bildirgec.org

sosyomat hakkında tüm yazılar

200.000’lik pilli artık daha da güçlü

xerre | 11 December 2008 18:07

Türkiye’nin önde gelen, üyelik esaslı ve içeriğini üyelerinin oluşturduğu siteleri bünyesine barındıran Pilli Network 200 bininci üyesini önümüzdeki günlerde kaydetmeye hazırlanıyor.

Pilli network, içeriğini üyelerinin belirlediği ve elde ettiği reklam gelirlerinin %70’ini, yazılarının tıklanma oranına göre, içeriği oluşturan üyeleri ile paylaşan siteler topluluğu.
2007 haziranda 100 bininci üyesini kaydeden pilli, aradan geçen yaklaşık bir buçuk yıl içinde daha büyük adımlar attı.
taze açılan ve çiçeği burnunda olan siteler:

sinepil.org
pilli ilan
kodaman.org

ve bunların yanında bildirgeç ağırlıklı olmak üzere birçok sitede kullanıcılardan gelen istek,şikayet ve öneriler doğrultusunda kullanıcıları düşünen, onların işini kolaylaştırmaya yönelik yapılan değişiklikler.

Pilli Network Mazisi – Görmeyenler,bilmeyenler…

JaAaa | 17 October 2008 16:41

Bildirgeç kimimizin vazgeçemediği,internete ilk girdiğimizde hemen koştuğumuz,sabahları kahve yudumlarken okuduğumuz,hiç bi yerde olmayan yazıları ilk ben yazayım benim faydam dokunsun diye alel acele yazı yazdığımız nacizane bir site.

Açıldığından beri tüm herkese faydalı olan,bilmediğini öğreten bu sitenin hiç geçmişini düşündünüz mü? Eski tasarımını,yazılarını,yazarlarını,nüfusunu.. Tabi herkes merak eder bunları.Bende bir nezde de olsa bilmeyenler için bunları yazmak istedim.

________-Başlıyoruz-________
Bildirgec.org:30 Ocak 2002 görüntüsü3 Aralık 2003 görüntüsüTüm zamanlar..
Zamazing.org:10 Ağustos 2006 görüntüsü4 Mart 2007 görüntüsüTüm zamanlar…
3ayak.org:17 Mart 2006 görüntüsüTüm zamanlar
22dakika.org:13 Ağustos 2006 görüntüsüTüm zamanlar
Yenimecra.org:16 Ekim 2006 görüntüsüTüm zamanlar…
Sinepil.org:sinepil listelenmiyor nasıl olsa hepimiz açılışını biliyoruz sitenin (:
Hafif.org:7 Mayıs 2001 görüntüsü 24 Mayıs 2002 görüntüsü26 Kasım 2003 görüntüsüTüm zamanlar..
Ucandaire.org:20 Kasım 2006 görüntüsü20 Ocak 2007 görüntüsüTüm zamanlar…
10marifet.org:Bende sorun oldu açılmada ama siz buradan tekrar deneyebilirsiniz.

Hemen şaşırmayın ilk hallerini görünce şöyle bir kafanızı sallayın silkelenin,kendinize gelin.Pilli network’un 20-30 yıl sonraki hallerini görmek dileklerimle,Hoşçakalın..
Unutmadan söyleyelim Pilli’yi buralara kadar getiren herkese teşekkürler..

Hepsine hükmedecek bir site

Xas | 09 September 2008 19:43

MeeID henüz çok yeni bir uygulama olmasına rağmen oldukça ilgi çekiyor ve gelecek vaadediyor.

MeeID kendisini geliştirdikçe sevimsiz maskotunu da değiştirecektir merak etmeyin
MeeID kendisini geliştirdikçe sevimsiz maskotunu da değiştirecektir merak etmeyin

Aslında olay çok basit. Bir adet başlık bir adet resim ve 10 satır link. Bunlardan oluşan bir sayfanız var. Bunları istediğiniz gibi doldurabiliyorsunuz. Örneğin kendinizden kısaca bahsedebilirsiniz.
Hem facebookhem sosyomathem de last.fm‘e üyesiniz ve her tanıdığınıza oradaki profilinizi ayrı ayrı göndermek istemiyosunuz. MeeID ile buna da şu şekilde bir çözüm bulabiliyorsunuz. Kendinizi kısaca tanıtan ve detaylı bilgi isteyenleri kolayca doğru yere yönlendirecek bir iş profili yaratabilirsiniz. Firmanızı tanıtabilirsiniz. Aslında yapılabilecekler hayalgücünüze kalmış.

