bildirgec.org

dindar hakkında tüm yazılar

yüzeysellik sorunu

admin | 07 July 2009 09:39

Dikmek amacıyla bir fidan alın. Gelişigüzel bir şekilde toprağın üstüne bırakın. Üstüne de bikaç avuç toprak atın.
Çimlenmek ve yaşamak şöyle dursun, fidan elbette kuruyup gidecektir. Oysa, belli bir derinlikte toprağın kazılıp, fidanın özenle yerleştirilmesi, toprakla örtülmesi gerekiyordu.
Derinlik şart!

Eğer yüzeysellik, sığlık yeterli olsaydı okulda okuma yazmayı ve dört işlemi öğrendikten sonra eğitim hayatı sona ererdi.
Oysa, her sorunun çözümü, her işin başarılması ayrı bir bilgi derinliği gerektirir.
Derinlik şart!

EYVAH!!! MICHEAL JACKSON MÜSLÜMAN DEĞİLMİŞ!!!

admin | 03 July 2009 09:46

Michael Jackson’un öldüğünü internetten öğrendim. Detayları öğrenmek için sabırsızlıkla siteleri dolaştım. Ama yazık ki, olayın ne zaman ve nasıl olduğundan çok, Jackson’ın müslüman olup olmadığıyla ilgili yazılar vardı çoğu sitede. Bu filmi daha önce çok kez izlediğimi düşündüm… tıpkı anthony queen, tolstoy, robinson cruose ve daha birçok ünlü kişinin müslüman olup olmadığını tartışıp durduğumuz gibi sıra micheal jackson’a gelmişti. Peki merak ediyorum, ne olacak michael jackson müslümansa? Müslümansa ölümüne üzülüp, hristiyansa sevinecek miyiz? Ya da “aaa mıchael jackson bile müslümanmış? Bak işte benim dinim doğru din, koskoca dünya starı bile benım dinime geldı sonunda” mı diyeceğiz? Bunu neden yapıyoruz? Neden hülya avşarın Cuma günleri sabah namazından sonra yasin okuduğunu öğrenince, kalbimiz yerinden fırlayacakmış gibi seviniyoruz? Saba tümerin “kuran okuyorum çünkü kuran evrensel bir kitap” demesi neden bizi heyecanlandırıyor? Neden hala yusuf islamın müslüman oluşuyla övünüyoruz?

Dini Bütün Arama Motoru 2.0

pavlovunkedileri | 19 June 2009 11:23

koogle
koogle

Dini bütün Yahudilerin internette sörf yaparken açık-seçik, cinsellik içeren, Yahudi inancına aykırı içeriklerle karşılaşmamaları için özel filtrelenmiş arama motoru servisi Koogle hayata geçti. Yahudi din adamlarının öncülüğünde hazırlanan bu serviste dini bütün bir Yahudinin evinde yer alamayacak hiçbir ürün, reklam yada ilanıda yayınlamıyorlar.

Ayrıca Koogle Cumartesi günleride kapalı:) Yahudi inancına göre Tanrı’nın insanoğlunu çalışmaktan men ettiği gün olan cumartesi günleri arama yapılamıyor.

diyanet işleri fetva hattı

taninmayan-68170 | 11 November 2007 19:03

diyanet işleri fetva hattının telefon numarsını bilen varmı !? telefon açıpta sormak istediğim soru şu ;

gerçekten de “dinsizin hakkında, imamsız gelir’mi!?

EN YENİ DİNLER

asiti kacmis kola | 17 July 2007 13:29

yeni dinler
yeni dinler

din en basit şekliyle; insanın kendinden daha büyük ve güçlü varlık-varlıklara inanma isteği olarak tanımlanabilir. tarih boyunca insanların bu istekleri ve dinleri varolagelmiştir.
dünyada yaygın olarak kabul gören 3 büyük din vardır: hristiyanlık, yahudilik ve islamiyet. ama zamanla insanların düşünce ve inanç yapıları değişmiş, var olan dinler bazılarına yetersiz gelmeye başlamıştır.
20. yüzyılın sonları ile 21. yüzyılın başlarına döndüğümüzde kaynağını bu dinlerin öğretilerinden alan ya da tamamen uydurmaca olan yeni dinlerin ortaya çıktığını görüyoruz. din modası olur mu demeyin, işte son moda dinler:
bahailik: mirza hüseyin ali isimli sahte peygamberin 1844’de ortaya attığı din. kadın-erkek eşitliğini ve tüm insanların kardeş olduğunu savunur.
tenrikyo dini: nakayama miki isimli bir kadın tarafından 1850’li yıllarda budizm’den esinlenilerek kurulmuştur. kibir, öfke, kin ve şiddetten arındırılmış neşeli bir hayat yaşamak en büyük prensiplerindendir.
tanrının yolu dini: yakın geçmişte türkiye ve civarında ortaya çıktığı düşünülen, tüm dinlerin uzlaşması gerektiğine inanan inanç topluluğu.
kadıyani dini: mirza ahmet gulam tarafından 1889 yılında ortaya atılan din. hristiyanlık, islamiyet ve hinduizm öğeleri içerir.
yehova şahitleri: charles taze russell tarafından 1870’lerde kuruldu. mesih’e, tek tanrıya, mukaddes kitaba inanırlar.
mormonlar: 1830’da joseph smith tarafından ortaya atılmıştır. hristiyanlığın devamı niteliğindeki bu dinin peygamberi smith’dir. hristiyanlığın 3 tanrı üçlemesine ve öğretilerine inanır.
rastafarianizm: etiyopya prensi haile selassie tarafından kurulmuş, zencilerin kutsal kavim olduğuna inanan din. bu dine mensup kişiler saçlarına rasta yapar ve kendilerini orman kralı aslan gibi büyük hissederler. reggae bu dinden ilham alarak ortaya çıkmış bir müzik türüdür.
moonlar: 1940’lı yıllarda sun myung moon tarafından kurulmuştur. hristiyanlığın deforme olmuş şeklidir. mesih ve eşinin gerçek adem ve havva olduğuna inanır.
realien dini: 1975’de uzaylılar tarafından kaçırıldıklarını iddia eden claude vorilhon ve avvergne tarafından kuruldu. bilimselliği savunan, uzaylı güçlerin varlığına inanan bir dindir.
vica dini: gerald brosseau gardner tarafından kurulmuştur. pagan öğeleri taşıyan bu din tanrıça ve boynuzlu tanrıya inanılır. evrenin döngüleri çerçevesinde yaşamayı amaç edinirler.
scientoloji dini: L. Ron Hubbard tarafından 1952 yılında kuruldu. reenkarnasyona inanılan bu dinde ruhu yüceltmek en büyük amaçtır.