Hepimiz zaman zaman aşağıdaki yada benzeri ekran görüntüleriyle karşılaşıyoruz.

Önce Dikkat! Her ne kadar eleştirsek de Microsoft birçok şeyi bizim iyiliğimiz için geliştiriyor. Bu tür mesajları aldığımız birçok durum için Windows’un haklı olduğunu unutmamak lazım. Bazen dikkat etmiyoruz ama o dosya başka bir ekranda yada programda açık olabiliyor. Bu nedenle bu sorunları öncelikle normal yollardan çözemeye çalışmak daha iyi.
Ne Zaman Unlocker? Bazen öyle dosya yada klasörler oluyor ki; ne yaparsanız yapın hatta bilgisayarı kapatıp açsanız bile silinmiyorlar. Bence Unlocker bu durumlarda kullanılabilecek bir program.
Unlocker Yöntemi
1. Silinmeyen dosya yada klasöre sağ tuşla tıklayıp Unlocker seçilir.2. Eğer seçilen dosya / klasör kilitli ise Unlocker bu dosyayı kilitleyen programları listeler3. Unlock All tuşuna basarak dosyayı silebilirsiniz.Niçin Unlocker?
Bu işi yapan birçok program varmış. – Ben yeni öğrendim 🙂 Unlocker niçin onu seçmemiz gerektiğini burada çok güzel bir kıyaslama tablosu vererek açıklamış.Download Unlocker v.1.8.3
Unlocker yazılımını kullanmak isterseniz ücretsiz olan porgramının son sürümü olan 1.8.3’ü buradan indirebilirsiniz.Program Windows 2000 / XP / 2003 içinmiş.