Pilli Ofisi

admin | 06 August 2008 11:21

başlık biraz(!) petrol ofisini andırıyor kabul ediyorum. O kadar çok şirketin ofisini gördük ama pilli network olarak, günde onlarca bildirinin döndüğü, hararetli tartışmaların yaşandığı (iyi veya kötü), birçok şeyin ilk defa öğrenildiği bu oluşumun ofisini, çalışma koşullarını hep merak ediyordum. Webrazzi (Arda Kutsal) bu merakımı nebze de olsa giderdi diyebilirim. Pilli hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdiği için Arda’ya da teşekkürler.

Hasan (Hafif Uyku) ve Aylin Yalçınkaya (Shane)‘ya buradan selamlar, sevgiler. Cem Başpınar (Aftermath) seni unutmadım elbette 🙂 Kendi adıma konuşmam gerekirse; bu oluşumda yazma fırsatını veren herkese binlerce kez teşekkür ederim. iyi ki varsınız. Sağolun, varolun.

not: Hasan Bey, viewsonic ekrana hasta oldum 🙂
videoda söylendiğine göre bildirgeç’te 5-6 editör varmış. Bunları cem biliyormuş, yaz artık şunları cem. Millet öğrensin bakalım.

Türkiye’den dünya çapında uygulamalar çıkar mı?

wanadooo | 28 February 2008 08:05

Bu yazının çıkış fikri, Hürriyet gazetesinin geçen pazar günküinsan kaynakları ekinde ersan özer ile yapılan röportaj oldu. böyle röportajları çok severim hele ki işin içinde başarılı bir türk (girişimci) varsa. Ersan özer’i belki hatırlamayanlar olabilir hemen hatırlatayım; kendisi aralarında itiraf.com(haber), siberalem.com, ideefixe.com (haberi), İstanbul.net ve şu sıralarda da uzmantv.com projesi ile yer alan çok başarılı biri. son günlerde işler iyi gitmese de. Bakmayın siz bazı dünya insanlığının bazen bizi Arap gibi görmesine, zannetmesine; halbuki dünya çapında bir çok sporcumuz, iş adam/kadın larımız, markalarımız, bankalarımız, kulüplerimiz (Fenerbahçe, g.saray ve Beşiktaş, efes pilsen) var ve herkes onları, yaptıkları işleri, markalarını tanıyor. Örnek mi istiyorsunuz? Alın size dayanıklı tüketim alanında ülkemizin en büyük 2 firması arçelik ve vestel. Kendi alanlarında En büyük 500 firma arasındalar. Ha keza bankacılıkta öyle. Akbank, iş bankası, finansbank(yunanlılara gitti), oyak bank(Hollandalı ing bank satın aldı), dışbank (sonradan fortis oldu) ve Garanti bankası. üst düzey bankalar ve hepside bu konuda çok başarılılar. bazılarının yabancılara satılması iyi mi, kötü mü oldu konusu ayrı ama benim şahsi fikrim soruyorsanız pek iyi olmadı derim.. Gelelim sporcularımıza nbade oynayan hidayet(hedo) Türkoğlu ve Mehmet okur (memo resmi web sitesi). Artık onları bilmeyen yok sanırım. İşadamlarımız rahmetli olanVehbi koç ve Sakıp sabancı arkalarında dev markaları yeni kuşaklara bıraktılar.mustafa koç, Ferit şahenk ve sayamadığım diğerleri hepsi çok başarılı.

Her şey iyi güzel de her yerde üst düzey konumdayız ama bilgi teknolojisi olma yolunda uçar hızla(!) giden ülkemizde internette durum ne peki? Yani işin özü ülkemizden çıkan bir web uygulaması, web sitesi interneti sallayabilir mi? İşte yukarıda yazdığım güzel örnekleri burada maalesef göremiyoruz ve maalesef cevap (şimdilik) hayır bunun belli başlı kısa sebepleri var onları yazalım:
1. elinde projesi olan kişilerin ekonomik yetersizlikleri
2. uygulamaya dönük sıkıntılar
3. özgün, yaratıcı fikirler bulamamak
4. yabancı dil sıkıntısı (halbuki dünya türk olsa hepsi çözülecek(!) )

