bildirgec.org

kisisel bilgiler hakkında tüm yazılar

Google sosyal medya kullanicilari uyardi

deLe | 19 August 2010 15:59

Google direktoru Eric Schmidt sosyal medya kullanicilarini uyardi. The Wall Street Journal’ a konusan Schmidt; sosyal medyayi kullanan (facebook, twitter vb.) ozellikle cocuklarin online paylasim sitelerinde kisisel bilgilerini kullanicilara sunan kisilerin ne tur zararlar ile karsilasabileceklerini kavrayamayanlari anlayamadigini ve sasirdigini belirtiyor. Twitter ve buzz hakkindada bilgi veren Schmidt son olarak google‘un gelecekte daha fazla kullanicinin kisisel bilgilerini kaydedecegini ve o donem geldiginde senin kim oldugunu, kimin kimin arkadasi oldugunu bilecegiz dedi.

Hepsine hükmedecek bir site

Xas | 09 September 2008 19:43

MeeID henüz çok yeni bir uygulama olmasına rağmen oldukça ilgi çekiyor ve gelecek vaadediyor.

MeeID kendisini geliştirdikçe sevimsiz maskotunu da değiştirecektir merak etmeyin
MeeID kendisini geliştirdikçe sevimsiz maskotunu da değiştirecektir merak etmeyin

Aslında olay çok basit. Bir adet başlık bir adet resim ve 10 satır link. Bunlardan oluşan bir sayfanız var. Bunları istediğiniz gibi doldurabiliyorsunuz. Örneğin kendinizden kısaca bahsedebilirsiniz.
Hem facebookhem sosyomathem de last.fm‘e üyesiniz ve her tanıdığınıza oradaki profilinizi ayrı ayrı göndermek istemiyosunuz. MeeID ile buna da şu şekilde bir çözüm bulabiliyorsunuz. Kendinizi kısaca tanıtan ve detaylı bilgi isteyenleri kolayca doğru yere yönlendirecek bir iş profili yaratabilirsiniz. Firmanızı tanıtabilirsiniz. Aslında yapılabilecekler hayalgücünüze kalmış.

“Parolamı unuttum” başınıza dert olabilir

Xas | 28 August 2008 15:32

10 sene önce internet bugün olduğu kadar yaygın değilken ve hemen herkes sosyal ağlarda kişisel bilgilerini uluorta vermezken, e-mail servislerinin ve web sitelerinin parolasını unutan üyelerine kişisel bilgilerini sorması mantıklıydı.

bugün üyelik gerektiren sitelerin “parolamı unuttum” seçeneği web güvenliğinin en zayıf halkası sayılıyor.

bir sitede parolanızı unuttunuz. “parolamı unuttum” linkine tıkladıktan sonra “annenizin kızlık soyadı”nı ya da “en sevdiğiniz evcil hayvanınızın adı”nı girdikten sonra parolanıza kavuşuyorsunuz. peki ya bunu başkaları yapmaya çalışırsa?

facebook ve mysapce güvenlik açısından riskli

RfN | 14 November 2007 18:09

Facebook ve MySpace gibi internet sitelerinin, kullanıcıların kişisel güvenlikleri açısından risk doğurduğu ortaya çıktı.
İngiltere’de “Get safe online” kampanyası için yapılan hükümet araştırmasında, bu sitelerin üyesi olan 10.8 milyon kişiden dörtte birinin doğum tarihleri veya iletişim adresleri gibi önemli bilgilerini açıkladıkları belirlendi ve bu bilgilerin, suç işlemek amacıyla kullanılmaya elverişli olduğu ortaya çıktı.
kampanyayı yöneten Tony Neate, bilgilerin her türlü dolandırıcılık için zengin bir materyal sağladığını kaydetti.
Türkiye’de bu bilgilerle kredi kartı almak mümkün değil ama internette dikkatli olmak gerekiyor.
Daha önce de güvenlik sorunuyla ilgili bu tür bildiriler yazılmıştı.

Güvenli Arama yapmanın 7 Yolu

ratta | 13 March 2007 23:58

Internet uzerinden edinilen kisisel bilgilerin kullanilmasinin hassaslastigi gunumuzde, Pc Advisor internette aramalarinizi sakli tutmanin 7 yolunu soyle siralamis:
1. Arama motorlarina veya eklentilerine log in yapmayin.
2. Google cookie lerini engelleyin.
3. IP Adresinizi duzenli olarak degistirin.
4. Ixquick i kullanin.
5. Aramalarinizda kisisel bilgilerinizi kullanmayin.
6. Hassas bilgiler iceren aramalarinizi ev veya is yerindeki bilgisayar yerine halka acik baglanti noktalarindan yapin.
7. Internet servis saglayicinizin arama motorunu kullanmaktan kacinin.