bildirgec.org

2007 genel seçimleri hakkında tüm yazılar

Olay seçim kehaneti!

nebilim | 11 July 2007 14:30

Ülke seçimle yatıp seçimle kalkıyor, hepimizin malumu. Doğal olarak da her gün yeni yeni anketler yayınlanıyor; taraflı olanlar çok belli oluyor lakin tarafsızını belirlemek pek de mümkün değil.

Ben de bu gündeme ayak uydurup, yayınlanan secim anketlerinin bir çoğunu göz önüne alarak kendimce bir öngörü de bulunmak istiyorum.
Öncesinde kısa bir süre evvel birleşmeyi kararlaştıran iki parti arasındaki ayrılığa değinmek istiyorum. Bu partiler de malumunuz adını Demokrat Parti olarak değiştiren eski DYP ve ANAP. Hayal edilen birleşmenin AKP’nin hayalindeki iktidara engel teşkil edeceği sebebiyle girişildiğini düşündüğüm iç bir harekatla engellendiği kanısındayım. Dört partili bir mecliste AKP’nin iktidar olma umudu hiç de olası değil. Bu sebeptendir ki girişilen parçalama operasyonuyla Mumcu ve Ağar’ın arası açılarak birleşme engellenmekle kalmamış, iki parti arasında birleşme konusundaki istikrar kösteklenerek seçmenin nezdinde bu partiler aleyhine bir güven bunalımına mahal verilerek meclise girecek dördüncü partinin önü kesilmiştir.