Elbette ülkemizden bir google, yahoo, microsoft gibi devlerin çıkmasını zaten beklemiyoruz ama alanında da özgün siteler bulmakta çok zor, çıkan olunca da işi yüzüne gözüne bulaştırıyor. Örneklerle başlayalım isterseniz. Herkesin tanıdığı blograzzi mesela.ilk açıldığında herkesin çok büyük ümit bağladığı yeni nesil (web 2.0) bir toplist olmaktan öteye gidemeyen, adam kayıran ve başlangıcından bugüne kadar sürüsüne bereket yanlış adımlar atan blograzzi. Hadi işi bilen biri (arda kutsal) yapmasa bunu acemiliğe vereceğim ama işi bilen(!) birisi yapınca vahim bir durum alıyor. Şu sıralar herkes blograzziden şikayetçi. Webrazzi ne kadar güzelse blograzzi de o kadar kötü durumda. Acı ama gerçek. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Geçelim oyyla.com sitesine buraya yerli malı digg diyebiliriz. burada da durum aynı ilk başlarda durum fena değildi ama sonradan havası kaçan gazoz sendromu burada da kendini gösteriyor. digg etkisi hiçbir zaman olmayacak, olamaz. her zaman ilk yapılan, ilk bulan malı götürdüğü için oyyla.com da maalesef başarısız kalıyor. Tusul.com ve webiket.com da bulunuyor ama şu sıralarda tusul.com lider gibi. Webiket ise düşüşlerde. Gelelim sosyalleşmeye çalışan web sitelerimize. İlk başlarda ortalığı yonja.com (haber) ve zurna.com silip süpürüyordu sonra şehre facebook adında biri geldi pir geldi hiçbiri artık eskisi gibi iş yapamaz oldu. Evimizin bakkalı Sosyomat dahil. Halbuki etiketleme (tag) mantığı üzerinden sosyomat daha da farklı olabilir. Orkut.com da durum biraz farklı alman gurbetçi stili gibi ne desem yalan olur ama oldukça popüler olduğu su götürmez bir gerçek. netlog ise profile bakıp kız bulmak isteyenlerin adresi istiyor.us ve webdeki.net ise var mı yok mu belli değil? Gittigidiyor’a bakalım hah evet belki de elle tutulur birkaç siteden birisi ebay sağolsun o da olmasa ne kullanacaklardı değil mi? Her ne olursa olsun başlı başına bir başarı örneğidir. Sonra bir mynet var ki kendisini çok severim nette hiç aklıma bile gelmez bırakın hiç gelmesin. youtube popüler olunca hemen tam türk işi pikniktube çıktı sonra izlesene.com, vidivodo.com vs vs. cember.net vardı o da satıldı nokta.com var ki epey şirket satın aldılar ama onlarda Türkiye sınırlarında büyük olmaya oynuyorlar gibi, çözemedim. İnşallah devamını getirirler. Fotokritik.com var epey güzel, tutuluyor ama onda da bir şeyler eksik gibi yerelleşelim güzelleşelim muhabbeti. belki de tek güzel olan site yemeksepeti.com.konuyla ilgili haberi.

Google Herkese Karşı

wanadooo | 25 February 2008 00:34

MFÖ‘nün çok güzel parçası ele güne karşı , google için söylenebilir. İnternetin en büyük şirketinin her alanda çok önemli rakipleri bulunuyor bunlara bi göz atalım:

1. arama (search) konusu

arama google’ın en büyük kozu ve diğer şirketleri alt etmesine yarayan en büyük güç. Artık aramak googlelamak demek. Zamanında Bill Gates msn (Microsoft network) kurma fikri yerine aramaya inansaydı Microsoft internet pazarında şimdikinden çok farklı yerlerde olabilirdi. şimdi Live search diye arasın dursun bakalım. neyse gelelim yahoo cephesine; bir zamanların en iyisi olan yahoo hakkında benim görüşüm evde kalmış kız kurusu modeli. Ya kimseyi beğenmiyor ya da cidden kötü, acınakacak durumda. bence ikinci seçenek, zaten gelen haberler de bunu doğrular nitelikte. Microsoft satın alması firmayı belki kurtarabilirdi ama yapılan teklifi yetersiz bulup(!) beğenmediler, kendileri bilir şunu hatırlatmakta fayda zamanında turk Telekom altın yumurtlayan tavuk olarak nitelendirilirken özelleşme esnasında kaç paraya gitti dikkat etmek gerek yahoo için de bu çok geçerli. Diğer firmaları saymaya bile gerek yok bence. Hey gidi altavista hey. Ne güzel günlerdi değil mi?

Türkçe Sosyal Ağlar

mertkantorun | 18 November 2007 14:01

Türkçe Sosyal Ağlar
Bu listenin eksikliğini dyduğumdan bu listeyi hazırladım.

  • Sosyomat
    Sosyomat etiket sistemi üzerinde dönen bir site.Ve piili‘nin bir lütfu…
  • Yonja
    İlk başta ilginç bir örnek gibi görünen Yonja sonradan daha çok çöpçatanlık sitesine döndü.Ama içeriği bir portal kadar büyüdü bu arada.
  • Mondus
    Mondus ilginç özellikler barındıran bir network sitesi…
  • Netlog
    Blogunuzu oluturabildiğiniz,resimlerinizi yükleyebildiğniz güzel bir sosyalleşme sitesi….
  • Hi5
    Normalde dünya çapında bir site olan Hi5’in Türkçe hali ilginç bir özellik katmıyor…
  • Expredo
    Mynet’in exenlere dayanan sitesi…