bildirgec.org

2007 seçim hakkında tüm yazılar

Adayımız konuşuyor.

aggali | 10 July 2007 16:40

“Sevgili Vatandaşlarım,

Beni hepiniz tanırsınız, ben Muhteşem Heptengötürür.

Kendimizi; bizi tanımayanlara tanıtmak boynu(zu)muzun borcudur. Biliyorsunuz ben ilk defa karşınıza muhtar adayı olaraktan çıktım. O zaman fakir bir delikanlıydım. Mahalle olarak bana güvendiniz, muhtarlık mührünü bana verdiniz. Allah “Yürü ya kulum” dedi bana ve 5 sene içinde 2 apartman, bir de yazlık sahabı oldum.

Derken; bir sonraki seçimde “Allah’ın inayeti ile” büyüklerimiz elimizden tuttu ve ben belediye başkanı adayı oldum. Bana yine güvendiniz ve belediye başkanı oldum. Bu seçim dönemi içinde yine yaptığım hizmetlerin küçük bir nişanesi olarak, imara açılacak bir bölgede 500 dönüm arsa sahabı oldum.

Oy! Oy! Oy! Oylarla oynadık, iş bitti.

aggali | 07 July 2007 20:55

Seçime az kaldı, herkes vatandaştan nasıl oy alacağının hesabını yapmaya başladı. Hepimiz biliyoruz; oylarımızı aldıktan sonra (bir dahaki seçime kadar) bizi unutacaklar.

Unutulmak isteyenlere diyeceğim bir şey yok. Ama ben unutulmak istemiyorum ve verdiğim oyun gerçekten bir işe yaradığını hissetmek istiyorum. Sizce oyumuzun gerçek değerini verecek bir parti var mı ortada?

İçinizden bir-iki kişi şu ya da bu parti iyidir, diyebilir. Bana göre birbirinini aynısı gibiler. Bunun en güzel örneğini verilen vaatlerin neredeyse aynı oluşundan çıkarabiliriz aslında.

Birleşmek ya da birleşememek

aggali | 05 June 2007 10:23

Siyasi partiler birleşmeli mi? Sorulması gereken sorulardan biri, belki de en önemlisi bu. Aslında sorulması gereken daha önemli bir soru var. Partiler neden birleşir?
İsterseniz önce bu soruya cevap arayalım. Efendim denilen o ki: partiler barajı aşmak için birleşir. Tamam da adama sormazlar mı; madem tek olarak barajı geçemeyeceksin, neden partileşiyorsun? Bu sorunun karşısındaki cevabı da sanırım hepimiz biliyoruz.
Siyasi partilerin oy kaygısının ayyuka çıkma zamanı nedense hep seçim dönemlerine denk geliyor. Diğer zamanlarda vatandaşa ve isteklerine pek sıcak bakmayan siyasi partiler; seçim zamanlarında ‘Müşteri velinimetimizdir.’ sloganından hareketle, seçmenin isteklerini göz önüne alarak birleşirler.(Seçimi kazandıktan sonra bölünürler ama konumuz o değil.) Bunun adına istediğniz şeyi diyebilirsiniz, karar tamamen size ait.
Şimdi, sormamız gereken şu aslında. Hem sağda, hem de solda neden birleşmeler oluyor? Kaygı duyulması gereken nedir ki; bu birleşmelerin yapılması için elden gelen herşey alelacele yapıldı. bu siyasi parti birleşmeleri bu kadar önemli mi? Birleşmezlerse kıyamet mi kopacak, ya da rant gelirlerini başkaları mı kapacak.
Sonuç olarak ülkemizde adet olduğu üzere, seçim öncesi siyasi parti birleşmeleri dönemi başlamış bulunmaktadır. Memleketimize hayırlı, uğurlu olsun efendim