bildirgec.org

2010 filmleri hakkında tüm yazılar

127 Hours (2011)

AsetilCoa | 25 September 2010 17:21

Aron Ralston
Aron Ralston

Amerikalı dağcı Aron Ralston 2003 yılında Utah’da bir kanyonda tek başına kayaya tırmanırken dengesini kaybetti, yuvarlandı ve yüzlerce kiloluk bir kaya sağ kolunun üzerine düştü. Bu ıssız kanyonda bağırsa da fayda etmeyeceğini biliyordu. Sıkıştığı ve kollarını kullanmadığı için telefonla yardımda çağıramıyordu. Günlerce hareketsiz kaldı ve yaşama o kadar bağlıydı ki oradan kurtulmak için kolunu bile feda edebilirdi. Kendi ağzından anlattıklarına göre önce bileğindeki kemikleri kırdı. Kurtulamayınca sol koltukaltına yerleştetirdiği kör bıçakla omuz hareketleri sayesinde kolunu kesmeye başladı. Ve kolunu tamamen kesip oradan kurtulması 3 gün sürdü.

Aron Ralston&James Franco& Danny Boyle
Aron Ralston&James Franco& Danny Boyle

İşte bu çılgın dağcının inanılmaz yaşam öyküsü “127 hours”ismiyle Aron Ralston‘un kendi hayatını anlattığı “Between a Rock and a Hard Place” adlı kitabından beyaz perdeye uyarlanıyor. Filmin yönetmeni ve senaristi Oskarlı Danny Boyle. Dağcıyada Altın Küre ödüllü, yetenekli aktör James Franco hayat verecek. Lizzy Caplan Ralston’un kız kardeşini, Clémence Poésy ise sevgilisini canlandıracak.

Eat Pray Love (1 Ekim 2010)

AsetilCoa | 16 August 2010 18:45

“Eat Pray Love”Elizabeth Gilbert‘in Türkiye’de “Ye Dua Et Sev” diye yayınlanan kitabının beyazperdeye uyarlaması. Başrolde Julia Roberts‘ı görüyoruz. Ayrıca oyuncu kadrosu James Franco, Javier Bardem, Richard Jenkins, Billy Crudup gibi tanınmış oyuncularla dolu. Yönetmen ve senarist ise Ryan Murphy.

Kitap 30’lu yaşlarında başarılı, mutlu, imrenilecek hayatı olan bir kadının boşanma ve ardından gelen depresyonla başlayan içsel seyahatini ve kendini keşfedişini anlatan sıcacık bir anı kitabı. Filmde de aynı sıcaklık Julia Roberts’ın sempatikliği ile sağlanmış gibi görünüyor. Filmde Julia Roberts Elizabeth Gilbert’ı canlandırıyor ve onun ağzından hayatını dinliyoruz.
Film1 Ekim’de vizyona girecek. Bakalım kitabının yakaladığı başarıyı yakalayabilecek mi. Merak edenler için işte fragman.

RED (2010)

AsetilCoa | 31 July 2010 11:31

BRUCE WILLIS, MORGAN FREEMAN VE JOHN MALKOVICH AYNI FİLMDE

Warren Ellis’in RED adlı çizgi romanından uyarlanan bu film oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Bruce Willis, Morgan Freeman, ve John Malkovich haricinde Mary-Louise Parker, Karl Urban ve Helen Mirren gibi oyuncular da var.

Film Bir CIA ajanının(Bruce Willis) bulaştığı belalara karşı takım arkadaşlarıyla birlikte verdiği mücadeleyi anlatıyor. Konusu bana pek de orjinal görünmedi ama çizgi romanın içeriğini bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum. Zaten böyle bir film konusu iyi olmasa bile sırf kadrosu için izlenir.

ABD’de Ekim ayında vizyona girecek. Türkiye vizyon tarihi ise henüz belli değil.

Nicholas Sparks Kitapları Teker Teker Aşk Filmi Oluyor…

AsetilCoa | 20 May 2010 12:19

Message in a Bottle(1999)
Oyuncular: Kevin Costner, Robin Wright

Theresa adlı bir kadın sahilde bir şişe ve şişenin içinde bir mektup bulur. Mektuptan çok etkilenir ve mektubun yazarını aramaya koyulur…

A Walk to Remember(2002)
Oyuncular: Mandy Moore, Shayne West

Hem klasik bir lise filmi hem de klasik bir zengin kız, fakir oğlan filmi…Şımarık çocuk ceza olarak okulda tiyatro oyununda oynamak zorunda kalır ve sessiz sakin esas kızla tanışır.