bildirgec.org

dil okulları hakkında tüm yazılar

İngiltere’de Dil Okulları Hakkında

blogmuhtari | 13 October 2010 16:23

Şüphesiz, çevrenizde çeşitli nedenlerden dolayı
ingilizce öğrenmek ve ingilterede dil eğitimi almayı düşünen insanlarla karşılaşmışsınızdır yada onlardan biride olabilirsiniz.İngilterede dil okulları hakkında kendi
blog sayfamda birkaç yazı yazmıştım.Buradan bakabilirsiniz yada blogmuhtari ismiyle internetten araştırabilirsiniz.
Bu yazımda bu dilokullarının faydalı olup olmadıklarına değinmek istiyorum.İngilterede,
öğrenci statüsünde bulunan,sadece türkiyeden giden binlerce tc vatandaşı var.Heryıl bu sayı giderek artıyor.Peki neden bu kadar insan ingiltereyi tercih ediyor?Birincisi tabiki ingilizcenin anavatanı.İkincisi birçok insanın kabul ettiği bir görüş olan öğrenmek istediğin dili konuşulduğu
ülkede öğrenmek diyebiliriz.Hayatının 2 yılını londrada geçirmiş biri olarak sizlerle deneyimlerimi paylaşmak,küçükte olsa ingiltereye
gitmeyi düşünen arkadaşlara bir fikir vermesi açısından bu yazıyı yazıyorum.İngiltere yaşanması gereken bir deneyim.Fırsatı ve imkanı olan arkadaşlara gitmelerini tavsiye ediyorum ama herkese değil.Özellikle yaptıkları iş gereği ingilizcelerini geliştirmek isteyen arkadaşlara söyleyecek sözüm yok.Onlar için bu bir zaruret
fakat macera arayan arkadaşlara eğer ekonomik durumları iyi değilse tavsiye etmiyorum.Çünkü
ingilterede yaşam koşulları yabancılar için git gide zorlaşıyor.Mevcut ingiltere hükümetide avrupa birliği dışından gelen yabancılara karşı bir politika izliyor.Eğer londrada yaşıyorsanız,ekonomık gücünüzde yoksa kelimenin tam anlamıyla sürünürsünüz.Birçok şirket iş başvurularında iyi bir ingilizce istiyor.Bunun haricinde eğer şansınızda varsa türk işverenlerin yanında çalışırsınız tabi buna şans denirse…Çünkü birçoğu sizi köle gibi çalıştırıp en düşük haftalığı verir.Bu konu hakkında internet sitelerinde çok sayıda kaynak bulabilirsiniz. İngiltere’de hayat kesinlikle kolay değil.Birçok kişi şartlara ayak uyduramayıp geri dönüyor.Dil öğrenmeye gelince;eğer kaliteli ve türklerin az olduğu bir okul bulursanız ingilizcenizi geliştirebilirsiniz.Londra’da birçok dilokulunda çok sayıda türk var.Bu yüzden seçiminizi iyi yapın.Aracı kurumların birçoğu size okulları öve öve bitiremezler.Onların derdi sadece para kazanmak.Eğer tanıdığınız varsa seçiminizi yapmadan önce iyi bir araştırma yapın.Hayal kırıklığına uğramayın.
İsteyen arkadaşlara okulda tavsiye edebilirim fakat reklama girdiği için buraya yazmıyorum.Umarım anlattıklarımın size bir faydası olmuştur.

Ingilizce / Türkçe

webking | 19 April 2010 12:17

Ingilizce şu anda tüm dünya üzerinde en çok konuşulan ve yazılan dil. Özellikle bilgisayarlar ile artık vazgeçilmez dil konumunu da bayağı pekiştirdi tabii. Programlama ve yazılımların %99’unun dili İngilizce olduğundan da varsayılan dil doğal olarak İngilizce olmak durumunda. Bu da tüm programlama yapan kişilerin İngilizceyi öğrenmesinin gerekliliğini getiriyor. Mesela programlayarak bir web sitesi yapmak istiyorsanız mutlaka bu dile hakim olmalısınız, bunun Türkçe bir alternatifi de bilgisayarın icadından beri henüz yapılmadı.

