bildirgec.org

matara hakkında tüm yazılar

Su Yeniden Tasarlandı

cwanch | 28 January 2010 14:24

KOR ONE
KOR ONE

KOR ONE adlı bu ürün, hergün kullandığımız ancak önemsemediğimiz su şişesine farklı bir boyut kazandırıyor. Son yıllarda dünya üzerinde artan çöp birikimini azaltma, paketleme mazlemelerindeki kanser yapıcı maddelerden arınma ve şişelenmiş suya artan talepden yola çıkarak tasarlanan KOR ONE aynı zamanda şık tasarımı ve kullanım kolaylığıyla da ön plana çıkıyor. Kapağın altına yerleştirilen KOR TAŞI‘nın üzerindeki gizli mesajlar ise insanı motive edici ve insana ilham veirici nitelikte… Detaylara buradan, buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

KOR ONE
KOR ONE

lightcap

muzurcan | 11 November 2008 10:09

Diyelim ki uzun bir tırmanışın ardından kamp yapacaksınız,bu durumda hem fenere hemde bir mataraya ihtiyacınız var ama yanınıza ne kadar az şey alırsanız yolculuk o kadar hafifleyecek.bu durumda bu zamazingo imdadınıza yetişiyor ve her iki ihtiyacınızı tek bir üründe buluşturuyor.güneş enerjili lambadan yapılma su kabınız emrinize amade ..

Meraklısına Su İle İlgili Herşey

mavi182002 | 05 November 2008 18:07

filtreli su matarası
filtreli su matarası
Güneş enerjisi ve su eldesi
Güneş enerjisi ve su eldesi
Gemilerde su eldesi
Gemilerde su eldesi

SU ile ilgili pekçok bilgi ve yeni tasarım cihazları bu linkte bulabilirsiniz:
Suyu, bakteri ve virüslerden arıtan filtreli su mataraları,güneş enerjisiyle denizden su eldesi ve suyu arıtma,geri kazanılabilir enerji olarak suyun kullanımı,gemilerde denizden su eldesi için sistemler,karbondioksitte emisyon azaltmak için su kullanımı,su arabaları

Ve meraklılarına su ile ilgili pekçok tasarım,konu ilgili çok sayıda linkler…..

Süpermarketler -2

kapuska | 25 July 2008 14:21

Geçen yazıda kısa bir giriş yapmış, paranın ve matematiğin alışveriş olgusundaki yerine değinmiştim. Yine o yazıda söylediğim gibi başlarda belirli periyotlarda –ki bu hafta kavramının da ortaya çıkış sebeplerinden bir tanesiydi, insanlar ürettiklerini (veya avladıklarını) pazar yerine getirirler burada takas ederler ya da satarlardı. Fakat paranın tatlı kokusundan (sanırım güzel bir oksimoron oldu..) olsa gerek bir süre sonra insanlar pazar yerini hergün kurmanın menfaatlerine daha bir uygun olduğunu düşünmeye başladılar.

-bugünlerde de herkes uzmanlaşıyor-
-bugünlerde de herkes uzmanlaşıyor-

Ne var ki, asırlar sonra kuantum mekaniğinin babalarından Heisenberg’in de ortaya koyacağı belirsizlik ilkesi gereği, insanlar aynı anda iki yerde birden bulunamazlardı. Dolayısıyla hem tarlada veya avlakta hem de tezgahın başında olamayacakları için insanlık yeni bir kavramla tanışmak durumunda kaldı: uzmanlaşma! Filozof katili bu terim sayesinde insanlar başlarda masumane iş bölümleriyle (kocanın avlayıp eşinin satması gibi..), biraz daha ileride ise yaptıkları işlerin erbabları olarak bugünkü uzun çarşılarımızın ilk tıfıl örneklerini oluşturmaya başlamışlardı.

Chicago’da Büyük Pazar, 1865
Chicago’da Büyük Pazar, 1865

Özellikle konar-göçerlik zamanlarında bireyin (veya iyimser bir ifadeyle kabilesinin) şahsi zorunluluğu olan zanaat bilme durumu, hayatta kalabilmek için başlıca yükümlülüktü. Nitekim avladıkları hayvanlardan matara yapamasaydılar yeniden avlanmak için su kaynağından uzaklaşamazlar, kili işleyemeseler yiyeceklerini kötü zamanlar için stoklayamazlar, çemberi tamamlamak için ekleyelim, madeni kullanamasalar avlanamazlardı. Şüphesiz bütün bu malzemeleri takas ederek de bulabilirlerdi. Fakat Ademoğlu, kendi cinsini yoktan yere öldürebilen yegane varlık olduğundan mı bilinmez, takas için yüzyüze gelmektense kendi üretmeyi yeğliyordu. Her nasılsa, zaman içinde ve bir noktaya kadar bu güdüsünü törpülemiş, ve toplum içinde yaşamanın avantajları baskın geldiğinde olmazsa olmaz bu edinimleri unutmaya başlamıştı (bugüne bir not, bkz. ampül takamayan elektrik mühendisi). Aynı şekilde ziraat ve ava istidadı olmayan zanaatkarların da kendi tezgahlarını açmasıyla bugüne kadar süregelen pazar ve çarşı uygulaması başlamış oldu.

güneş enerjili kavanoz!

emsvizyon | 19 March 2007 12:01

acil durum ve kamp kavanozu :)
acil durum ve kamp kavanozu 🙂

bu kavanozu ( ben kavanoz diyorum, onlar şişe demiş ) tanıtırlarken kullandıkları ” bu şişe hem su, hem de guneş ışığını tutuyor ” cümlesini okuyunca,onu tanıtmanın cepbul misali bir hal almaya başlayan zamazing.org’un esas amacına bir borç olduğunu gördüm.
kapağındaki güneş paneli sayesinde, yine kapağının içindeki pilleri şarj edip, altındaki ledler ile istenildiğinde bir kamp lambası misali kullanılabiliyor. ayrıca esas özelliği olan su taşımayı da ihmal etmiyor. acil durumlar da unutulmamış tabiki, içinde bir de kırmız led var ve bu kavanozu acil durum flaşörü olarak kullanmamızı da sağlıyor. oldukça pratik bir çözüm bence. mobil aygıt kavramını en iyi şekilde yansıtacak aparatlardan birinin, bir kavanoz olacağını insan ancak gözüyle görünce kavrıyor 🙂 güneş ışığında 12 saat kalması durumunda üzerinde ki değiştirilebilir AA sınıfı Ni-Cad ( nikel kadminyum ) pilleri tam olarak şarj ediyor ve beyaz ışık veren led’i 8-10 saat, kırmızı ışık veren led’i de 16 -18 saat çalıştırabiliyor.
( kırmızı led’in daha fazla yanmasının nedeni, renkli ledler içinde en düşük akım [ 1,8V-15mA] ile çalışabilen ve eşik gerilimi en düşük olan renk kırmızıdır[Mavi ve Beyaz LED yaklaşık 3V-30mA ‘de çalışır] )