bildirgec.org

bitkiler hakkında tüm yazılar

Bitkileriniz ile irtibatı kaybetmeyin

webking | 29 October 2009 16:15

Bitkileriniz Twitter da.
Bitkileriniz Twitter da.

Arkadaşlarınızla, ailenizle veya işinizle internet üzerinden konuşabilirsiniz. Ama bitkileriniz ya da bahçeniz ile internet üzerinden konuşabilir misiniz? Tüm tanıdıklarınız ve değer verdikleriniz online durumdayken, neden bitkileriniz de olmasın ki? Bitki Twitter Aparatı ile artık bitkileriniz de online. Onları ihmal etme gibi bir şansınız da artık yok. Bitkileriniz artık size suya ihtiyaçları olduğunda mesaj yollayacak ve daha sonrasında ise onları suladıktan sonra teşekkür edecekler. Tek yapmanız gereken bu aparatı bitkinin dibine dikmek o kadar.

Doğal gıdalar azalıyor!

AlperBlog | 18 July 2008 15:32

Tarlada yetişmiş ve son derece doğal görünen domatesler :)
Tarlada yetişmiş ve son derece doğal görünen domatesler 🙂

Bu konuyu yazmayı 4-5 gündür kafamda belirlemiştim.Dün tam yazacaktım ki kendimi hastanede buldum :). Sebebi ise kötü beslenmeydi.Dün yaşadığım o kötü tecrübemlede birkaç bilgi kattığım bu yazıya dikkat çekmenizi isterim.

Günümüzde aldığımız besinler, yediğimiz meyve ve sebzeler ne kadar sağlıklı?
Günümüzdeki meyve ve sebzelerin verimliliğini artırmak amacıyla bazı sentezlemeler yapılmakta ve bu sentezlemelerin bilinçsiz yapılması sonucunda hormonlu gıdalar oluşuyor.

Hormonlu Gıdaların zararları
Hormonlu gıdaların sık tüketilmesi sonucunda, vücuttaki hormon dengesi ve bağışıklık sistemi bozuluyor, ve hücreler zayıflayarak kanser riski çoğalıyor.

Hormonlu gıda nasıl anlaşılır?
Zamanında yetişmeyen gıdalara dikkat etmek ve her meyve ve sebzeyi mevsiminde yemek gerekiyor.

sanal bitki: hiç solmayacak çiçekler adına

| 04 June 2008 02:17

Gün geçtikçe insanların bitkileri daha iyi anlaması ve onları daha güzel şartlarda yetiştirmesi için yeni yeni tasarımlar ortaya çıkıyor. İşte bunlardan birisi de QianJun Gao’ nun konsept tasarımı olan bu şirin sanal bitki.

İçinde barındırdığı mekanizma sayesinde, gerekli bakım ve ilgi sağlanmadığında, çiçeklerinin üzerinde bulunan göstergelerle (termometre, higrometre, oksijen ölçer) sararmaya ve kendilerini salmaya başlayan yapraklarıyla, bitki yetiştirecek olan adaylara bilgi ve deneyim sağlayor.

Şifam olsun!

| 26 September 2006 10:50

“hafif” müdavimlerinin en çok teveccüh gösterdiği konuların başında bitkiler ve tedavi amaçlı kullanımları geliyor anlaşıldığı kadarıyla.

şiirlerinde cinsellik ve tarihin izlerini sürdüğümüz, nesnelerin şairi de demekte sakınca görmediğim ve türk şiirinin “uç beyi” olarak da bilinen ilhan berk’in “şifalı otlar kitabı”nı
edinmeden bu bitki yazılarını okuyor olmanız bağışlanamaz
bir kusurdur, eksikliktir bence!

dönemli yayıncılık baskısını bulmanız zor olabilir belki ama yky baskısını bir an evvel bulup soğan, sarmısak, biber, papatya, adaçayı vb onlarca bitki/sebze/meyvenin hikayesini ve şifasını okumanız şiddetle tavsiye edilir.

şifa niyetine!..

BİTKİSEL TEDAVİ

ozgursfk | 26 September 2006 00:46

Pek çok kişi, kendilerini kurtarabilecek şifalı bitkiler bulunduğu halde, çesitli hastalıklardan acı çekmeye devam ediyor. Eğer şifalı bitkilerimize karsı daha anlayışlı olabilseydik, ne kadar sağlıklı ve yaşama sevinciyle dolu olabilirdik. Bitkilerle ilgilenmeye başlayın, yavaş yavaş çoğu şikayetinizin sona erdiğini göreceksiniz . . .Çağın insanı sanki yapay bir yaşam sürdürüyor. Kendi içsel gücüyle ayakta kalabilmeyi unuttu sanki. Başarılı olabilmenin bir bedeli olarak, fiziksel ve ruhsal açıdan omuzlanmak istenen yükler, bedenlerimiz için kaldırılamaz bir hale geldi. Bunun sonucu olarak, öncelikle bağışıklık sistemimiz çöküyor ve bedenimiz her türlü kronik ve alerjik hastalığa açık hale geliyor. Dönüp doğaya bakmak ve onun olağanüstü dengesinden yararlanmak pek az kişinin aklına geliyor. İşte siz de onlardan biri olabilirsiniz. BİTKİSEL TEDAVİ ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL ÜRÜNLER BİTKİ SÖZLÜĞÜ BAHARAT DÜNYASI DENGELİ BESLENME