Türkiye’de hızla gelişen internet altyapısı, firmaları internet üzerinden e-ticaret yapmaya gün geçtikçe daha çok teşvik ediyor. Kitap, teknolojik ürünler, hediyelik eşya, çiçek derken internet üzerinden satılması en zor ürün kategorisi olan ayakkabı sektörüde sanal alemde boy göstermeye başladı.Bunu okuyan bir çoğunuz “..ayakkabı almadan önce muhakkak denenmelidir..” diyecektir. Ancak doğru şekilde yapıldıktan sonra internetten ayakkabı satışının da mümkün olduğu bilinmektedir. Örnek : 1 2 3Bu alanda Türk internet dünyasında uzun zamandır yaşanan boşluk yavaş yavaş güçlü oyuncular tarafından dolduruluyor. Sıralayacak olursak :

www.pabbuc.com : Her türlü ayakkabı, çanta ve aksesuar satışı yapmayı hedefleyen site henüz ilk zamanlarını yaşıyor. Kullanıcılarına ücretsiz kargo, ücretsiz değiştirme ve iade, en ucuz fiyat garantisi, aynı gün kargoya teslim garantisi ve peşin fiyatına 8 taksit gibi seçenekler sunuyor. Şu anda ürün çeşitliliği zayıf. Fakat her geçen gün yeni model ve markalar ekleniyor. shoes.com’a olan tasarım benzerliği ise gözlerden kaçmıyor!

www.yesilkundura.com : Yeşil markasının online satış amaçlı geliştirdiği sitesi. Yeşil mağazalarında bulunan ürünlerin çoğu bu sitede de mevcut. Ürün çeşitliliği ile göz dolduran site daha çok internetten bak, mağazadan al konsepti ile tasarlanmış. Yeşil mağazalarının internet vitrini tadında.

www.barcinspor.com : İzmir’de hatırı sayılır bir ismi olan Barçın Spor Mağazalarının online satış için geliştirdiği site. Profesyonel tasarımı ve sağladığı imkanlar ile göz dolduruyor. Ürünler hakkında yeterli bilgi bulunmayışı eksik bir yön olsada satılan markaların dünyaca ünlü markalar oluşu pek de fazla açıklama yapılmasına ihtiyaç doğurmuyor. Sadece spor ayakkabı ve aksesuar satışı yapan site Barçın Spor’un gücünü arkasına alarak ilerliyor.www.spotayakkabi.com : Uygun fiyata ayakkabı satışı yapan site Türkiye online ayakkabı liginin en eski oyuncularından. Bir çok markayı bünyesinde bulunduran ve uygun fiyatlı satan sitede satılan markaların gerçek olup olmadığı ise tam bir muamma. Kredi kartı ile satış ve ürün değişimi gibi mevzular ise pek mümkün gözükmüyor. Rakipleri ile aynı kategoriye girmesede en eskilerden biri olarak bu listeye girmeye hak kazanıyor.Türkiye’de hızla gelişen bu sektörde bakalım kim rakipleri arasından sıyrılacak. Hep birlikte takip edeceğiz.