bildirgec.org

eval hakkında tüm yazılar

10 İşe Yarar WordPress Güvenlik Ayarı

iamdezzy | 02 July 2010 09:39

Güvenlik her zaman önemli bir konu olmuştur. Hayatınızda evinizin, arabanızın güvenliğini sağlamak için pek çok önlem alırsınız. Çevrimiçi iken de güvenlik önemlidir, özellikle de websitelerinden ve bloglarından yaşam sağlayanlar için. Bu makalede, wordpress tabanlı blogunuzu korumak adına bazı işe yarar ince ayarları bulacaksınız.

Wordpress için Güvenlik Ayarları
Wordpress için Güvenlik Ayarları

1. Gereksiz Bilgilerin Gösterilmesini Engellemek

Problem

Wordpress blogunuza giriş yapmaya çalışırken hata yaptığınızda, içerik yönetim sisteminiz size neyi yanlış yaptığınız hakkında ipuçları verir. Parolanızı unutma ihtimalinize karşı bu iyidir, ancak aynı zamanda blogunuzu hacklemek isteyen kişiler için de iyidir. Öyleyse, neden hatalı giriş denemelerindeki hata mesajlarını gösterelim ki?

Çözüm

Giriş denemeleri hata mesajlarını kaldırmak için tema klasörünüz içindeki functions.php dosyanızı açın ve şu kodu ekleyin:

add_filter('login_errors',create_function('$a', "return null;"));

Dosyayı kaydedin ve kendiniz görün: Hata mesajlarına son.

Kod Açıklaması

Bu kod ile, the login_errors() fonksiyonuna bir kanca ekleyerek tekrar yazdırdık. Yeni fonksiyon ise hata mesajı yerine sadece null yani boş bir satır görünmesini sağlayacak.

Kaynak

Wordpress güvenliği için ipuçları

Wordpress Güvenliği: Hatalı Giriş Mesajlarını Gizlemek

HTML Kullanmadan JavaScript Include

lazaronnie | 27 March 2009 12:40

Web sayfaları geliştiren tüm heskesin bildiği gibi, projelerimizde inline (yani sayfa içinde) çeşitli scriptler yazabileceğimiz gibi, scriptleri (yani çalışan program parçacıklarını) bir başka dosya (veya dosyalar) içinde tutup ön sayfalara referans kodlarıyla dahil ederek, html kodlarımızda sadeliği (ve iş bölümünde kolaylığı) arttırmış oluyoruz.

Aşağıda yapacağımız çalışma için bize jQuery isimli javascript kütüphanesi gerekmektedir. Çünkü bu kütüphane AJAX işlemlerini kolay bir şekilde halledebiliyor. Gelin şimdi bu kütüphaneyi standart yollardan sayfamıza dahil edilecek örneği verelim. Böylece hem istemci taraflı tasarıma yeni başlamış arkadaşlarımıza include (dahil etme) için örnek oluşturalım hem de normal yollardan bir scriptin ne şekilde sayfaya dahil edildiğine yeniden bakmış olalım. Bu şekilde aşağılarda anlatacağımız gibi standardın dışına çıkarak web sayfalarımıza başka yollardan script dosyalarını dinamik bir şekilde yüklediğimizde meydana getirdiğimiz farklılığı gözler önüne sermiş olacağız.