ve birbirlerine rakipler.