bildirgec.org

branding hakkında tüm yazılar

En tuhaf 8 vücut modifikasyon yöntemi

admin | 25 December 2010 12:46

kaynak

Dünyanın en tuhaf 8 vücut modifikasyon yöntemi.

eyeball tattoo
eyeball tattoo

1. Gözbebeğine yapılan dövme Eyeball tatto.
Birinci sırayı herhalde göz bebeğine yapılan bu gözbebeği dövmesi alır desek yalan olmaz hani. Cornea dövmeciliği mümkün değil gibi görünüyor ancak 2000 yıldır biliniyor ve yapılıyor. 19. yüzyılda yaygın hale geldi ve aynı zamanda cornea scarlaşması ve leukomi bozukluklarının giderilmesi için kullanılıyor.

scarification tattoo
scarification tattoo

2. Deriyi kazıma-soyma yöntemi. Scarificatio
Estetik ve ruhani bir mutluluğa eğişmek için kontrollu bir yöntemle yapılan yaratıcı ve artistik bir uygulama. Vücudun kazınması işleminde, deri kesilerek çizikler oluşturuluyor. Birçok insan tarafından diğer “tatto” yöntemine göre daha az acı olduğu söylenmesine rağmen, bu işlemi uygulayanlar bunun biraz daha yoğun bir işlem olduğunu belirtiyorlar.

Kurumsal Websiteleri Hakkında 10 Acı Gerçek

pinkfloyd | 15 April 2009 08:25

Hepimiz web sitelerimizi yönetirken hata yaparız. Ancak bu hataların doğası kurumunuzun büyüklüğüne göre değişir. Şirketiniz büyüdükçe, hatalar da değişecektir. Bu makale büyük boyutlu kurumların web sitelerinde karşılaşılan hataları incelemektedir.

Birlikte çalıştığım müşterilerin pek çoğu büyük boyutlu kurumlardır: Üniversiteler, büyük vakıflar, kamu sektörüne ait kurumlar ve büyük şirketler. Geçtiğimiz 7 yıl süresince bu kurumlarda sürekli tekrar eden yanlış fikirlere rastladım. Bu makalede bu yanılsamaları kaldırmayı ve insanları acı gerçekle yüzyüze getirmeyi planlıyorum.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız, zaten burada listelenecek problemlerin de farkındasınızdır. Ama umarım bu makale, şirketinizdeki diğerlerini ikna etmenize yardımcı olacaktır. Her durumda, web siteleri ve büyük boyutlu kurumlar hakkında 10 acı gerçekle yazımıza başlayalım.

1. Ayrı Bir Web Bölümüne İhtiyacınız Var

Pek çok şirkette web siteleri, ya pazarlama ya da BT birimleri tarafından yönetilmektedir. Ancak bunun sonucunda web siteleri kaçınılmaz olarak şirket içi politikaların bir parçası haline gelmektedir.

Gerçekte, bir web stratejisi için baskı yapmak bu her iki grubun da işi değildir. BT belki karmaşık sistemler oluşturmak için çok yetenekli olabilir, ancak bu, onların kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturabilecekleri ve bir çevrimiçi kimlik yaratabilecekleri anlamına gelmez.

Web Division
Zeldman, kurumların ayrı bir web birimi sahibi olmalarını telkin ediyor.

Öte yandan pazarlama biraz daha iyidir. Zira Jeffrey Zeldman’ın da makalesinde Bırakın web birimleri olsun makalesinde belirttiği gibi:

Web bir diyalogdur. Pazarlama ise tam aksine monologdur. Ardından tüm o semantik kodlama, CSS, zarar vermeyen betikleme, kart dizme egzersizleri, HTML çalışmaları, kullanıcıları erişilebilirliğe dahil etmek ve pazarlama birimlerinin ilgi ve yetenek alanına girmeyen daha pek çok ince ayrıntı gelecektir.