bildirgec.org

sitemap dosyası hakkında tüm yazılar

harika site haritaları

tembelyarasa | 22 December 2010 09:47

yaratıcılık önemli birşey hele web tasarımında olmazsa olmazlardan biri. bazı web tasarımcıları tasarımlarında yaratıcılıklarını konuşturuyorlar, iyi de yapıyorlar bu yaratıcılıkla sitenin rehberi sayılabilecek site haritaları tasarlanınca ortaya birbirinden kullanışlı ve eğlenceli tasarımlar ortaya çıkmış, ben de bu yazıda bu yaratıcı site haritalarını inceleyeceğim.

1)magnivate

magnivate bu konuda oldukça başarılı sitelerden biri. doğa severlerin hoşuna gidecek bir tasarım seçmişler ve doğal bir alanda sevimli binalar insan figürleri ve papirüs kağıtlarının üzerine yazıları yazarak güzel bir tasarıma imza atmışlar.

2)jk rowling

jk rowling, bilim kurgu alanında olduça başarılı işlere imza atan bir yazar. bunu web sitesinin harita bölümünde de görebiliyoruz. öncelikle web sitesi oldukça kaliteli ve özenilerek hazırlanmış. siteye girdiğinizde sizi masanın üstüne davet ediyor size ise karıştırmak kalıyor.

Xml site haritası kurulumu ve anlatımı

emrexcem | 01 September 2010 13:35

Sitemap… nedir bu? site ziyaretçilerin sitede kaybolmasın diye yöneticilerin uydurduğu bir dosya mı?…Bazı söylentiler vardır halk arasında bilir misiniz? Google nasıl arama yapıyor diye. Bunların en akla yatkın olanı google’ın istenilen sitedeki tüm sayfaları çekmesidir.
(hafızasına kayıt etmesidir) niye akla yatkındır? çünkü google’ın(ve diğer arama motorlarının) yöntemi sizin oluşturduğunuz haritadan geçer nasıl oluyor bu? ilk önce şunu unutmatyalım google’ın ne kadar çok fazla depolama alanı olsada web sitenizdeki tüm bilgileri çekme gibi bir şansı yok. peki ne yaparsınız o zaman googlen size çalımasını sağlarsınız… çok kolay…

Web Tasarımcıları İçin 10 Kullanılırlık İpucu

admin | 05 January 2009 14:13

Basitçe, kullanılırlık, ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinde ihtiyacı oldukları bilgiye ihtiyacı oldukları zamanda ulaşabilmelerini kolaylaştırır.

Kullanılırlık üzerine web şirketlerinin ortak yanılgısı, onun pahalı olduğu yönündedir. Evet, piyasada bazı uluslararası şirketler bulunuyor ve bu şirketler on binlerce dolar parayı kullanılırlık üzerine araştırma ve test yapılması için harcayabiliyorlar. Fakat küçük ve orta ölçekli işletmeler için kullanılırlık, alanında uzmanlık ve test için pahalı ekipman gerektirmeden ulaşılabilir.

Web tasarımcılarının günümüzde işi daha da kolay. Sadece bu ve bunun gibi makaleleri okuyarak bazı temel kuralları öğrenebilir ve onları kendi web sitelerinde uygulayabilirler.

1. Etiket Satırı (Tagline) Kullanın

Etiket satırı, şirketlerin ya da web sitelerinin filozofisini ya da görevini açıklayan söz öbekleridir. Web sitesinin ana sayfasındaki en dikkat çeken element olmalıdır ve web sitesini tek cümlede özetleyebilmelidir.

İstatistikler, bir web sitesinin, ziyaretçinin ilgisini çekebilmesi ve onu sitede tutabilmesi için 8 saniyesi olduğunu gösteriyor. Belirgin bir etiket satırı olmadan ziyaretçilerinizi sitenizde uzun süre tutmak ve onların alt sayfaları gezmesine önayak olmak oldukça zordur.