Aslında bu yazı bir berber sohbeti sırasında aklıma geldi paylaşayım istedim.
Kuş Gribisalgın bir hastalık olarak ilk önce çinde ortaya çıkmış ve birçok ülkede etkisini göstermiş ölümlere yol açmış bir hastalık. Buraya kadar hastalık olarak görünen durumu birazda ekonomik etkileri üzerinde duralım kuş gribi göçmen kuşlarla yayıldığı belirtilse de ülkemizde görülmesi üzerine birçok kanatlı hayvan itlaf edilmiş ve kanatlı hayvan üretimi köy ve küçük üreticilerden kitle üretimi yapan firmalara kaymıştır.
İşte burdaki akış şekli kuş gribinin kişisel ve küçük çaplı üretimin bitmesine ve kanun vasıtasıylada engellenmesine yol açmıştır.
Bu sene karşılaştığımız yeni durum ise kene salgını kkka hastalığı , bu hastalığında ülkemize bulaşma ve yayılım şekli halk tarafından birçok komplo teorisine yol açmıştır bu kenelerin veya virüsün özellikle ülkemize sokulduğuna söylentiler vardır.
Bir virüs veya bakterinin biyolojik terör ajanı olabilmesi için etkisinin bu hastalığı yayan kişi veya kişilerce kontrol altında tutulabilmesi gerekmektedir. Kuş gribi ve KKKA kontrol zorluğu nedeniyle bir çok istihbarat araştırmacısı tarafından bu kategoriye sokulmuyor ancak etkileri ekonomi üzerine beklendiğinden çok fazla ve şekillendirici olmakta. Kuş gribiyle kitle üretimine kayan kanatlı hayvan üretimi , KKKA yoluyla hayvan üretiminin şekillendirilmesi sağlanacak bunun hemen olacağını söylemiyorum
1. aşama
kenelerin şehirlerde görülmesi
2.aşama
şehirlerin daha çok varoş kısımlarında inek,koyun vs hayvanların beslenme yasağı
3.aşama
kene kaynağı ve hastalık yatağı olarak köylerde tekil hayvan besleme sorunu ele alınacak
4.aşama
köylerde hayvanların tek tek beslenmesi yerine köy ahırı planları oluşturulacak
5. aşama
köy ahırları birleştirilecek
6. aşama
köylü değil fabrika tarzı çiftliklerde hayvan bakımına izin verilecek ve bu kanunla korunacak
(karşı durmak isteyenler kkka ve sonuçlarıyla korkutulacak)