Teknoloji dışında, eğitim açısından bakarsak, Güney Afrika, Malta, Yeni Zelanda vb. popüler ingilizce eğitimi merkezlerinin eski İngiliz sömürgeleri oldukları gerçeği ile karşılaşıyoruz. İngiltere sömürgecilik faaliyetleri ile sadece ülkeleri sömürmek ile kalmayıp, onlara kendi ana dillerini unutturabilmiş, bunun yanı sıra İngilizceyi de öğretip yaygınlaştırabilmiş bir ülke. Ingilizce’nin bir başka yaygın kullanım alanı ise malumumuz üzere film sanayisi. Birçok filmin asıl heyecanlı efektler ve 3 boyutlu ses /görüntü verenleri hep İngilizce, o nedenle de doğal olarak filmin orijinal dili izleyiciye daha çok keyif veriyor. Çoğu insan sırf bu nedenle altyazı ile boğuşmak pahasına efektleri kaybetmemek için filmi ingilizce bilmese de orijinal izliyor ve istemeden de dile empoze ediliyor. Artık bir dünya dili haline gelmiş bu dili öğrenmek içinse her yıl milyonlarca insan tüm dünyadan bu dili öğreten kuruluşlara trilyonlar ödüyor. Bu da dünya genelinde ayrı bir sanayi oluşturmuş durumda. Dil okullarında en çok öğretilen dil “İngilizce”. İngilizce öğrenmek için para veriyor, öğreniyor ve daha sonrasında da o kültüre olan geçiş planlandığı üzere sağlanıyor. Buna uzaktan eğitim gibi “uzaktan asimilasyon” ismini koymak istiyorum ben, tam uyuyor çünkü.

Ingilizce, Çince ve Türkçe

webking | 10 December 2009 12:05

Ingiltere, malumaliniz ingilizce’nin vatanı olması nedeniyle, oxford, cambridge vb. semtlerinde bulununan üniversiteleriyle, çeşitli ülkeleri bir yüzyıl boyunca etkisine almış ve sömürmüş tecrübeli bir ülkedir. Bu dış ilişkiler sonucu ingilizce dünya çapında yaygın ve adeta her insanın bilmesi beklenen bir dil haline gelmiştir. Geçen yıl çin’de bulundum ancak ingilizce konuşulan yerlerin sadece batı toplumları olduğunu bir kez daha anladım. Benim konuşmaya çalıştığım hiç bir çinli insan ingilizce’nin “i” sini bile bilmiyordu. Dünyanın 3’te birinin çinli olduğunu düşünürsek en azından %3’ünün de ingilizce bildiğini farzedersek, dünyadaki en azından %30 insan ingilizce bilmiyor demek oluyor, bu sadece Çin’de tabii bunun dışındaki ülkelerde de mutlaka ingilizce bilmeyenler vardır. Bu da daha yüksek bir oran demek oluyor yani o kadar da iyi sömürememişler dünyanın bu kısmını.
Tabii bu devirde para kazanmak veya bir işe girmek isteniyorsa mutlaka ingilizce bilmek gerekiyor, ve çince bilmenizin pek bir yararı yok, ancak çinlilerin hepsi çince bildiğine göre ve bu da dünyada her üç kişiden biri ise, böyle büyük bir kitlenin konuştuğu dili bilmek özellike iş adamları için kesinlikle bir artı olacaktır. Ingilizce eğitimi mutlaka önemli ve yüzünü batıya dönmüş olan ülkemiz bu nedenle ingilizceyi hızla öğreniyor ve ülkemizin ikinci dili kürtçe veya lazca değil, kesinlikle ingilizce olmuş durumda. Bunda tabii Amerika’nın da etkisi yok değil, malum bu ülkede de değişik bir aksanda olsa bile yine ingilizce konuşuluyor. Amerika’nın nüfusu ise ingiltere’ye oranla oldukça fazla ve daha da önemlisi bu iki ülkenin dış işleri çok kuvvetli. Öte yandan sosyalist bir yapıdaki çin tamamen kapalı bir toplum. Bu nedenle çince, ingilizce’nin hızında yayılamıyor.
Ingilizce veya çince bir yana Türkçe ne durumda diye bir bakarsak durumun acıklı olduğunu söylebiliriz. Bizim Türk menşeili olarak bildiğimiz hiç bir ülke Türkçe konuşmuyor. Bunlar tam tersine Rusça’yı gayet iyi biliyorlar, çünkü ticareti Rusya ile yapıyorlar, onlara bağımlılar ve daha az güçlü olan Türkiye’ye ve diline pek bir ihtiyaçları yok. Hatta Kuzey Kıbrıs Türkleri bile Türkçe’yi mümkün mertebe kullanmamaya özen gösteriyorlar. İlginç’tir, para’nın ve dış ilişkilerin gücü burada ortaya çıkıyor ve ülkenin prestiji’de böylelikle tartılıyor.
Türkçe’mizi ingilizceleştirme çabaları da gitgide yaygınlaşıyor tabii, dürümcü; dürümland, kahveler;cafe, eposta;mail, bakkallar;market, siteler;rezidans oldu bile. Bu isim değişikliğini neden yapıyorsunuz diye sorulduğunda ise alınan cevap hep aynı. “Bu şekilde daha çok insan talep gösteriyor, veya daha şık duruyor” şeklinde. Türk dil kurumu bence bu durumu görüp özellikle yeni giren yabancı kelimelerin yerine, Türkçe olanların bir çok varyasyonunun türetmeli ve gençler arasında hangisinin tuttuğunu test edip bunu yaygınlaştırmalı. Malum genç bir toplumuz ve gençlerimiz dil alışkanlıklarımızı oluşturan kişiler, aslında. Ülkemizin içinde, dilimizde ve kültürümüzde yabancılaşma bizim kaçınmamız gereken şeylerin başında gelmeli. Çünkü dilimiz ve kültürümüz çok güzel, diğer ülkelerin görüp te örnek alması gereken düzeyde. Bu konularda örnek alımlar yerine teknolojik konularda bizden ileri ülkelerden faydalınılabilir, o kadar. O da tabii bizim onlardan daha iyi teknoloji üretebileceğimiz düzeye geldiğimizde bitecektir, ki ülkemizin potansiyeli ve zeki insanlarımızın dünya çapında yaptıkları ortada.

