bildirgec.org

haldun dormen hakkında tüm yazılar

Unutulmayanlar (2006)

queennothing | 03 March 2010 11:28

Adanalı sinemacı Ayhan Sonyürek‘in yazıp, yönetmenliğini yaptığı sinema filmi “Unutulmayanlar“, 2006 senesinde vizyona girdi. Filmde Altan Erkekli, Nevra Serezli, Haldun Dormen, Gökhan Mete, Cezmi Baskın, Göksel Arsoy, Bahri Beyat gibi isimler rol alıyor.
Türk Sineması’nın başarılı yönetmenlerinden biri olan Aziz, İstanbul’u terk etmiş, tam 30 sene boyunca tanıdıklarından uzak, yalnız bir hayat yaşamıştır. Aradan geçen 30 sene sonrasında kendinde İstanbul’a dönme cesareti bulan Aziz, film çekme niyetiyle geldiği şehirde eski arkadaşlarını arar. Seneler önce yedikleri ayrı gitmeyen bu arkadaşlardan her biri, kendi yoluna gitmiştir ve hepsini tekrar biraraya getirmek Aziz için oldukça zor olacaktır. Eski mahalleye dönen Aziz, arkadaşları bir yana, aşırı cinsel içerikli filmlerde oynadı diye terk ettiği eski sevgilisi Leyla ile de bir yüzleşme yaşayacaktır.

Türkiye’nin Hırçın Mankeni: Aysun Kayacı

24black mamba24 | 13 December 2009 11:54

23 Mart 1981’de İstanbul’da doğan Aysun Kayacı, mankenlik, oyunculuk ve sunuculuk yapıyor. 15 yaşında mankenliğe başlayan Aysun Kayacı, fuarlarda stand görevlisi olarak çalıştı. 2000 yılında oyunculuğa adım atan Kayacı, Zehirli Çiçek dizisinde rol aldı. Oyunculuk serüvenine 2005 yılında Çat Kapı, 2006 yılında Doktorlar ve son olarak 2007 yılında Sessiz Gemiler dizisinde rol aldı.

Ustalar Geçidi; Hicran Sokağı

nazokiraze | 08 January 2009 14:16

Bu hafta sonu bir film izledik ismi Hicran Sokağı afişinde Türkan Şoray, Cüneyt Arkın vardı. Son dönem filmlerinden ama hiç duymadım diye söylenerek izlemeye başladım filmi. Filmin gerek senaryosu gerek yonculuklar beni hiç tatmin etmedi sanki acele çekilmiş dizi tadındaydı, yalnız dikkatimi çeken şey başrolden en küçük role, seyyar satıcıdan, filmin kahramanına kadar hepsi Türk sinemasının emektarlarıydı. Selda Alkor’dan Yusuf Sezgin’e, Süleyman Turan’dan Ahu Türkpençe‘ye, Selma Güneri’ye, Ayla Algan‘dan Pelin Batu’ya Hülya Koçyiğit’e insanı şaşırtacak derecede ünlü oyuncu vardı.Rutkay Aziz, Ezel Akay bile vardı yalnız Türkan Şoray ve Cüneyt Arkın hariç duyan gelmiş gibiydi. O kadar ustayı bir arada görünce vardır bir hikmet diye izledim filmi. Sonuna yakın süpriz olarak Türkan sultan ve Cüneyt Arkın’ıda görünce tadından yiyemedik bu kötü ama iyi filmi.

Film sonrası yaptıgım araştırmalarda dünyada senaryosu en çok film yapılan senarist olarak rekorlar kitabına geçen Sefa Önal‘ın jubile filmi olarak çekildiğini ögrendim. O yüzden di vasat konulu bir filmde bu kadar iyi ustaların oynaması.
Eski Yeşilçam günlerini hatırlatan fakir zengin aşkını, mahalle esnaflarını, yardımı, iyiliği, sevgiyi, ümidi anlatan bu film bir çok sanatçıyı bir arada görmek adına izlenebilir. Müzikler ise Gökhan Kırdar ve Cahit Berkay’ ait.

Suna Pekuysal’ı kaybettik

queennothing | 22 July 2008 13:46

24 Ekim 1933 yılında İstanbul’da doğan Suna Pekuysal, bugüne kadar bir çok sinema, tiyatro projelerinin yanı sıra bir çok televizyon dizilerinde de rol aldı. Şan ve Bale eğitimiyle başlayan macerası, 54 yıl şehir tiyatrolarında devam etti.
Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı, ağabeyi Ekrem Reşit Rey tarafından yazılan “Lüküs Hayat” adlı oyunda tam 14 yıl boyunca sahne alan Pekuysal, “Lüküs Hayat”la Sanat Kurumu Ödülü (1986) ve İsmail Dümbüllü Ödülü’ne (1987) sahip oldu. Bunun yanı sıra 2001 yılında 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ yine Pekuysal’a verildi.

“Şeytan Bunun Neresinde?”, “Küçük Hanımın Şoförü”, “Yalnızlar İçin”, “Çam Sakızı”, “Yedi Kocalı Hürmüz”, “Akasyalar Açarken”, “Çalıkuşu”, “Akşam Güneşi”, “Katip”, “Paydos”, “İncili Çavuş”, “Kanlı Nigar”,”Ayşecik – Yuvanın Bekçileri”, “Hayat Sevince Güzel”, “İnşaat”, “Hırsız Var!” gibi onlarca film projesinde yer alan Pekuysal, 20 Temmuz Pazar akşamı evinde bir kaza geçimişti.

Kalça kemiğini kıran Pekuysal, İstanbul Üniversitesi – İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyat edilen Pekuysal, maalesef kurtarılamadı. 22 Temmuz Salı sabahı hayatını kaybeden Suna Pekuysal, tüm sanatseverleri yasa boğdu.