bildirgec.org

css teknik hakkında tüm yazılar

Her Web Tasarımcısının Öğrenmesi Gereken 9 Önemli CSS Yeteneği

pinkfloyd | 18 July 2009 11:49

Bu yazı giriş ve orta seviyedeki CSS öğrencilerine hitab etmektedir. Eğer CSS’yi sıfırdan öğrenmek istiyorsanız, o zaman muhtemelen pek çok teknikle, hile ile ve ders ile karşılaşmışsınızdır. Bu yazıda, her web tasarımcısının bilmesi gereken pek çok temel CSS yeteneklerine dair kendi yaklaşımımı yansıtmaya çalıştım. Aşağıdaki makaleleri gerçekten seviyorum ve bu sebeple sizlerle paylaşmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz.

1- CSS Anahatları Oluşturmak

2- Stilleme ve Listeler Kullanma

css’de uzman olmanızı sağlayacak 20 css dersi

pinkfloyd | 14 February 2009 17:25

CSS’yi kodlamak kolay olabilir ancak buna rağmen her kodcuyu delirtebilecek bazı konseptleri de bulunmaktadır. Bu yazımızda kimilerine göre zor olan ancak anlaması oldukça kolay olan CSS derslerini bir araya getirerek CSS bilginizi bir adım daha ileriye taşımanıza yardımcı olacak dersleri inceledik.

1. CSS Sekmeler ve Navigasyon

1.1. Genişleyebilen CSS Sekmeleri Dersi
Genişleyebilir CSS sekmelerinin anlamı, sekmenin içerisindeki metnin uzunluğuna göre genişleyebilen sekme başlıklarıdır. Kodun özünde start.gif ve end.gif adında iki adet görsel bulunuyor. start.gif görseli boyutu genişletmek için kullanılırken end.gif görseli değişmeden kalıyor.

1.2. Gelişmiş CSS Menüsü
Bu rehberde Photoshop’taki watercolor efektini nasıl tasarlayabileceğiniz anlatılmış. Bu rehber size adım adım bir menü tasarımını nasıl kırpabileceğinizi ve ardından CSS kullanılarak nasıl onları bir araya getirebileceğinizi gösteriyor. Pek çoğunuz muhtemelen dikey ya da yatay menünün CSS ile nasıl kodlanacağını bilyorsunuzdur. Gelin şimdi bunu bir sonraki seviyeye taşıyarak CSS’nin position özelliğini kullanan gelişmiş bir menü tasarlayalım.

css öğreten uygulamalı kaynaklar

mglass | 28 July 2008 16:15

css-eğitici kaynaklar
css-eğitici kaynaklar

merhabalar yine bir başka css yazımla sizlerle beraberiz, daha önce CSS Teknikleri hakkında yazmış olduğum buradaki ve şuaradaki yazılarımdan sonra css üzerine son bir dokunuş yapıp başlıklar halinde css ‘i anlatmaktan çok bizlere noktasal bir uygulama gerektiğini anladım çünkü biliyorum ki bu saatten sonra hiç bir arkadaş saatlerini ayırarak css’i baştan sona tüm hatlarıyla öğrenemez ya da o kadar vakit harcamaya biraz çekinirler, oysa ihtiyacı olan noktlarda css denen kodlamayı nerde ve nasıl kullanacağını bilmesi onun için yeterli olacaktır. işte bu yüzden sizleri yeni kaynaklarla tanıştırmayı bir borç biliyorum.
öncelikle benim yeterli zamanım var ben oturur öğrenirim diyenlere işte CSS’e başlamak için bir kaynak. yok benim o kadar vaktim yok diyorsanız,
Bu başlıklara kısaca göz atın…
1 – Arkaplan ve css
2 – css ve listeler
3 – CSS pozisyon ve hizalama
4 – css stiller, tablolar ,formlar
5 – css ile daha fazlası için burayı tıklayın

101 CSS Tekniği Bölüm 2

mglass | 26 June 2008 14:00

Bildirgec yazarları son zamanlarda CSS üzerine pek çok bildiri yazmaya başladı. Bunlar dan biri de geçen haftalarda ben idim. css ile ilgili ilk bildirim Onlarsız Yapamadığımız 53 css tekniği başlıklı yazımın ardından 101 css Tekniği Bölüm 1 adlı bildirimde css tekniklerinden fazlasıyla bahsetmeye çalıştım ancak kaynakların yabancı ve bazı örneklerin açıklayıcı olmaması bir çok arkadaşın tavsiye ve yorumlarına yol açtı. fakat bu yazıma Kaldığım yerden devam edeceğimi söylemiştim . css ile ilginç bulunan bir kaç örneği daha sonra şahsen türkçeleştirip uygulayarak sizlerle paylaşacağım. gelelim
101 CSS Tekniği Bölüm 2‘ye

Onlarsız Yapamadığımız 53 CSS Tekniği

mglass | 09 June 2008 23:55

53 CSS Tekniği
53 CSS Tekniği

CSS çok önemli ve gün geçtikçe kullanımı artmakta. Cascading Style Sheets bizlere tablodan bağımsız tasarımlar ve kodlamaların yazı sıra kendine has seçici ve belirleyici , arayüz efektleriyle XHTML diline yeni başlayan arkadaşların çoğunun henüz tanışmadığı fakat bu işle biraz uğraşmış bir çok webtasarımcı arkadaşın kullanmadan yapamadığı bir çok tekniği içerisinde saklamaktadır.

Geçen bir kaç yıl içinde CSS üzerine bir çok makale yazıldı çoğu HTML dilinin tablolardan ayıklanmması ya da tablosuz tasarımda büyük bir websisteminin tasarımının tek bir dosya ile nasıl saniyler içerisinde değiştirilebileceğini anlatan makalelerdi .