Yurtdışında dil eğitimi almanın farkı

webking | 24 November 2009 14:01

Yurtdışı dil eğitimi
Yurtdışı dil eğitimi

Dil eğitimi almak günümüzde gerçekten önemli ve gerekli. O nedenle her yıl binlerce kişi çeşitli kuruluşlardan dil eğitimi almak için başvuruyor. Yurtiçinde dil eğitimi ülke dışına çıkma problemi olanlar için geçerli bir seçenekken aslında iki kat hızlı ve daha iyi eğitim olanakları yurt dışında bulunuyor. Yurtdışı eğitimprogramlarının yurtiçindekilerden en büyük farkı aslında ingilizce veya genel dil pratiğinde yatıyor. Yani yurt dışında eğitim aldıktan sonra eğitim dışında da bu dili kullanma zorunluluğu aslında anahtar bir durum. Böylece hem günlük dil kullanımında gelişim oluyor, hem de aslında bunun için zorunlu ortam da oluşmuş oluyor.
Türk dil kursları artık yabancı bir çok öğretmen çalıştırmakta, bu aslında önemli bir gelişme, çünkü Türk öğretmenlerin bir çoğunda bulunan aksan problemi bu öğretmenlerde yok. Böylece en azından burada eğitim alanlar, kelimelerin gerçek aksanları ile telaffuzunu duyabiliyorlar. Ancak okul dışında normal hayatlarına döndüklerinden ve zorlanmadan Türkçe devam ettiklerinden bu eğitim oldukça yavaş ilerliyor.
Diğer taraftan yurtdışı dil eğitimi alan öğrenciler, yeni bir kültür, yeni bir ülke ve en önemlisi bu dil ile ilgili destek ortamını bulmalarının yanında, en önemlisi dili yaşayarak çok daha hızlı ve doğru öğrenebilmektedirler. Yurtdışında dil eğitiminin en güzel yanlarından biri de, döndüğünüzde anlatacağınız maceralarınız dışında aslında yeni bir şeyler yaşamanın verdiği olağanüstü deneyim ve kazanacağınız özgüven olacaktır. Herkesten duyduğunuz ve kesinlikle tavsiye edilen tabii ki bu ülkedeki sizin gibi bir amaçla gelen veya diğer Türkler ile sosyalleşmemek olacaktır. Bu amacınıza ters düşeceği gibi, size ve o kişiye pek bir şey katmayacağından mümkünse arkadaşlarınızı öğrenmeye çalıştığınız dili iyi konuşanlardan seçmeniz önemlidir. Bir erkek veya kız arkadaş şeklinde beraberlik durumu ise bu pratik sürenizi uzatacağından kesinlikle tavsiye edilir.
Yurtdışı dil eğitimi fiyatları ise artık pek te öyle cep yakacak türden değil. Bu okulların fiyatları gayet makul ve Türk dil kursları ile karşılaştırıldığında kesinlikle buna değer. Yurtdışı dil okullarında ülkemizden en çok rağbet gören ilk 7 ülke sırasıyla
1. Malta
2. Avustralya
3. Ingiltere
4. Amerika
5. Kanada
6. Yeni Zelanda
7. Singapur
olarak sıralanıyor. Bu ülkeler fiyatları ve diğer kalitesel özellikleri ile ülkemizden en çok tercih edilen dil okullarını barındırmakta. Ülkelerden sonra şehir seçimleri de o ülkede sıkılmamanız açısından önemli, bununla ilgili bilgileri yurtdışı danışmanlık firmaları veya internet üzerinden bulmanız ve buna göre bir seçim yapmanız yerinde olacaktır.
Sebebiniz ne olursa olsun, yurtdışına ayırcak en az 6 ayınız varsa, bu sizin herhangi bir dili orta veya daha ileri düzeyde konuşabilmeniz için (ve bu özellikle bir yurtdışı eğitimi olduğundan) yeterli bir süredir. Döndüğünüzde yeni yeteneğiniz ve artmış özgüveniniz ile bir çok kişiyi etkileyeceğiniz ise neredeyse kesin bir durum tabii..

