CSS web tasarımında en çok kullanılan kodlama türüdür. Tartışmasız olarak harika şeyler çıkartabiliriz. Yeter ki nerelerde ve nasıl kullanacağımız hakkında bilgimiz olsun. Bunun yanında CSS tasarımlarımız da 4 şekilde kullanılır ve hepsinin ayrı sebepleri vardır.1) Dahili Stillendirme
Bir HTML dökümanı içerisinde etiketinin açılışı ile kapanışı arasına açacağımız


.....
2) Harici Stillendirme
Bu yöntemde ayrı bir stil dökümanı hazırlanıp ".css" uzantısıyla kaydedildikten sonra bu dosya HTML dökümanına etikenin açılışı ile kapanışı arasına açılacak etiketi içinde yapılan CSS döküman yolu tanımlaması ile dahil edilir.
Örneğin:

...
3) Import İle Stillendirme
Bu yöntem harici stillendirme ile aynı maksadı taşımakla beraber uygulama yöntemi harici stillendirmeden ufak bir farkla ayrılır. Bu teknikte dahili CSS dosyası oluşturur gibi


...
4) Satır İçi Stillendirme
Bu yöntemde ayrı bir stil dökümanı hazırlanıp ".css" uzantısıyla kaydedildikten sonra bu dosya HTML dökümanına etiketinin açılışı ile kapanışı arasına açılacak etiketi içinde yapılan CSS döküman yolu tanımlaması ile dahil edilir.
Örnek:

...
Hangisini Kullanmalıyız
Tek bir HTML dökümanının görünüm özelliklerini biçimlemek için dahili stillendirmemiz, birden fazla HTML dökümanının ortak görünüme sahip olması için olması için tek merkezli harici stillendirme dökümanı kullanmamız, bazen de bu ikisinin yetersiz kaldığı anlık durumlarda satır içi stillendirmeyi yapmamız gerekebilir.Tahmin edeceksiniz ki, anlık ve mecburi durumlar haricinde satır içi stillendirmeyle dolu bir HTML dökümanı hazırlamanın aslında eski karmaşık ve düzenlenmesi sıkıtnı yaratacak tasarım yapısından pek farkı kalmayacak.Yine de sonuç itibariye atama yöntemleri tamamen sizin kişisel insiyatifinizde.