bildirgec.org

bilgi üniversitesi hakkında tüm yazılar

Ramadan’a hazır mıyız?

admin | 14 March 2011 15:18

Türk popüler müziği, aynı, sığ nehirde akıp duruyor hep. Kendi etrafında tur atan bir oyuncak gibi. Cesaretsiz yapımcılar, fotokopici söz yazarları, havada asılı kalmış vaziyetteler. Kağıt albümler, lunaparksız vokaller neredeyse üretilirken çöpe gidiyor. Ama neyse ki uzaktan beliren ışık kümeleri de var. Rengarenk, korkusuz, “yeni”nin peşinden yürüyen gençler. Onlar renkleri karıştırıyor, deniyor, çekinmiyor, farklı tatların ardından koşuyor. İyice kararan müzik aleminde onların sayesine pastel renkte ışıltılar beliriyor. Onlar, ışıklarıyla nehrin karşı tarafında.İşte o nehrin karşısındaki isimlerden biri, Ramadan. İlk albümüyle samimi, ısrarcı olmayan, sakin hatta neredeyse çekingen bir vokale hazır olup olmadığımızı soruyor. Tüm söz, müziklerin kendisine ait olduğu “Hazır mısın?”da, biri yeniden düzenleme olmak üzere dokuz şarkı yer alıyor. Synth pop’u alıp kendince yeniden üreten genç müzisyen, şarkılarındaki samimi sözleri, temiz altyapı ve düzenlemeleri ile övgüyü hak ediyor.İnternet sitelerinin başında, küçücük bilgisayar ekranlarının karşısında, profillerden, resimlerden, kamera görüntülerinden aşık olmaya çabalıyoruz. Böyle bir arkaplanın üzerine inşa edilen “Aşık Olasım Var”da tüm zamane gençleri gibi “ilk görüşte”, “sırılsıklam”, “hatta ölesiye” aşık olmak isteyen birinin hikayesinden bahsederken, “7 24”te bir türlü aklından çıkmak bilmeyen sevgilisinden yakınıyor. Arada kalma durumuna yoğunlaşan “Yüksek Kontrast”, demosu ile Ramadan’ın müziğiyle tanışmama vesile olan şarkıydı, genelde demolar, albüm kayıtlarına dönüşürken içlerindeki su kurur, demir çürür; amatörlüğün, yeni bir şeyler denemenin tadı tavsar. Neyse ki Ramadan’da öyle olmamış, şarkıların içlerindeki sevimli renk tonları korunmuş. Ki bu sözünü ettiğim üç şarkı, albümün diğer şarkılarından birkaç adım önde yürüyor. Ama albümün tümü özenli, eli yüzü düzgün parçalarla ilerliyor, hiçbir şarkıyı geçmek istemiyorsunuz. 80leri duyumsatan bir synth pop nehri, bu albüm. Bir ömür aynı kano ile üzerinde gezinmeyi seveceğiniz, eve dönmek istemeyeceğiniz bir nehir. Tabii nehre yansıyan Pet Shop Boys gölgesini ve kısmi bir Depeche Mode izini fark etmemek mümkün değil. Bu bir yergi değil tabii ki, Ramadan önümüzdeki albümlerinde muhakkak kendi suyunu, akışını bulacak.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010 (Videoları)

gkhnfnd | 06 July 2010 13:33

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010
Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

Bilgi Üniversitesinde, Linux Kullanıcıları Derneğinin öncülüğüyle 2-3 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen
Özgür Yazılım ve Linux Günleri adlı etkinliğe ait videoları sizlerle paylaşıyorum.

Videolar sırasıyla;

  • Matt Zimmerman – Ubuntu Inside Out
  • Chris Stephenson – Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Programları: Teori ve Pratik Arasındaki Büyüyen Uçurum
  • Free and Open Source Software for new contributors / Leslie Hawthorn (Google)
  • Mozilla, Firefox, and the Open Web / Brian King (Mozdev)
  • Akademik Çalışmalarda Özgür Yazılım / Bülent Özel (Bilgi Üniversitesi)
Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010
Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

Videoları bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Dünyanın en büyük ‘multi-touch’ ekranı Eyüp’te

darla singer | 01 February 2008 11:57

Başık herkese “Nassıl yaani?!” dedirtmiş olabilir, farkındayım. Burada görebileceğiniz, Icon dergisinin Şubat sayısında detaylarını okuyabileceğiniz gibi ekran Türklerin elinden çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi VCD ve POV bölümlerinin ortaklaşa hazırladığı yıllık öğrenci işleri sergisi ‘track07’de bulunan eserler, 2 metreye 3 metre büyüklüğünde 4 adet multi-touch ekranda gösteriliyor. Serginin konsepti ise ‘Temas’.

Dokunmak, ellemek, oynamak serbest ve fena halde zevkli! Sergi santralistanbul‘da ve 10 Mart’a kadar açık.

Ulusunuza ne yakışmaz?

qenomesum | 11 June 2007 11:21

runnaal mevzubahis haberi Haber7’den mimlemiş. ben bir de Hürriyet’teki adresini vereyim hem yorumlara da bakma fırsatınız olur. Zira haber metni açısından iki sitede bir farklılık yok. Amacım haberin tamamıyla ilgili bir yorum yapmaktan ziyade haberin bir bölümüyle ilgili hafif okurlarının, yazarlarının yorumlarını duymak.

Habere kısaca değinirsek, diyor ki:

Yunanlıların %77,7’si Türkiye’yi tehlike olarak görüyormuş, ulusal vicdanlarını %18 ile milli marşın yazarı Dionosis Solomos (aslı Dionysios Solomos imiş) temsil ediyormuş, %17,7’si İstanbul ile, Karadeniz ve Ege bölgeleri ile Kıbrıs’ı, “Kaybedilmiş vatan toprakları” olarak niteleyerek, savaşarak geri alınmaları gerektiğine inanıyormuş, ancak yine aynı Yunanlıların %80,35’i ise bu alanda askeri yöntemlerin kullanılması gerektiğine inanmadığı yönünde görüş bildirmiş. Ülkelerinin tanıtımına en fazla katkı sağlayan isim olarak da sinema sanatçısı, şarkıcı ve aktivist, eski kültür bakanlarından Melina Mercouri‘yi göstermişler.

üniversitede eşcinsel kulübü

esatergun | 21 March 2007 19:13

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu , LGBT (Lezbiyen Gay Biseksüel Transseksüel- Travesti) kulübü, üniversite sınırlarında resmiyet kazandı. Bilgi Gökkuşağı LGBT adıyla bir ay önce kurulan kulüp, üniversite yönetimine takılmadan faaliyetlerine başladı.

özgürlükler ülkesinin özgür üniversitesinin özgür kulübü… darısı diğer üniversitelerin başına mı diyelim, ne diyelim bilmiyorum.

ps: henüz üniversitenin kulüpler sayfasında kendisine yer bulamamış.

IQ ve VCD

brbrc | 24 August 2006 17:27

internette biras arama yaptım fakat tatmin edici tarzda IQ testine rastlayamadım bana şu tarz özellikle alttaki şekilli sorular tarzında sorular lazım 😀 ama düşündüğünüz gibi IQ ölçmek değil veya kendimi geliştirmek. amaç pratik yapmak ve önümde vcd özel yetenek sınavı var ona hazırlanmak yardımcı olursanız sevinirim. 😀 hatta bu sınavla ilgili bilgisi olan da paylaşırsa ayrı bi sevincim olur onun içinde 😀