Yurtdışı Eğitim

webking | 21 October 2009 10:21

yurtdışı eğitim
yurtdışı eğitim

Yurtdışında eğitimin en çok tercih edilen merkezleri sırasıyla, Amerika, İngiltere, Avustralya, Kanada, Malta, Yeni Zelanda, Cape Town olarak sıralanabilir. Bu ülkeler her yıl binlerce öğrenciyi ağırlamakta ve yurtdışı eğitim sanayisinden en çok payı kapmaktadırlar. Amerika daha çok üniversiteleri ile, Kanada göçmenlik ve dil okulu programları ile, İngiltere ve Avustralya staj, aupair, mba programları ile, Malta yaz okulları ile, Yeni zelanda ve Cape Town ise dil okulları ile özellikle ünlüdür. Yurtdışı eğitimi konusunda beklentileriniz ve eğitim talebiniz doğrultusunda bir ülkeyi seçmek ve daha sonra da bu ülkede kaliteli bir eğitim programı seçmek önemlidir. O nedenle yurtdışı eğitimi konusunda web üzerinde araştırma yaparak size uygun gelecek bir program belirlemeniz gerekir. Size tavsiye edebileceğimiz bir kaç linki aşağıda bulabilirsiniz.
Bu sitelerden ya da kendinizin bulabileceği daha değişik diğer sitelerden yaptığınız araştırmaların sonucunda belirlediğiniz kriterlere uygun bir yurtdışı eğitimi programı ile ilgili informasyon edindikten sonra başvuru sürecini yürütmek için bir danışmanlık firması kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu firmalar aracılığı ile hem daha doğru ve stressiz bir başvuru yapabilecek hem de bu firmalara hiç bir extra ücret ödemeyeceksiniz. Bu firmaların karı tamamen okullardan geldiğinden onların amacı sizin memnuniyetiniz olacaktır. Yurtdışı eğitim seçeneğiniz her ne olursa olsun en önemlisi doğru verilmiş bir karar olduğundan, bu tip firmalardan fikir almak ta doğru bir yaklaşım olacak ve seçenekleriniz çeşitlenmesini sağlayacaktır.

Ankara ve Istanbul’da şubeleri bulunan
Karya International
Ankara: 0312 466 6100
Istanbul : 0 212 293 7200
Web siteleri : www.karyainternational.com
Amerikada eğitim için www.amerikaegitim.com
Ingilterede eğitim için www.ingiltereye.com
Kanadada eğitim için www.kanadaya.com
Avustalyada eğitim için www.avustralyaegitim.com
Maltada eğitim için se www.maltaya.com

Adreslerini öneriyorum.