bildirgec.org

alfa hakkında tüm yazılar

BFT

Chat Noir 1 | 02 December 2009 16:19

BFT beyin frekans teknolojisi anlamına geliyor.Bu teknooji kullanılara beyin dalga kalıpları değiştirilerek kişilerin kendilerini geliştirmeleri yada problemlerini çözmeleri sağlanabiliyor.İnsan beyni beta,alfa,teta ve delta dalga düzeylerine sahip.yani belirli frekans aralıklarında bu dalgaları yayıyor.Beta dalga düzeyi beynin en yüksek aktivite düzeyi..Alfa dalgaları uyanıkken gözlerimizi kapadığımızda ortaya çıkıyorlar.Teta dalgalarına rüyalı uyku döneminde,delta dalgalarına ise derin uyku döneminde görülüyor.Natura sound therapy programı deniz,şelale,kuş sesi gibi çeşitli doğa seslerini dinleyebilmenize olanak sağlarken hemde isterseniz alfa,beta,teta ve delta düzylerinde frekanslar yayınlayabiliyor.Ama tabi kullanım sürelerine dikkat etmek gerekiyor.Bunun dışında Banu gökçülün bu konuda oluşturmuş olduğu cdler var.Yalnız bu cdleri epilepsi ve sara hastalarının,kalp pili takanların ve hamilelerin kullanmaması gerekiyormuş.İlginç bir teknoloji gerçekten ancak bence bilinçsizce kullanılmamalı,süreler ve uyarılar dikkate alınmalı.

F*ck Beta

wanadooo | 15 September 2008 21:48

f*ck beta, sitesi web 2.0 olayının yaygınlaşmasıyla birlikte o rüzgara kapılan ve yeni yapılan herşeye beta uygulamasını patlatan (bilgisiz) kitleye karşı başkaldırı niteliğinde. (bknz. gmail 3 yıl geçmesine rağmen hala beta). Sitenize koymanızı istedikleri düğmeler yardımıyla kampanyaya destek verebilirsiniz.

Smart’a Rakip MyCar

kapuska | 22 July 2008 23:11

Tasarımı Londra’da, üretimi Hong Kong’ta yapılan bu sevimli şeyin adı ‘MyCar’. Zat-i alileri, Nice’ın son projesi olup Smart‘ı tahtından edecek gibi gözüken, bir şehiriçi elektrikli araba. Otomobilde efsane tasarımcı Giorgetto Giugiaro‘nun (aralarında Alfa Romeo 156, Bugatti 18/3 Chiron, Lotus Esprit, Maserati Coupé ve Volkswagen Passat olduğu otomobilleri tasarlamıştır) şirketi Giugiaro of Italdesign tarafından tasarlanan bu araç, 18,000$’lık fiyatıyla birkaç yıl içinde Avrupa yollarında bol bol görülecek gibi gözüküyor.

Firefox 3 Geliyor! (17 Haziran)

AntiHumanIST | 13 June 2008 11:22

Firefox3’ün son deneme sürümü Release Candidate 2’nin yayınlandığı şuradaduyurulmuştu. Ve bazıları indirmek için son halini bekliyordu. RC3 ün duyurulmasından saatler sonra, 34 aydan daha fazla süren geliştirme çabalarından ve binlerce yardımın ardından gururla sunuma hazır hale getirilen Firefox 3 nihayet 17 Haziran Salı günü piyasaya çıkıyor.Spread Firefox gününde Guinness Rekorlar Kitabı’na yazılacak bir rekor için hazırlanın.mozilla org sitesi sunum için party şapkalarımızı takıp büyük güne hazırlanmamızı iştemiş.

Firefox 3 ile gelen bazı yenilikler şöyle,
-yerimi ekleme bağlantılı yenilenen adres barı
-yenilenen yerimleri yöneticisi
-yeni ikonlar,
-güvenli add-on güncellemeleri,
-yenilenen şifre yöneticisi
-tam sayfa yakınlaştırma,
-ve tonlarca yenilik
kaynak: 12

nedir bu beta modası?

lateralus | 20 October 2006 14:16

yanılmıyorsam google ile başlayan, internet ortamındaki hizmetlerini beta olarak sunma modası ne zaman sona erecek? moda diyorum çünkü microsoft’tan yahoo’ya ve irili ufaklı tüm şirketler internet ortamında sundukları servisleri beta olarak lanse etmekteler. birisi cinslik olsun diye gamma çıkarırmı diye merak ediyorum. yahoo yapmıştı sanki bunu…

ZEYTİN- Çok Eski Bir Dostla Etimolojik Yolculuk

tenedian | 10 October 2006 23:16

Bu yıl zeytinin “var” yılı. Biliyorsunuz, zeytin bir yıl bol ürün verir, ertesi yıl part-time çalışır. Halkımız ürünü bol olan yıllara “var yılı”, az ürün verdiği yıllara ise “yok yılı” der. Dağda bayırda kendi kendine çıkana “delice zeytin”. Peki zeytine niye zeytin der?
Alfa’yı bilirsiniz değil mi? “A”dır. Ama “A” nedir? Öküzdür. Beta? Ev (beth). Gama? Deve! (gamal. Camel’a ne çok benziyor!…).
Alfa, beta, gamayı öğrendik. Zeta nedir, zeta? Zey, yani zeytin! Akatça’da zertum, İbranice’de zeyt, Arapça’da zeytun. Eh biz de önceleri zeytun deyip sonra da dilimiz kurallarına uydurmuşuz zeytin diye.
Bu zeytinin yolculuğuydu. Bir de yağı var; oil diyorlar hani. Oil’in izini sürelim: Eski Yunanlılar elaia, Giritliler elaiva, Romalılar da olea demişler. Fransız, Alman ve İngilizler de bu dostumuzun meyvası için olive, yağına da oil veya çok benzeri sözcükler kullanmışlar. Olea veya elaiva’nın geldiği yer ise tahmin edebileceğiniz gibi zeytinin anavatanı olan Ortadoğu’dan: “Ulu” ibranice’de yağ demek. Yağ çıkarılan bitki veya yağlı niyetine kullanmış olmalılar. Ulu” da zamanla elaion olmuş Yunanlılarda. Romalılar oleum demiş. Oil öyle öyle doğmuş. Oil ile ilgili herşeyi buradan öğrenebilirsiniz.
Güzel Türkçemize gelince: Zeytinin yolunu izledik, nereden geldiğini öğrendik. Peki “yağ”?
Ne kadar Türkçe kokuyor değil mi? Yuğ gibi, tuğ gibi,…”Yağ”ın yolculuğu da uzun. Onu da başka bir yazıda inceleriz artık, mesela konusu “yağcılık” olan bir yazıda…

GÜNÜMÜZÜN SİLAHI NBC

ozgursfk | 26 September 2006 00:37

Günümüzün Silahı Olan NBC hakkında çeşitli bilgiler edinmek isterseniz. Özellikle Kitle İmha Silahı nedir? Hedefleri nelerdir? Nasıl Korunulur? Nasıl bir tesis de korunulur? Maruz Kalındığında tedavi yöntemleri nelerdir? öğrenmek isterseniz bir GATA NBC BİLİM DALI ‘ nın sitesine bakmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 aynı kouyla ilgili diğer isteler.