bildirgec.org

false hakkında tüm yazılar

Efekt Sevenler için: jQuery Panel Gallery

angelsdemos | 02 November 2010 09:48

Web sitenizde kolayca kullanabileceğiniz jQuery Panel Gallery, diğer uygulamaların aksine size 80’e yakın efekt sunuyor. Basit arayüz ile hazırlanmış olmasına rağmen heryerde kullanılabilecek küçük ama birçok işlem yapabileceğiniz bir eklenti.


Manşet, galeri, reklam uygulaması, slide ve buna benzer birçok amaçla kullanılabilecek jQuery Panel Gallery’i birçok uygulamanızda veya web sitenizin birçok sayfasında farklı efektler ile kullanabilirsiniz. Basit arayüzü ile tamamen özelleştirilebilir. Ayrıca kolay kullanım imkanını size sunar.

Nasıl kullanmanız gerektiğini, yapılabilecek ayarlara web sayfasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca uygulama içerisinde yer alan tüm efektleri görebilme imkanınız da bulunmakta.

İcad Edilmiş En Acayip Programlama Dilleri

MisterMadDog | 15 January 2009 21:36

özel programlama dilleri diye bir şey var. bileni, ilgileneni vardır belki. ben ilk defa nettuts‘un şu makalesinde rastladım. bu diller biraz mizah, biraz da kafa dağıtma amaçlı incelenebilir bence. iki dakikalığına css ve php ile uğraşmayı (hatta belki javascript, c++, asp veya başka bir şeyle boğuşuyorsunuz) bırakıp bizi gülümsetecek şu dillere bir göz atalım.

1. Ook!
Ook, çok acayip bir şey. üç adet syntax’ı var:

Ook.
Ook?
Ook!

sadece bunları kullanıyorsunuz. örneğin,
“Ook. Ook?” demek bu dilde, “hafıza işaretçisini sıradaki hücreye taşı” demek. bu arada, ook’un amacı, orangutanlar tarafından bile yazılabilecek bir programlama dili oluşturmakmış. espri tabii.

Nesne Yönelimli Javascript Uygulamaları

admin | 07 January 2009 10:50

Javascript, her ne kadar bazı yüksek uçan programcılar tarafından bir programlama dili olarak görülmese de (hatta bu sözcüğü olur olmadık kullanmanıza kızarlar) oldukça sağlam ve kendisine insanı hayran bırakan gelişmiş özellikleriyle, bir çok programlama diline taş çıkartıyor. Tüm bu kabiliyetlerini biz sineye çekiyor ve mütevazilik adına javascript’e, ismi gereği script dili demeyi tercih ediyoruz.

javascript, yapısı gereği, bir uygulama oluşturmaya başladığınız andan itibaren, her işlemi bir nesneye yaptırır. İki adım öteye gitmek için nesnelerden başka seçeneğiniz yoktur. Örneğin bir fonksiyon yazmaya karar verdiniz diyelim.