bildirgec.org

blaster hakkında tüm yazılar

Transformers’lar Geri Döndü

xerre | 22 May 2009 09:56

transformers 80 ve 90’lı yıllara damgasını vuran kült bir çizgi film. Yayınlandığı zamanlarda herkes transformers oyununu oynar hatta nedense herkes Autobot olmayı isterdi. Bu yüzden uzunca bir süre transformers oyuncakları çok ilgi gördü.
Şimdi o zamanları özleyen ya da “o zamanlar oynayamamıştım oyuncaklarıyla” diyenler için transformers’lar geri geldi. Bu kez mouse, usb ve usb çoklayıcı olarak.

motu ses kartı hakkında…

biSGen | 23 May 2008 12:15

bilgisayar ve müzik denilince aklımıza gelen ilk şeylerden biri ses kartları olmak zorunda… çünkü bilgisayarınızda harikalar yaratmanın tek yolu ram, işlemci vb olmuyor sözkonusu olan müzik ise… geçen gün kardeşim bir ses kartından bahsetti: motu…

motu
motu

geçtik bilgisayar karşısına başladık araştırmaya…
ilk durağımız doğal olarak motu’nun resmi sitesi oldu.
http://www.motu.com/
sitede örnek çalışmalar aradık hemen ve şu alttakiler çıktı karşımıza :
http://www.motu.com/products/software/
ama özellikle buradaki(Ethno Instrument)

ve şuradaki (Symphonic Instrument) örnekler bizi mest etti desem yeridir.

bu Symphonic Instrument sayfasından ( açılan sayfadan sonra next yazan yere tıklayın lütfen ) Gothik Circus olana tıklayınca bir küçük pencere açılıyor ve amerikalı yönetmen tim burton‘un çektiği bir filmin müziği -hani şu sound track dedikleri – çalıyor. (filmin hangisi olduğunu hatırlayamadım malesef. oğlum ısrarla örümcek adam diyor ama yanıldığını düşünüyorum ben. ) dinlemenizi tavsiye ederim.
ve diğerleri
ardından türkiye’de bu konuda neler yazılmış / çizilmiş araştırmasına girdik… burada oldukça detaylı açıklamalar bulduk.
şuradaki Ses kartı alırken hangi özellikler aranmalı! yazısı da güzel bir yazı…
yeri gelmişken, benim şu an kulladığım bilgisayarın ses kartı : Creative Sound Blaster Audigy

Creative SB Audigy
Creative SB Audigy

WikiPedia Güvenlik Riskleri Saçmaya Başladı

| 13 November 2006 08:00

wiki
wiki

bir kaç gün önce gördüğüm bir habere göre, bazı kötü amaçlı kimseler wikipedia‘da meşhur blaster solucanı için bir nevi yama kisvesi altında kendi zararlı kodlarını insanlara indirtmişler. Bildiğimiz gibi wikipedia‘ya isteyen herkes birşeyler karalayabiliyor. Yöneticiler oldukça hızlı müdahale edip dosyaları kaldırmışlar ancak bakın olay nasıl devam etmiş.
Kötü amaçlı amcalar, spam posta ile aynı yöntemi kullanıp insanları wikipedia-download(dot)org adresindeki, wikipedia’ya birebir benzeyen bir siteye yönlendirmişler. Site wikipedia’ya benzemekle kalmıyor, aynı zamanda alan adının kayıtları da sadece bir bilgi haricinde birebir aynı.
Sonuca gelirsek, wikipediaiyice gelişti, tanındı ve kullanılmaya başlandı. Ve artık kötü niyetli korsanlar tarafından bir araç olarak bellendi. Hem biz kullanıcılar, hem de wikipedia yöneticileri için biraz daha fazla dikkatli olmak zamanıdır.