bildirgec.org

parmak damgası hakkında tüm yazılar

suçlarla ilgili faydalı bilgiler

taha3045 | 12 March 2010 13:28

Yusuf Cemil Bey’in 1910 senesinde ülkemize getirdiği parmak izi tekniği polislik kavramında yepyeni bir çığır açtı,sonraki yıllar parmak izi tekniği polis okulu derslerinde teknik olarak gösterilmeye başladı.Polis Enstitüsü ilk açıldığında burada ufak bir kriminal labaratuvar açıldı.(1938) İkinci Dünya Savaşı’nda ülkemize getirtilen İsviçre’li uzman bu alandaki uzmanların yetiştirilmesine önayak oldu.

Ankara’da Alman büyükelçi Von Papen bir suikast sırasında öldürülünce bir silahın kazınmış numarası okundu ve bu olay ekspertiz işlemlerinin kapısını açtı.İkinci kriminal laboratuvarın açılması beraberinde Amerika’ya gidip ihtisas yapılmasını ve bu konuda gelişmeyi beraberinde getirdi.

imza konuları

taha3045 | 11 March 2010 16:14

İmza nedir?

Bir yazının altına bu yazıyı onayladığını, bu yazının ve içeriğinin kendisine ait olduğunu belirten ad veya işarete imza denir.

Esasen imza harflerden oluşmalı, isim ve soyadı şeklinde kullanılmalıdır.Her zaman aynı imza atılmalı, sık sık değiştirilmemelidir, eklemeler, noktalamalar aynı olmalıdır.Kişi psikolojik durumuna göre imzasını değiştiremez, keyifliyken başka, üzgünken başka imza atamaz.

İmzanın atılamadığı durumlarda mühür veya parmak damgası kullanılır.İmza atamayan kişilerin el iziyle oluşturulan işarete parmak damgası denir.Ama en iyisi el ile yazılan imzadır.Her ne kadar dünya ülkelerinin çoğunda imza isim ve soyisim yazılmasıyla kabul görse de, ülkemizde imzalar genellikle işareti anımsatır.