bildirgec.org

dizi indirme hakkında tüm yazılar

Film ve Dizi Paylasim Siteleri Yasalmi?

Flashcentury | 03 October 2008 11:29

Eminim sizde farketmissinizdir, son zamanlarda o kadar cogaldiki bu siteler. Blog mantigiyla yapilmis film veya dizi download edebiliyorsunuz ve icerik rapidshare linkleriyle sunuluyor.

Bazi siteler olayi iyice gelistirmis Filmlerin aciklamasini, yorumunu, bazi sahne resimlerini ve rapidshare linkinin yaninda alternetif linkinide vererek yayinliyor ve forumlarda oldugu gibi linkleri görebilmek icin üye olmakta gerekmiyor.

Aslinda cok rahatsiz degilim fakat bu siteler sizce yasalmi? yani soruyu biraz daha netlestirecek olursak siteler icerigi kendi hostunda barindirmiyor sadece rapid linki veriliyor ortada bir suclu varsa sanki sorumlusu rapidshare gibi gözüküyor.

Böyle bir kanun yasa varmi?

Böyle bir site kurmayi düsünüyorum da 🙂 (şaka)

linuxmafia

oldiron | 04 November 2007 12:36

Beyaz Show da güzide mankenlerimiz dizileri tartışırken Lost kelimesiyle tanıştım. Bu süreç dizikolik olmaya kadar gitti. O kadar araştırmadan sonra dizileri rahatlıkla indirebildiğim bir yer buldum. www.linuxmafia.net. Sitemiz utorrent kullanmamızı öneriyor. Üyeliğinizi başlattıktan sonra 10 gün içerisinde alma/gönderme oranınızı 1 in üstüne çıkartmanızı istiyor. İndirdiğiniz diziyi öyle hemen silmek yok. Aksi halde banlanırsınız. Çok zor bir iş değil. Zaten dizi iki haftayı geçtiğinde talep kalmıyor gönül rahatlığıyla yer açabiliyorsunuz.

Kolay Film Bulmanın ve İndirmenin Yolu : Google

eminkeles | 13 July 2007 15:46

Google Korsan Desteği
Google Korsan Desteği

Bir eserin, ürünün veya kısaca telif hakkı bulunan bir şeyin hakkı internette bir kere ihlal edildimi devamının gelmesi kaçınılmazdır. Filmler ve diziler üreticisinin hakları en fazla ihlal edilen ürünlerdir genellikle. Arama motorlarının ve video servislerinin gelişmesiyle birlikte bu hakları ihlal etmeyecek kişiler bile artık kolaylıkla ihlal eder hale gelmiş bulunmakta, hatta başkalarının haklarını çiğneyerek ciddi paralar kazanılmaktadır. Öte yandan hak tanımayan bu şirketlere trilyon dolarları bulan davalar açılmaktadır.

National Legal and Policy Center isimli kuruluş bir rapor hazırlayarak telif haklarını ihlal edenleri sunmuşlar ve internet korsanlığına yataklık edenlerin başında google’ın olduğunu işaret etmişler. Aslında viacom davasından da bildiğimiz üzere google böyle bir olayla ilk defa karşılaşmıyor. Bu defa farklı olan google’ın telif haklarını ihlal eden bu videoları kendinin sunmaması, sadece bulunmasına kolaylık sağlaması. Araştırma raporuna göre google’ın korsan dağıtıma kolaylık sağladığı telif hakkı içeren 50 ürün burada listelenmiş durumda. İlk 10 ise şöyle;