bildirgec.org

mutasyon hakkında tüm yazılar

Irk ve insanlık

admin | 01 December 2009 16:03

Bugüne dek ırklar üzerine yapılan araştırmalar üç büyük sonuç verir.

Birinci sonuç: Irklar arasında yalnız deri rengi, saç yapısı, yüz ifadeleri değil, düzinelerce fark olduğudur. Bu fark kemik biçiminden kulak kirinin kıvamına ve vücut kimyasına kadar değişir.

İkinci sonuç: İnsanın evriminde başarılı oluşunun büyük genetik farklar göstermesine bağlı olduğudur. İlk atalarımız yeni bir çevreye göç ettiklerinde içlerinden hiç olmazsa bir bölümü farklı oluşları sayesinde o çevreye uyarak sağ kalabilmiştir.

Üçüncü sonuç: Bir ırkı diğer ırklardan ayıracak kesin bulguların olmadığıdır. Örneğin deri rengi ırkları ayıramaz. Büyük Sahra’nın güneyindeki Afrikalılar ve onların dünyaya dağılmış torunları koyu kahve renklidir. Fakat Hindistan’da antropolojistlerce beyaz ırktan sayılan milyonlarca insanın rengi Amerikan zencilerinden bile daha koyudur. Diğer yandan Kuzey Afrika’da yaşayan birçok insan bir İspanyol, İtalyan veya Lübnanlıdan daha esmer değildir.

Domuz Gribine

oku | 29 November 2009 13:46

Domuz Gribi ile ilgili en son haberlerin ve güncel konuların yer aldığı Domuz giribi hakkında bilmek isteyeceğiniz , aklınıza takılan sorulara cevap bulabileceğiniz sürekli güncel olan bir site ; dikkatimi çeken ilk özelliği ismi oldu sizinde dikkatinizi çekeceğini umuyorum.

Amerika’nın mutant çalışmalarının bir sonucu mu?

webdedektifi | 02 August 2008 20:26

New York’ta kıyıya vuran bu gizemli yaratık çeşitli spekülasyonların nedeni oldu. “Montauk” canavarı olarak adlandırılan bu yaratığın Amerikan hükümetinin mutant yetiştirme programlarından birisi olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Hükümetin oluşturduğu dört kişilik biyolog heyeti yaratığın türünü belirleyemedi. Bazı grafik uzmanları ise bu yaratığın çok iyi bir photshop çalışması olduğunu ileri sürüyorlar. Fakat bu yaratığı sahilde gören insanar da mevcutmuş.Kaynak

çin’de bir kedinin kanatları çıktı, doğal mutasyon mu başladı?

escritor | 26 May 2007 14:33

Çin’de Shaanx bölgesinde yaşayan bir kadının kedisinin kanatları çıktı. Bilim Dünyasında hızla araştırılmaya başlayan bu olay birçok insana bir fare’nin sırt kısmında çıkan insan kulağı kıkırdağını hatırlatırken doğal mutasyonu savunan bilim adamlarında da haklı bir heyecan yarattı. Her koşulda doğal ya da yapay, mutasyon insanların ve hayvanların alışılagelmiş görüntülerinin oldukça dışında sahneler sunuyor. Bir İnternet sitesinde tamamen genetik bir mutasyon olarak açıklanan bu olay hepimizin ilgisini çekecek nitelikte. Tabi komik olan başka bir nokta ise köpeklerin şarkı söylemesine ve seni seviyorum demesine bile alışmış olan birçoğumuzun bu olayı da bir kaç gün içinde unutacak olmamız. Sonuç olarak bir kedide kanat çıktı ve uçmasa da gezmese de o kanat kedinin kanadı, insanoğlunda ne zaman kanat çıkacak bu ise merak konusu, bir diğer merak konusu durum ise kedinin ileride uçmayı öğrenip öğrenemeyeceği.

Daha fazla genetik

serdarsabri | 28 August 2006 17:09


İnsanın yapı taşı olan hücrenin çekirdeğinde kromozom adı verilen ipliksi yapılar bulunmaktadır. Hücre çekirdeği içinde 23 çift, yani 46 adet kromozom bulunur. Her bir kromozom çiftindeki bir kromozom anneden bir kromozom babadan gelir. 23 çift kromozomun 22’sinde vücudumuzla ilgili değişik kodlar saklanırken, geri kalan bir çift kromozom ise cinsiyet bilgimizi saklar.

Cinsiyeti belirleyen kromozom çifti kadınlarda XX, erkeklerde ise XY ile sembolize edilir. Bir kadının yumurtası tek bir X kromozomu barındırır, bu nedenle bir kadın kız olsun erkek olsun, çocuguna X kromozomunu geçirir. Kadın yumurtasını dölleyen sperm ise beraberinde ya X, ya da Y kromozumunu getirdiğinden annenin yumurtasındaki X kromozomunun yanına ya X ya da Y kromozomunu koyar. Sperm X kromozomu taşıyorsa doğan çocuk KIZ (XX), Y kromozomu taşıyorsa doğan çocuk ERKEK (XY) olur. Bu anlamda doğacak çocuğun cinsiyetini baba tayin eder (Halbuki Anadolu’da kız çocuk doğurdu diye nice kadının canı yanmıştır).