bildirgec.org

majör hakkında tüm yazılar

Temel müzik eğitimi

biSGen | 02 March 2011 12:09

BÜFK(boğaziçi üniversitesi folklor kulübü) ve BGST (boğaziçi gösteri sanatları topluluğu) bünyesinde 2003-2009 yılları arasında yürütülen çalışmaların bir ürünü olarak ortaya çıkan, ekipten birgül serçe ve tolgahan çoğulu tarafından kitap/CD haline getirilen “Temel müzik eğitimi metodu“nu müzisyen adayları için özellikle öneriyorum.

digital music mentor: şarkıların akorlarını çıkaran program

biSGen | 11 September 2008 23:59

diyelim ki gitar çalmaya yeni başladınız ve belli başlı akorları ( minör/majör/yedili vb) çalabiliyorsunuz. ancak armoni bilginiz yeterli olmadığı için şarkılara akor nasıl çıkarılır bilmiyorsunuz. kolayı var; digital music mentor isimli program bu işi yapıyor. bazen saçmalasa da çoğunlukla yeterli denilebilecek düzeyde başarılı yapıyor bu işi.

müzisyenler için kulak eğitimi

biSGen | 26 January 2008 13:34

Earope, müzisyenlerin kulak eğitimi için geliştirilen bir yazılım. ezgisel bellek ve ritm tekrarı, dikte,( dikte nedir diyenler buraya ya da buraya bakabilirler) tek ses duyum, iki ses duyum, üç ve dört ses duyum çalıştıran yazılımda, ayrıca majör‘den mixolydian‘a kadar bir çok gam çalışması var. konservatuvara, müzik eğitimi fakültelerine hazırlananlara, müzikle ilgili eğitim görenlere kısaca tüm müzisyenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir yazılım, kullanımı konusunda sıkıntı olursa buradan cevaplandırabilirim.

programı buradan ya da buradan ( salih yıldırım’ait web sayfasıdır!) indirebilirsiniz.
kulak eğitimi için pek çok program var.
örneğin earmaster

earmaster
earmaster

ancak konuyu pek fazla dağıtmamak için şimdilik earope ile bitirmek istiyorum. nasıl olsa daha sonra bu iletinin altına bir sürü ekleme yapacağım. zira kulak eğitimi biz müzisyenler için çok önemlidir. eskilerin deyimiyle kulak terbiyesi olmayan zaten müzisyen olamaz.

imagicon ile ikonlar oluşturun

ufopilotu | 28 June 2007 07:42

deviouscodeworks adresinde ikon oluşturmak için bir windows uygulaması var. imagicon uygulaması yaklaşık 1 mb boyutunda.

sürükle-bırak işlevselliği ile çalışan programda 16×16, 32×32, 48×48, 64×64 aralığında ikonlar oluşturabiliyorsunuz. transparantlık katabiliyorsunuz. site flash ile yapıldığından, download adresini veremiyorum ancak “tools” menüsünden imagicon’u seçerseniz download linki geliyor. ayrıca softpedia‘dan indirmek için linki de verilmiş.

Flüt (yan)

biSGen | 25 June 2007 15:45

Özür dilerim bazıları kızıyor ancak böyle (Yan) yazmak zorunda kaldım. Anlayışınız için teşekkürler. Bu konu özellikle müzikle ilgili forumlarda çok tartışıldı ve ben çok yoruldum. En nihayetinde “Kelimeler : gerçeğin beceriksiz avcıları” sözünden yol alarak anlayış talebimi yineliyorum. Genel olarak flüt denilince hele ki müzikle uğraşmayan insanların aklına hemen okullarda öğretilen “Blokflüt” geliyor. Oysa o tanımlama da yanlış bir tanımlamadır. Zira “Blokflüt” bir topluluk adıdır ve Soprano, tenor,alto, bass gibi çeşitli türleri vardır. Okullarda kullanılan flütler –çoğunlukla- bu topluluğa ait soprano flüt’tür. Neyse uzatmadan gireyim konuya; daha önce keman ve çello eğitimi için nota paylaşımı yapmıştım. Bu seriye Flüt için nota bulabileceğiniz bazı sayfalarla devam etmek istiyorum.