Amerika’nin en saygin universitelerinden berkeley ders videolarini ucretsiz olarak youtube’ da yayinlamaya basladi. Su anda 300 saatin uzerinde derse buradan erisebilirsiniz. Ders konulari ise baris, catismalar, biyoteknoloji ve “gelecegin baskanlari icin fizik” Sitedeki ders konusu sayisi yakin zamanda dokuza cikacak.
Kaynak
ratta
12 yıl önce üye olmuş, 82 yazı yazmış. 22 yorum yazmış.
Online Dil Kursları
ratta | 04 October 2007 19:45
Ingilizce disinda yeni yabanci diller ogrenmek isteyenler Mango Languages sitesini inceleyebilirler. Su anda beta yayinda olan siteye ucretsiz olarak uye olursaniz, her biri 100 dersten olusan kurslara erisebilirsiniz. Sitedeki diller: Ispanyolca, Rusca, Fransizca, Italyanca, Cince, Almanca, Japonca, Portekizce,Yunanca. Bu dillerdeki konusmalari Ingilizce karsiliklariyla dinleyebilirsiniz.
Jamstudio: Kendi müziğinizi yaratın
ratta | 03 September 2007 21:57
Kendi muzigini yapmak isteyenler icin hazirlanan Jamstudio web sitesinde ucretsiz olarak farkli akorlari, degisik muzik aletleri ile farkli tempolarda calabiliyorsunuz. Eylul basinda yeni ismiyle acilan (onceki ismi Chordstudio.com) siteye kaydolup ekstra olan muzik arsivini de ucretsiz olarak bir sureligine denemeniz mumkun. Site yeni bir online muzik komunitesi olacaga benziyor.
Glastonbury 2007
ratta | 27 June 2007 22:09
Gectigimiz haftasonu olan Ingiltere’deki Glastonbury Festival‘inden konser goruntulerini BBC websitesindeki su link‘ten izleyebilirsiniz. Arctic Monkeys, Bloc Party, Babyshambles, Iggy and the Stooges, The Who cekimleri yapilan gruplar arasinda.
Yahoo Search’de Flickr Fotoları
ratta | 27 June 2007 20:59
21 Yabancı Dil
ratta | 14 June 2007 16:48
Yabanci bir ulkeye gitmeden once, o ulkenin dilinde gunluk hayatta kullanilan kaliplari ogrenmek icin alternatif turizm rehberi Rough Guides’in sitesindeki su link cok yararli olacaktir. Sitede ucretsiz olarak cesitli dillerdeki kaliplarin telaffuzlarini iceren mp3 dosyalarini ucretsiz olarak download edebilirsiniz. Ingilizce biliyorsaniz sitede su dilleri ogrenmeye hemen baslayabilirsiniz: Hirvatca, Cekce, Hollandaca, Arapca (Misir), Fransizca, Almanca, Yunanca, Hintce ve Urduca, Italyanca, Japonca, Ispanyolca (Latin Amerika), Ispanyolca (Ispanya), Ispanyolca (Meksika), Cince (Mandarin), Lehce, Rusca, Portekizce, Swahili, Tayca ve Vietnamca. Eger Ingilizce bilmiyorsaniz, Turkce kismindan, Turkce kaliplarin Ingilizcelerini ogrenebilirsiniz.
ITunes’a yeni rakip 7Digital
ratta | 13 June 2007 10:56
Merkezi Londra’da bulunan 7Digital, Itunes’a rakip olmayi hedefliyor. Biliyorsunuz Itunes bu ay icinde DRM’siz download imkani sunmaya baslamisti. 7Digital da ayni sekilde DRM’siz, mp3 format download imkani sagliyor. Sitenin Lastfm ile ortakligi sayesinde ise kullanicilar bir parcayi Lastfm’den dinlerken 7Digital uzerinden de satin alabilecekler. 7Digital’in diger bir yeniligi ise siteden alinan parcalarin web uzerinde bir “kisisel dolapta” saklanmasi olacak. Yani bir parcayi satin alan kullanici, Internet baglantisi olan herhangi bir yerde hesabina girerek bu parcayi dinleyebilecek. Ayrintilar surada.
Google kişisel gizlilikte sınıfta kaldı
ratta | 11 June 2007 19:56
Google, Londra’da bulunan Privacy International’in Internette kisisel gizlilik arastirmasinda en kotu sirket secildi. Arastirmada Amazon,ebay, AOL, BBC gibi 22 adet buyuk site incelendi ve hic biri Google kadar bu konuda basarisiz bulunmadi. Raporda Google’in kullanicilarin ozel bilgilerini, IP adreslerini ve arama sonuclarini suresiz olarak sisteminde tutmasi elestirildi. 22 adet sitenin sonuc tablosuna suradan ulasabilirsiniz.
Tabii bu rapor aciklandiktan sonra ortalik karisti. Google, Privacy International’i objektif olmamakla ve Microsoft ile isbirligi yapmakla sucladi. Privacy International da Google’i bu aciklamasindan dolayi kinadi ve su acik mektupla ozur talep etti.
Nasıl aramalı?
ratta | 06 June 2007 11:42
Google, MSN, Yahoo, Ask gibi bilindik arama sitelerinin alternatifi olacak arama motorlarinin ilk 100’u surada siralanmis. Liste Nisan 2007 itibari ile hazirlanmis.
Arama motorlari ne kadar guvenli?
ratta | 05 June 2007 18:50
McAfee Site Advisor’in incelemesine gore arama motorlari ile ulasilan sonuclarin guvenligine suradan ulasabilirsiniz. En guvenli site sonuclarini veren arama motoru AOL. Onu google, ask, msn ve yahoo takip ediyor. Arama motorlari ile ulasilan sonuclarin guvenligi ise genel olarak gecen seneye gore daha guvenli. Ancak sponsor site sonuclarindaki guvenlik halen istenilen duzeyde degil. Guvenligi zayif sitelere en cok dijital muzik aramalari sonuclarinda rastlaniyor, sonuclarin %19’u guvenli zayif siteler. Porno arama sonuclarinda guvenlik acigi olan sitelerin ise orani %9.