bildirgec.org

erepublik hakkında tüm yazılar

eRepublik – e-Türkiye Sanal Dünya Düzeni

admin | 08 January 2010 11:03

erepublik
erepublik

Web tabanlı bir strateji oyunu olan eRepublik, ülkeler arasında yaşanan ticari ve politik ilişkilerin simulasyonu diyebiliriz.

İnternet ortamında, ogame, travian vb. web tabanlı oyunlar çok fakat ,bu oyunun farkı bireysel olarak kendin kadar ülkenide temsil ediyorsun.

Oyun gerçekçilik açısından normal yaşantımızla neredeyse birebir.İçeriği ve yapabileceklerinizin bazıları şu şekilde;

  • Cumhurbaşkanı, millet vekili seçilebildiği gibi bunlardan biride olabilirsiniz.
  • Oyunda meclis var,millet vekilleri yasa tasarıları sunulup bunlar kabul veya red eddilebiliyor.
  • Oyunda partiler var, o partilere üye olabilir veya kendi partinizi kurup iktidara gelebiliyorsunuz.(Seçimler oluyor…)

Web based politika oyunu: eRepublik

Loxias | 15 June 2009 20:50

eRepublik
eRepublik

eRepublik, web browser üzerinden oynayabileceğiniz politika, savaş üzerine kurulu bir strateji oyunudur. Oyunda ülkenizin sanal vatandaşı olabiliyorsunuz. Gerçek siyasi uygulamalar gibi, darbelerden, hortumlamalara herşeyi yapmak mümkün. Gazeteler, organizasyonlar kurabilir, siyasi partiler yönetebilirsiniz. Vatandaşların oyları ile başkan seçilebilir, savaşlar açabilir, vergileri düzenleyebilir, anlaşmalar yapabilirsiniz. Askeri gücünüzü geliştirip askere katılabilir, ülkeniz işgal altındaysa ayaklanmalar, direniş savaşları çıkarabilirsiniz.

ERepublik, yeni dünya düzeni

darkhorn | 04 August 2008 21:33

Ogame ve Tavian’ı bilmeyen yoktur herhalde. İkisini de oynadım, güzeldi. Fakat daha güzelini buldum, üstelik fazla vakit almıyor ve çok eğlenceli. Oyunun adı Erepublik. Peki diğer oyunlardan farkı ne? O bir askeri, ekonomi ve siyasi simülatör.

Üyeler gerçek dünyadaki gibi millet meclisi, valisi, cumhurbaşkanını seçiyorlor.

Ekonomi yöniden incelersek 5 farkı sektör bulunuyor, bunlar: yiyecek, silah, taşımacılık, hastane ve hediye sektörleri. İsteyen istediği sektörlerden birisinde çalışıyor ve kendisini geliştirdiği kadar da para kazanıyor. Yeterince parası olanlar şirket de kurabiliyor.