bildirgec.org

çocuk gelişimi hakkında tüm yazılar

Çocuk gelişimi

TorosU | 19 June 2012 16:38

Kamu alanındaki Sosyal Hizmetler ve Çocuk esirgeme kurumlarında ve diğer rehberlik ve araştırma merkezlerinde artık büyük çoğunlukla çocuk gelişimi ve psikoloji önlisans ve lisans mezunları atanacakmış. Çocuk gelişimi içerik olarak nasıl bir bölüm, hangi üniversitelerde bu bölüm var bilen var mı?

çocuklar için resim yapabilecekleri boyama sayfaları

biSGen | 30 April 2009 18:04

Resim yapmak, çocuk için belki de en geniş anlamıyla kendini ifade ediş biçimidir. Zira bu sayede çocuğun kendi ve çevresi hakkındaki duygu ve düşüncelerini öğreniriz. Resim yapmanın daha pek çok yararlarını sayabiliriz. Söz gelimi; küçük kas gelişimi, bedensel, motor ve bilişsel gelişimi, estetik gelişimi vb…
Bu konuda biraz olsun açıklama arayanlara bu (Bedensel ve Ruhsal Gelişimin En Renkli Sırrı: Resim Yapmak/ Çetin Özbey) ve şu (Okul öncesi çocuklarda resim yapma becerisi kişilik yansıması ifade eder mi? ) linklerdeki yazıları okumalarını öneriyorum. Bir baba, bir eğitimci (her ne kadar branşım farklı olsa da) olarak epey işime yaradı benim.
Madem resim yapmak çocuk için bu kadar önemli/gerekli; anne-babalara, eğitimcilere bu konuda büyük sorumluluk düşüyor demektir.
Paylaşımı seven bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm ve ben de aile geleneğimi bozmayıp elimdekileri (belki de Paulo Coelho’nun “Zahir” kitabında bahsettiği gibi “iyilik bankası”na yatırım yapıyorumdur, kimbilir…) paylaşıyorum.
Görev yaptığım okulda anaokulu öğretmeni olan arkadaşım, oğlum faydalansın diye çocuklar için boyama sayfaları, oyunlar, yap-boz’lar ve daha bir sürü faydalı etkinlik bulunan link yolladı bana. Ben de başka çocuklar da faydalansın diye sizlerle paylaşıyorum bu linkleri…
Merak etmeyin ona bu linkleri bildirgeç’te paylaşacağımı da söyleyip iznini aldım.
Ve ona söz verdiğim gibi; bu yazı, özlem öğretmene ithaftır.

http://www.123coloring.com/
++++

http://www.nationalgeographic.com/coloringbook/archive/
++++

Kurallar..

pillibebekkuyuda | 19 August 2008 09:38

Okulun yolu taşlarla dolu,
Biraz da yokuş, yap beni bir kuş..

-Çoraplarının rengi, okul kurallarına aykırı, saçlarını sadece toplaman yetmez, örgü de yapacaksın..

Sanırım, kendisi dağılan bir kafanın, örgüyle toplanacağını düşünüyordu..Hemen saçlar örgü yapılır, örgü başlangıç noktasından itibaren, bir makasla, ”şak” diye kesilir..

-Al sana örgü..

Onlar, bedenlerimizi düzenlemeye çalışırken, ruhlarımızın nasıl olduğunu biliyorlar mıydı, acaba ?

Her düzene karşı çıktığımda, amacım düzenlere karşı çıkmak mıydı, yoksa başarının, düzenle geleceğine olan inançsızlığımla, kendi yolumu çizmem mi ?

Disleksi

siyah zeytin | 10 August 2007 11:32

http://kultur.sabah.com.tr/2007/01/26/kit136-110001-20061229-1100.html

Türkiye’de müzik eğitimi ve drama eğitimi:Mahiye Morgül

biSGen | 05 July 2007 22:05

Merhabalar size Türkiye’de çocuk gelişimi ve yaratıcı drama
konularında emektar birini ve onun sitesini tanıtmak istiyorum. İstiyorum çünkü çocuk gelişimini ve çocuk gelişiminde dramayı önemsiyorum. Mahiye Morgül öğretmenimiz isterseniz “> kendisi tanıtsınkendisini.Hazırladığı sitede ana başlıklar şöyle :
1. bölüm de hazırladığı kitaplarla ilgili küçük tanıtım yazıları bulabilirsiniz.
Çocukluk Çağı Müzik Eğitimi,
Müzik Çalışalım,
Oyunlu Şarkılar,
Eğitimde Yaratıcı Dramaya Merhaba
, Müzik Nasıl Öğretilir

ÇOCUK KİTAPLARININ ÖZELLİKLERİ

siyah zeytin | 18 November 2006 00:07

Çocuklarımıza okuma sevgisi kazandırmak ve kitapları sevdirmek için biçimi ve içeriği ile ilgili pek çok özelliğe dikkat edilmeli.

  1. Ciltlemelerinin sağlam,
  2. boyutlarının gelişim özelliklerine uygun ve rahatça taşınabilir olması,
  3. resimlerinin anlaşılır,
  4. konuya uygun ve hayal güçlerini geliştirecek biçimde sanatsal değerlerinin olması önem taşır.

Kapak ise konu ile ilgili ve ilgi çekici olursa çocuğun ilgi kurması kolaylaşır.

  1. Renk uyumu ve çağrışıma açık olan resimlerden oluşan kapağa sahip kitaplar ile çocukların çabuk bağ kurduğu bir gerçek.
  2. Yazı büyüklüğü ve karakteri ise:
  1. 1. sınıf ve okumaya başlayanlar için 24 punto,
  1. 2, sınıf için 18 punto,
  1. 3., 4. ve 5. sınıf için 12 punto,
  1. 6., 7. ve 8. sınıflar için 10 punto harflerin kullanıldığı kitapların seçilmesi okuma hızını ve devamını olumlu yönde destekleyecektir.
  2. Parlak ışığı yansıtan kağıtların kullanıldığı kiatplar yerine sağlam dayanıklı ve mat kağıtların olmasına dikkat edi

ALİ BABANIN SIRRI

regina | 26 July 2006 09:25

ALİ BABANIN SIRRI

Çocuk büyütürken hepimizin kendince keşfettiği şeyler vardır. Zaten hali hazırda o çocuk bizim mucizemizdir ve yaptığı her şey inanılmaz, her başımıza gelen eşsizdir. Ama ya şu Ali Babanın Çiftliğinin pasiflora etkisi?? Ağlayan, annesi çalışan, tüm sorumluluğu ve sevecenliği ile hayatınızın merkezinde olan can parçanız soluksuzca ağlarken ne yaprasınız? cevap: HERŞEYİ ! …Herşeyi denemeden önce ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİNİ denemenizi tavsiye ederim. Ancak dikkat edin ağlam eylemi sürekli devam eder, şarkınıza ara vermezseniz kuzular miyavlamaya, inekler havlamaya başlar ! hoş, şarkının tınısıyla uyuşan bebecik bunu henüz ayırdedemez durumda ama siz yine de çiftliğe bilmediğiniz hayvanları almayın !!!

İndigo Dergisi, İkinci Sayısıyla Yayında!

indigoturks | 15 November 2005 17:25

İndigo Dergisi Kasım Sayısı:

www.indigodergisi.com

Geçen ay yayına giren internet dergimiz büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı. Okuyucularımızın samimi destekleriyle hızla büyüyeceğimize ve sosyal sorumluluk alanındaki vizyonumuzda ilerleyeceğimize yürekten inanıyoruz. 2.Sayımızda dikkat çeken konularla, röportajlarla, makale ve köşe yazılarıyla huzurunuzdayız.

Kasım sayımızdan bazı başlıklar:

“İstanbul’un Sokak Hayvanları Sorunu Beş Yılda Halledilir” “Müzik, Yeni Çağın Şifa Kaynağı” “Doğal Bir Tedavi Yöntemi: Homeopati” “Okul Öncesi Döneminin Önemi” “İstanbul, Göztepe Parkı’na Cami Projesi” “Otistik Çocuklar İçin Bir Yaşam Köyü” “Atıklar Biyodizel Yakıta Dönüştürülebiliyor” “Eğitimde Akustik Koşullarının Önemi” “Hayat Üçgeni: Deprem ve Korunma” “Yeni Çocukların Bilimi” “Daniel Jacob ile Eğitim Üstüne”